Actuele informatie

Krachttraining voor beginners

Vanaf de week van maandag 14 oktober beginnen er weer nieuwe vijfweekse cursussen krachttraining voor beginners (gemengd of alleen voor vrouwen). Ze worden gegeven in onze fitness- en krachtsportlocatie Kratistos, gelegen direct onder P+R De Uithof naast Olympos. 

 

Inschrijven

Om in te kunnen schrijven heb je een OlymPas nodig. Omdat deze cursus in kleine groepen met intensieve begeleiding wordt aangeboden, moet er daarnaast nog een klein bedrag worden bijbetaald (€ 5 voor tariefcategorie A en € 10 voor tariefcategorie B, C en X). Inschrijven kan vanaf 30 september via deze pagina.

 

Klimcursussen: toprope, techniek en voorklimmen

Vanaf de week van maandag 14 oktober starten weer nieuwe klimcursussen op Kalymnos, de bijzondere buitenklimmuur van Olympos (tegen P+R Utredcht Science Park).

 

Toprope voor beginners

De eerste stap in je klimcarrière maak je door het volgen van de beginnerscursus Indoor Toprope. Tijdens deze cursus leer je de basisprincipes van het sportklimmen en kun je, als je alle lessen volgt en slaagt voor het examen, je klimvaardigheidsbewijs NKBV klimvaardigheidsbewijs Indoor Toprope (IT) behalen. Daarmee kun je vervolgens ook vrij te klimmen (gratis met OlymPas!) tijdens de toprope uren op Kalymnos. Klik hier voor meer info en inschrijven (vanaf 30 september).

 

Klimmen techniek

Voor klimmen hoef je niet heel sterk te zijn. Techniek, tactiek en mentale controle zijn belangrijker. Sportklimmen is spelen met je evenwicht. Of zoals David Van Reybrouck het zegt: “Klimmen is ballet in het verticale”. In deze cursus krijg je als klimmer essentiële tips en tricks om snel beter te worden. De basale technieken worden aangereikt om zo efficiënt mogelijk te leren klimmen. Klik hier voor meer info en inschrijven (vanaf 30 september).

 

Klimmen voorklimmen

Deze cursus is gericht op het leren voorklimmen op een klimmuur. Je leert de basisbeginselen om veilig en zelfstandig te kunnen voorklimmen. Heb je ambities om  je verder te bekwamen in het rotsklimmen dan is deze cursus een goede start. Tijdens de laatste les wordt er een examen afgenomen. Bij een goed resultaat ontvang je het NKBV klimvaardigheidsbewijs Indoor Voorklimmen (IV). Klik hier voor meer info en inschrijven (vanaf 30 september). 

 

 

Deel op:


Ga naar het overzicht van alle berichten.
Nieuwe periode klimmen en krachttraining (periode B)
Bel de sportdesk via
(030) 253 4471
© Olympos 2020
design by flow