× Aangepast sportaanbod: In lijn met de maatregelen van de nationale overheid, en om verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan, heeft Olympos momenteel een aangepast sportprogramma! Ga naar deze pagina om te zien wat het actuele aanbod is.  

Actuele informatie

Update 26 juni
 
Klik hier voor de laatste update.
 

Buiten sporten: we gaan starten!

Update 18 mei
 
Oympos buitensportprogramma
Yes! Het is zover, deze week starten we met het eerste deel van buitensportprogramma. We zijn héél blij dat we weer sport kunnen aanbieden en jullie kunnen ontvangen. 
 
Aangepast aanbod
In het kader van de overheidsmaatregelen om de verspreiding Van COVID-19 tegen te gaan, zullen we gefaseerd, gecontroleerd en met een beperkt aanbod starten. Stap voor stap zullen er meer lessen en mogelijkheden in het programma opgenomen worden. De informatie op de website zal daarom regelmatig worden aangepast en aangevuld. Bekijk hier welk aanbod er op dit moment beschikbaar is.
 
Veiligheidsvoorschriften
Natuurlijk vraagt het aanbieden van uitsluitend een buitenprogramma om creatieve oplossingen en aanpassingen. Om alles op een veilige manier te kunnen vormgeven is het van belang dat iedereen zich aan de veiligheidsvoorschriften en regels houdt. Zorg ervoor dat je kennis neemt van alle regels vóór je naar Olympos komt. Klik hier om ze te bekijken.
 
Binnen sporten is tot 1 september helaas nog niet toegestaan. Ook wedstrijden en evenementen mogen nog niet. Het sportcafé, terras, kleedkamers, douches en toiletten zijn gesloten.  
 
We wensen je veel (buiten)sportplezier en hopen je snel weer op Olympos te zien! 
 

Binnenkort weer buiten sporten!

Update 13 mei 2020
 
Beste sporters,
Vorige week heeft het kabinet bekendgemaakt dat ook sporters boven de 18 jaar m.i.v. deze week onder voorwaarden weer buiten mogen sporten. Dat is geweldig nieuws! Na een akelig stille periode kunnen we niet wachten om weer een deel van onze activiteiten op te starten. Dat vraagt echter een zorgvuldige voorbereiding. We praten je graag even bij.
 
Momenteel werken we hard aan een 1,5 meter-sportprogramma dat voor iedereen veilig is. Graag willen we zowel individuele sporters als verenigingen de ruimte geven, dus we zoeken naar een optimale bezetting. Natuurlijk moeten alle activiteiten op onze multi-sportaccommodatie ook goed op elkaar afgestemd zijn en voldoen aan de veiligheidsvoorschriften en protocollen van het RIVM, NOC*NSF, sportbonden en de gemeente. Kortom: het kost tijd. 
 
Nog even voor het overzicht: wat kan er nog niet?
Wedstrijden en het gebruik van kleedkamers en douches zijn nog niet toegestaan. Tot onze spijt moeten ook alle binnensporten EN het sportcafé vooralsnog gesloten blijven tot 1 september. Ook evenementen mogen nog niet. Lees hier meer over de stappen die de overheid hoopt te kunnen nemen in de komende maanden. 
 
Wat zijn we aan het doen? 
In het kort: we ontwikkelen een aangepast groepslesrooster met lessen die buiten kunnen plaatsvinden. We maken onze tennisbanen en klimwand Kalymnos volgens de protocollen gereed. We maken time slots voor het (vooraf) reserveren van activiteiten. We overleggen met de buitenverenigingen over het opstarten van hun trainingen. We maken (alternatieve) routes naar de verschillende delen van de accommodatie om drukte en samenkomsten te vermijden. Natuurlijk  inventariseren we ook wat er bij de verschillende activiteiten nodig is m.b.t. hygiëne, schoonmaak en toezicht.  
 
Het opstarten zal gefaseerd en gedoseerd plaatsvinden. Houd s.v.p. je mailbox (check ook je spam!) en de Olympos media (deze website, Facebook, Twitter) in de gaten om te vernemen wanneer welke faciliteiten opengaan!
 
Restitutie
Een aantal mensen heeft vragen gesteld over restitutie. Dat begrijpen we. Helaas kunnen we die vragen nog niet met zekerheid beantwoorden. We overleggen daarover ook met onze stakeholders. Duidelijk is dat de gedwongen sluiting in deze overmachtssituatie een enorme (financiële) impact heeft op ons, als non-profitorganisatie. Het zijn -ook in dat opzicht- spannende tijden.
 
Ondertussen..
……. hoef je nog steeds niet stil te zitten en kun je meedoen met verschillende online workouts.  Start of beëindig je studie- of werkdag met een fijne home workout van 20-40 minuten. Of neem als pauze een active break van 10 minuutjes. Kies wat bij je past! 
 
Alle workouts vind je op ons YouTube-kanaal. Je kunt ook direct naar je favoriete playlist gaan:
 
Onze docenten delen ook hun favoriete online workouts op Facebook.  
 
Tot slot: heel veel dank voor jullie steun, begrip, geduld en positieve reacties in deze voor zowel jullie als voor ons uitdagende tijden.
 
Onze docenten en staf staan te springen om jullie binnenkort weer te ontvangen. Meer details volgen snel; we houden je op de hoogte. 
 
Blijf gezond, blijf bewegen en hopelijk tot snel op Olympos! 
 
Met sportieve groet,  
Team Olympos
Deel op:


Ga naar het overzicht van alle berichten.
Bel de sportdesk via
(030) 253 4471
© Olympos 2020
design by flow