× Aangepast sportaanbod: In lijn met de maatregelen van de nationale overheid, en om verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan, heeft Olympos momenteel een aangepast sportprogramma! Ga naar deze pagina om te zien wat het actuele aanbod is.  

Actuele informatie

COVID-19, Update 14 oktober
 
De regering heeft dinsdagavond 13 oktober opnieuw landelijke maatregelen aangekondigd in de strijd tegen het coronavirus. Lees hier de informatie op de website van Rijksoverheid.nl.
 
De nieuwe maatregelen gaan in op 14 oktober om 22.00 uur en gelden in ieder geval tot half november (4 weken). Over 2 weken wordt de balans opgemaakt en wordt gekeken of de maatregelen een positief effect hebben op het virus door het beperken van sociale contacten en reisbewegingen. 
 

Wat betekent dit voor de sport en voor Olympos?

We wachten nog op de meer gedetailleerde uitwerking en impact van de maatregelen voor de verschillende sporten in ons aanbod en op onze accommodatie. Binnenkort zullen de aangepaste sportprotocollen van NOC*NSF en van de verschillende sportbonden verschijnen. 
 
Voor nu gaan we uit van het volgende: 
 
 • Sporten voor volwassenen is (in alle omstandigheden) alleen toegestaan op 1,5 meter afstand van anderen.
 • Alle wedstrijden en toernooien zijn verboden. De competities van onze verenigingen, de Olympos Futsalcompetitie, de squashladder en tennisladder worden stilgelegd.
 • Vrij squashen is niet meer mogelijk m.i.v. morgen (donderdag 15 oktober). 
 • Vrij trainen in de Olympos fitness en in Kratistos kan gewoon doorgaan, mits er niet meer dan 30 sporters per timeslot sporten in één ruimte (dat is nu al zo) en de 1,5 meter afstandsregel strikt nageleefd wordt .
 • De meeste groepslessen kunnen doorgaan, mits nooit meer dan maximaal 30 sporters per timeslot en in één ruimte sporten (dat is nu al zo) en mits de 1,5 meter afstandsregel strikt nageleefd wordt.
 • En deel van cursussen kan doorgaan, eventueel in aangepaste vorm. Voor sommigen cursussen geldt dat de huidige formulering van de voorschriften nog niet voldoende duidelijkheid verschaft. Mochten er cursussen m.i.v. morgen gaan vervallen en sta je ingeschreven, dan ontvang je uiteraard bericht.  Update: de cursussen volleybal, dodgeball, survivalrun, hardlopen en calisthenics vervallen. 
 • Vrij tennissen kan doorgaan. We weten nog niet helemaal zeker of alleen enkelspel is toegestaan. Update 15 okt: alleen enkelspel, geen dubbelspel.
 • Het is nog niet helemaal duidelijk wat de impact van de regels is op vrij klimmen en de klimcursussen. Daarover later meer. Update 15 okt: Zowel vrij klimmen als de klimcursussen gaan door (uiteraard conform actuele COVID-richtlijnen).
 • Met de studentensportverenigingen en Sportraad wordt apart onderzocht of er mogelijkheden zijn om op een veilige en verantwoorde wijze binnen de regels in bepaalde trainingsvormen te sporten. 

 

Verder:​

 • Kleedkamers en douches zijn weer gesloten. Toiletten zijn wel beschikbaar.
 • Het sportcafé is nog steeds gesloten.
 • Draag een mondkapje in alle binnenruimtes van Olympos, behalve tijdens het sporten.
 • We passen onze veiligheidsvoorschriften weer aan en plaatsen die binnenkort op de website. Update 15 oktober: Via deze link lees je altijd de actuele veiligheidsregels die op Olympos gelden.

 

Zoals gezegd zijn er nog wat onduidelijkheden; we wachten op (aanpassingen in) het protocol van NOC*NSF en de sportbonden. Het kan dus zijn dat er nog zaken veranderen of anders uitpakken. Blijf a.j.b. steeds onze website en/of social media volgen voor nieuwe updates!

