Actuele informatie

Een update van de stand van zaken
Het zal je niet ontgaan zijn: niet alleen in de zomer, maar ook in de afgelopen periode waren er veel verbouwingswerkzaamheden op Olympos. Inmiddels zijn de werkzaamheden aan het plein en het parkeerterrein in een eindfase. Wat is er zoal gebeurd? Hieronder een overzicht. 
 
  • Bij het parkeerterrein zijn de in- en uitgang verplaatst naar de Uppsalalaan. De in- en uitrij-situatie is hierdoor een stuk overzichtelijker en veiliger geworden. De parkeerindeling is sterk verbeterd en de parkeervakken zijn ruimer geworden.
     
  • Om het parkeerterrein is een nieuw fietspad aangelegd dat aansluit op het fietspad langs het rugbyveld.
     
  • Bij het rugbyveld is ook een fietsenstalling gecreëerd.
     
  • Voorplein, de strook aan de oostzijde van het gebouw en het voetgangerspad langs de tennisbanen zijn opnieuw bestraat.
     
  • De capaciteit van de fietsenstalling is sterk uitgebreid. Door het gebruik van de zgn. fietsnietjes kunnen alle soorten fietsen gestald worden en behoort het stoten van je hoofd tot het verleden. De aangebrachte beplantingen houden het geheel overzichtelijk.
     
  • Zowel bij hockeyveld 1 als bij de tennisbaan 1 t/m 3 zijn trapelementen geplaatst die de functie van tribune hebben. Dit geeft het geheel een beter ‘sportuiterlijk’. Tevens is daarmee gehoor gegeven aan een oude wens van de betreffende verenigingen. In het hekwerk aan de zijkant van tennisbaan 1 zal nog een zgn. ‘ledikant’  aangebracht worden. Dat houdt in dat het hekwerk over de breedte van de tribune wordt verlaagd  waardoor er voor toeschouwers een beter zicht op baan 1 zal ontstaan.
     
  • Het plaatsen van tenten (voor evenementen) die met lange ijzeren pinnen de bestrating vernielden behoort tot het verleden. In het voorplein en in het parkeerterrein zijn ankers opgenomen waaraan de staanders van een tent eenvoudig verbonden kunnen worden.  
     
  • Aan de oostzijde van het plein is ruimte gecreëerd om een sportitem te plaatsen. Het vak dat nu nog niet verhard is zal ingericht worden voor calisthenics / street workout / CrossFit of bootcamp. Deskundigen zijn momenteel bezig met de uitwerking. Meer informatie volgt dus nog.
     
  • In het voorjaar gaan we bepalen of er met behulp van belijningen nog meer sportitems kunnen worden toegevoegd.
     
  • In het voorplein zullen ook drie bomen geplant worden. De uitvoering zal naar verwachting eind november plaatsvinden.
     
  • De bomen die aan de noordzijde van tennisbaan 5 t/m 9 staan zijn vorig jaar voorbereid om verplant te worden. Verplanten zal in de loop van november gebeuren. Er zullen nieuwe bomen teruggeplaatst worden die sportpark-vriendelijker zullen zijn.
     
  • Voor het toezicht op de fietsenstalling en het terras zullen twee buitencamera’s op masten toegevoegd worden.
     
  • Deze maand zijn de schilderwerkzaamheden aan de buitenzijde van het gebouw gestart. Het houtwerk krijgt een ander kleurtje. In de winterperiode zal ook het binnenschilderwerk gestart worden.
     
  • In de zomer was het sportcafé al vernieuwd, zijn de toplagen van diverse hallen en sportruimtes vervangen en heeft grootonderhoud plaatsgevonden aan de velden.
 
Al met al een enorme vooruitgang, denken wij. De uitstraling én de gebruiksmogelijkheden zijn behoorlijk toegenomen. Veel dank aan onze huisbaas, de Universiteit Utrecht, voor de enorme inzet en de goede samenwerking!   
Deel op:


Ga naar het overzicht van alle berichten.
Bel de sportdesk via
(030) 253 4471
© Olympos 2024
design by flow