Actuele informatie

Survivalrun (5 weken)

Op dinsdag 21 maart start weer een nieuwe vijfweekse cursus survivalrun.
Ben jij een doorzetter en op zoek naar een uitdaging? Dan is survivalrun misschien wat voor jou! In de lessen leer je wat de sport inhoudt en de basistechnieken. Dat betekent hardlopen, krachttraining en survivalruntechnieken onder de knie krijgen. De training wordt vijf weken lang, één keer per week gegeven en duurt ongeveer 1,5 uur.

 

Inschrijven

Om in te kunnen schrijven heb je een OlymPas nodig. Inschrijven voor de cursus kan vanaf maandag 6 maart via deze pagina. Heb je nog geen OlymPas, dan word je bij de online inschrijving automatisch een OlymPas aangeboden voor een jaar OF een OlymPas voor het minimale aantal maanden dat nodig is om de cursus te volgen (2 maanden).  

 

Klimcursussen: toprope, techniek en voorklimmen (4 weken)

Vanaf de week van maandag 6 maart starten weer nieuwe klimcursussen op Kalymnos, de bijzondere buitenklimmuur van Olympos (tegen P+R Utrecht Science Park).

 

Toprope voor beginners

De eerste stap in je klimcarrière maak je door het volgen van de beginnerscursus Indoor Toprope. Tijdens deze cursus leer je de basisprincipes van het sportklimmen en kun je, als je alle lessen volgt en slaagt voor het examen, je klimvaardigheidsbewijs NKBV klimvaardigheidsbewijs Indoor Toprope (IT) behalen. Daarmee kun je vervolgens ook vrij klimmen (gratis met OlymPas!) tijdens de toprope uren op Kalymnos. Klik hier voor meer info en inschrijven (vanaf 6 maart).

 

Klimmen techniek

Voor klimmen hoef je niet heel sterk te zijn. Techniek, tactiek en mentale controle zijn belangrijker. Sportklimmen is spelen met je evenwicht. Of zoals David Van Reybrouck het zegt: “Klimmen is ballet in het verticale”. In deze cursus krijg je als klimmer essentiële tips en tricks om snel beter te worden. De basale technieken worden aangereikt om zo efficiënt mogelijk te leren klimmen. Klik hier voor meer info en inschrijven (vanaf 6 maart).

 

Klimmen voorklimmen

Deze cursus is gericht op het leren voorklimmen op een klimmuur. Je leert de basisbeginselen om veilig en zelfstandig te kunnen voorklimmen. Heb je ambities om  je verder te bekwamen in het rotsklimmen dan is deze cursus een goede start. Tijdens de laatste les wordt er een examen afgenomen. Bij een goed resultaat ontvang je het NKBV klimvaardigheidsbewijs Indoor Voorklimmen (IV). Klik hier voor meer info en inschrijven (vanaf 6 maart). 

 

Klimvaardigheidstoets

Heb je ruime klimervaring, maar nog geen officieel klimvaardigheidsbewijs van de NKBV? Dan is het mogelijk bij Olympos je klimvaardigheidsbewijs IT te behalen door het afleggen van een toets. De eerstvolgende toets is op donderdag 16 maart om 20.00 uur. Klik hier voor meer info en inschrijven.

 

Klimkennismakingsles

Zou je graag eens Kalymnos beklimmen, maar heb je nog geen klimvaardigheidsbewijs? Voor de beginnende klimmers bieden we een kennismakingsles aan. Onder begeleiding van een gediplomeerd instructeur leer je de beginselen van het klimmen en zekeren en mag je heerlijk in de buitenlucht deze hoogste klimwand van Midden-Nederland bedwingen. Tevens is de klimkennismakingsles een goede voorbereiding op de cursus Indoor Toprope. De eerstvolgende lessen zijn op donderdag 16 maart (18.00 uur) en vrijdag 17 maart (16.00 uur). Klik hier voor meer info en inschrijven.

Deel op:


Ga naar het overzicht van alle berichten.
Korte cursussen klimmen en survivalrun (periode F)
Bel de sportdesk via
(030) 253 4471
© Olympos 2023
design by flow