 

 

 

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Draag een mondkapje a.j.b.

 
Update 8 oktober
 
Omdat het in sommige situaties en plaatsen moeilijk is om de 1,5 afstand te bewaren, en omdat het aantal coronabesmettingen landelijk nog steeds stijgt, verzoeken we je m.i.v. heden om een mondkapje te dragen in alle binnenruimtes van Olympos, behalve als je aan het sporten bent.
 
Uiteraard blijft de anderhalve meter afstandsregel ook van kracht. 
 
Dankzij de inzet en medewerking van velen creëren en handhaven we voor iedereen een veilige omgeving om te sporten. We willen je op het hart drukken de veiligheidsvoorschriften goed te blijven naleven. Op deze manier kunnen we allemaal blijven genieten van wat we graag doen en belangrijk vinden: sporten!  
 
 
Bekijk ook of voor de sport waar je aan gaat deelnemen nog specifieke, aanvullende regels van toepassing zijn, bijvoorbeeld regels m.b.t. reserveren of hygiëne. Ga daarvoor op de Olympos website naar de pagina waar je voor de betreffende sport reserveert.
 
Bij voorbaat dank voor je medewerking! 
 

Blijf gezond, blijf bewegen en tot snel op Olympos! 

 

Met sportieve groet,
Team Olympos

 

---------------------------------------------------------------------------

Aangescherpte maatregelen: Sportcafé gesloten, geen publiek (o.a.)

 
Update 29 september

 

Tijdens de landelijke persconferentie van 28 september heeft de regering nieuwe, extra maatregelen afgekondigd om de verspreiding van COVID-19 tegen te gaan. Gelukkig blijft het mogelijk om te sporten! Dat willen we natuurlijk heel graag zo houden. Daarom vragen we jullie aandacht voor de extra maatregelen en aangepaste veiligheidsregels.  

 

Sportcafé gesloten

Als gevolg van de door de overheid afgekondigde maatregelen, zijn we helaas genoodzaakt om het sportcafé te sluiten m.i.v. 29 september 2020 voor ten minste drie weken. 

 

Geen toeschouwers

Vanaf 29 september 18:00 uur geldt voor de sport dat voor een periode van drie weken geen publiek meer toegelaten mag worden bij sportwedstrijden van zowel profs als amateurs. Sporters die klaar zijn met hun eigen sportactiviteit (les/timeslot, wedstrijd, training) worden gezien als toeschouwers. Kom niet eerder dan 10 minuten voor de start van je activiteit naar Olympos en verlaat na je sportactiviteit zo snel mogelijk de sportaccommodatie.

 

Houd je aan de regels: lees de (aangepaste) veiligheidsregels voor je naar Olympos komt

N.a.v. de door de regering aangekondigde maatregelen hebben we onze veiligheidsregels geactualiseerd. Lees ze s.v.p. goed door voor je naar Olympos komt. We gaan ervan uit dat als je komt sporten op Olympos, je kennis hebt genomen van de regels en je er aan houdt. Samen zorgen we zo voor een veilige omgeving om te (kunnen blijven) sporten. Bij voorbaat dank voor je medewerking.   

 

 

Let op: alcoholgebruik is op het gehele sportcentrum (zowel binnen als buiten) ten strengste verboden. 

 

Meer informatie over de maatregelen

De op 28 september door het kabinet afgekondigde maatregelen zijn op de website Rijksoverheid.nl te vinden. Klik daarvoor hier, en bekijk de veelgestelde vragen voor de sport hier. Of ga naar de website van NOC*NSF voor het dossier Coronavirus en sport. De meest actuele versie van het sportprotocol vind je altijd op nocnsf.nl/sportprotocol (wordt momenteel bijgewerkt).

 

Sportaanbod

Het actuele sportaanbod waar je met je OlymPas aan kunt deelnemen, vind je altijd via de pagina Sportaanbod van de Olympos-website.  

 

Blijf gezond, blijf bewegen en tot snel op Olympos! 

 

Met sportieve groet,
Team Olympos

 
--------------------------------------------------------------------------------------------------
 

Check de veiligheidsregels

Update 12 september

 

Nadat we op 18 mei gestart zijn met een buitensportprogramma, hebben we begin juli ook weer de deuren van onze binnenaccommodatie geopend! In het kader van de overheidsmaatregelen om de verspreiding van COVID-19 tegen te gaan, hebben we het programma gefaseerd, gecontroleerd en met een beperkt aanbod opgestart. Stap voor stap hebben we meer lessen en mogelijkheden in het programma opgenomen. Op de pagina ‘Sportaanbod’ vind je altijd het actuele aanbod waar je met je OlymPas aan kunt deelnemen.

 

Let op: vooraf reserveren is verplicht, tenzij je deelneemt aan een training of wedstrijd van een vereniging. Kom alleen naar Olympos met een van tevoren gemaakte reservering of voor je training of wedstrijd.

 

Ook het sportcafé is sinds begin juli weer open! Welkom terug in de huiskamer van Olympos en op het zonnigste terras van het Utrecht Science Park. We zijn blij je weer te kunnen ontvangen!

 

Veiligheidsvoorschriften

Natuurlijk vraagt het aanbieden van een ‘corona-proof’ 1,5 meter-sportprogramma en sportcafé om creatieve oplossingen en aanpassingen. Om alles op een veilige manier te kunnen vormgeven is het van belang dat iedereen zich aan de veiligheidsvoorschriften en regels houdt.  

 

Zorg ervoor dat je kennis neemt van alle regels vóór je naar Olympos komt. Samen zorgen we er zo voor dat iedereen veilig en verantwoord kan sporten en op Olympos kan verblijven. Veel dank voor je medewerking!

 

 

De studentensportverenigingen die op Olympos sporten, hebben via de mail apart bericht ontvangen over de veiligheidsregels.

 

OlymPas aanschaffen

Heb je nog geen OlymPas of is je OlymPas niet meer geldig? Klik hier om te zien hoe je een OlymPas jaarkaart, maandkaart of dagkaart kunt aanschaffen.

 

Veel sportplezier!

 

Met sportieve groet,

Team Olympos

 

PS: Op de hoogte blijven? Je kunt ons ook volgen op Facebook, Instagram, YouTube of Twitter, of je abonneren op de nieuwsbrief (klik hier om je in te schrijven).

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Binnenkort ook weer binnen sporten!

Update 26 juni
 
Klik hier voor de laatste update.
 
 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
 

Buiten sporten: we gaan starten!

Update 18 mei
 
Oympos buitensportprogramma
Yes! Het is zover, deze week starten we met het eerste deel van buitensportprogramma. We zijn héél blij dat we weer sport kunnen aanbieden en jullie kunnen ontvangen. 
 
Aangepast aanbod
In het kader van de overheidsmaatregelen om de verspreiding Van COVID-19 tegen te gaan, zullen we gefaseerd, gecontroleerd en met een beperkt aanbod starten. Stap voor stap zullen er meer lessen en mogelijkheden in het programma opgenomen worden. De informatie op de website zal daarom regelmatig worden aangepast en aangevuld. Bekijk hier welk aanbod er op dit moment beschikbaar is.
 
Veiligheidsvoorschriften
Natuurlijk vraagt het aanbieden van uitsluitend een buitenprogramma om creatieve oplossingen en aanpassingen. Om alles op een veilige manier te kunnen vormgeven is het van belang dat iedereen zich aan de veiligheidsvoorschriften en regels houdt. Zorg ervoor dat je kennis neemt van alle regels vóór je naar Olympos komt. Klik hier om ze te bekijken.
 
Binnen sporten is tot 1 september helaas nog niet toegestaan. Ook wedstrijden en evenementen mogen nog niet. Het sportcafé, terras, kleedkamers, douches en toiletten zijn gesloten.  
 
We wensen je veel (buiten)sportplezier en hopen je snel weer op Olympos te zien! 
 
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
 

Binnenkort weer buiten sporten!

Update 13 mei 2020
 
Beste sporters,
Vorige week heeft het kabinet bekendgemaakt dat ook sporters boven de 18 jaar m.i.v. deze week onder voorwaarden weer buiten mogen sporten. Dat is geweldig nieuws! Na een akelig stille periode kunnen we niet wachten om weer een deel van onze activiteiten op te starten. Dat vraagt echter een zorgvuldige voorbereiding. We praten je graag even bij.
 
Momenteel werken we hard aan een 1,5 meter-sportprogramma dat voor iedereen veilig is. Graag willen we zowel individuele sporters als verenigingen de ruimte geven, dus we zoeken naar een optimale bezetting. Natuurlijk moeten alle activiteiten op onze multi-sportaccommodatie ook goed op elkaar afgestemd zijn en voldoen aan de veiligheidsvoorschriften en protocollen van het RIVM, NOC*NSF, sportbonden en de gemeente. Kortom: het kost tijd. 
 
Nog even voor het overzicht: wat kan er nog niet?
Wedstrijden en het gebruik van kleedkamers en douches zijn nog niet toegestaan. Tot onze spijt moeten ook alle binnensporten EN het sportcafé vooralsnog gesloten blijven tot 1 september. Ook evenementen mogen nog niet. Lees hier meer over de stappen die de overheid hoopt te kunnen nemen in de komende maanden. 
 
Wat zijn we aan het doen? 
In het kort: we ontwikkelen een aangepast groepslesrooster met lessen die buiten kunnen plaatsvinden. We maken onze tennisbanen en klimwand Kalymnos volgens de protocollen gereed. We maken time slots voor het (vooraf) reserveren van activiteiten. We overleggen met de buitenverenigingen over het opstarten van hun trainingen. We maken (alternatieve) routes naar de verschillende delen van de accommodatie om drukte en samenkomsten te vermijden. Natuurlijk  inventariseren we ook wat er bij de verschillende activiteiten nodig is m.b.t. hygiëne, schoonmaak en toezicht.  
 
Het opstarten zal gefaseerd en gedoseerd plaatsvinden. Houd s.v.p. je mailbox (check ook je spam!) en de Olympos media (deze website, Facebook, Twitter) in de gaten om te vernemen wanneer welke faciliteiten opengaan!
 
Restitutie
Een aantal mensen heeft vragen gesteld over restitutie. Dat begrijpen we. Helaas kunnen we die vragen nog niet met zekerheid beantwoorden. We overleggen daarover ook met onze stakeholders. Duidelijk is dat de gedwongen sluiting in deze overmachtssituatie een enorme (financiële) impact heeft op ons, als non-profitorganisatie. Het zijn -ook in dat opzicht- spannende tijden.
 
Ondertussen..
……. hoef je nog steeds niet stil te zitten en kun je meedoen met verschillende online workouts.  Start of beëindig je studie- of werkdag met een fijne home workout van 20-40 minuten. Of neem als pauze een active break van 10 minuutjes. Kies wat bij je past! 
 
Alle workouts vind je op ons YouTube-kanaal. Je kunt ook direct naar je favoriete playlist gaan:
 
Onze docenten delen ook hun favoriete online workouts op Facebook.  
 
Tot slot: heel veel dank voor jullie steun, begrip, geduld en positieve reacties in deze voor zowel jullie als voor ons uitdagende tijden.
 
Onze docenten en staf staan te springen om jullie binnenkort weer te ontvangen. Meer details volgen snel; we houden je op de hoogte. 
 
Blijf gezond, blijf bewegen en hopelijk tot snel op Olympos! 
 
Met sportieve groet,  
Team Olympos
Deel op:


Ga naar het overzicht van alle berichten.
Bel de sportdesk via
(030) 253 4471
© Olympos 2020
design by flow