Actuele informatie

Update 27 november

 

Op de persconferentie van gisteravond heeft de regering nieuwe maatregelen aangekondigd om de verspreiding van het corona virus tegen te gaan. Deze maatregelen leggen ook de sport nieuwe beperkingen op. 

 

In de periode van 28 november tot en met (ten minste) 18 december geldt er dat alle binnen- en buitensportaccommodaties gesloten moeten zijn vanaf 17:00 uur.
 
Olympos zal dus m.i.v. morgen (zondag 28 november) dagelijks om 17:00 uur sluiten. Voor de sportmogelijkheden betekent dit voor binnen én buiten dat er gesport kan worden tot maximaal 16:30 uur; de tijd tussen 16:30 en 17:00 uur is er alleen voor omkleden, douchen en het sportcentrum verlaten.

 

Mocht je reserveringen hebben gemaakt voor timeslots, groepslessen of cursussen na 16.30u dan komen deze dus vanaf zondag 28 november 2021 te vervallen. Ook de trainingen van onze studentensportverenigingen (SSV’s) en alle andere activiteiten na 16:30 uur vervallen (SSV-besturen opgelet; check je maibox!). 

 

Het sportcafé is vanaf morgen (zondag 28 november) helaas volledig gesloten. 

 

We zijn aan het onderzoeken welke extra lessen we overdag extra kunnen gaan inroosteren. Houd daarvoor de website en social media in de gaten! 

 

Verder gelden de volgende maatregelen:
 
Houd je aan alle basisregels. Blijf thuis als je klachten hebt en laat je testen. Kom niet naar Olympos!
Houd 1,5 meter afstand, zowel binnen als buiten, behalve als dat tijdens het sporten niet mogelijk is, en vermijd drukte.
Het dragen van een mondkapje in de gebouwen van Olympos is verplicht, ook na de QR-codecheck. Als je zit of sport mag het mondkapje af. 
Publiek is niet toegestaan
Voor toegang tot de binnenaccommodatie (Olympos en Kratistos) is vanaf 18 jaar een coronatoegangsbewijs (CTB) en ID vereist.
 
 
Sporten en bewegen dragen bij aan je fysieke en mentale gezondheid, je weerstand en veerkracht. We doen er alles om binnen de mogelijkheden een verantwoord en veilig sportaanbod te (blijven) bieden. We hebben jullie hulp daarbij nodig. Als we ons allemaal aan de maatregelen houden, kunnen we blijven sporten en hopelijk na drie weken weer ruimer open gaan. We bedanken je van harte voor je begrip en medewerking!
 
Mocht je liever thuis sporten, dan kun je op ons YouTube-kanaal meer dan 100 gratis workouts en active breaks vinden. 
Pas goed op jezelf en op elkaar. Blijf bewegen en blijf gezond!  
 
Meer info:

 

---------------------------------------------------------------------------

 

Geen publiek bij sport en aangepaste openingstijden sportcafé 

 

Update 13 november

 

Vrijdag 12 november was er weer een persconferentie: Het kabinet neemt strengere maatregelen om de sterke stijging van het aantal coronabesmettingen terug te dringen en verdere overbelasting van de zorg te voorkomen. 
 
Gelukkig verandert er voor de sport niet heel erg veel, behalve dat er geen publiek meer is toegestaan bij zowel wedstrijden als trainingen. Verder geldt voor het sportcafé dat we vanwege de aangescherpte maatregelen voor de horeca (vervroegde sluiting om 20:00 uur en vaste zitplaatsen) hebben moeten besluiten de openingstijden te beperken en alleen nog in het weekend geopend te zijn van 9:00 – 20:00 uur.
Deze aangescherpte maatregelen zijn ingegaan op zaterdag 13 november.
 
We hopen van harte dat de sport komende winter doorgang kan blijven vinden. Sporten en bewegen draagt immers bij aan je (fysieke en mentale) welzijn. Het is ontspannend, je ontmoet anderen en het maakt je fit en blij. 't Geeft je een fris gevoel en je energie een boost. En natuurlijk is het ook goed voor je weerstand en weerbaarheid.
 
Zorg er daarom voor dat je je goed aan de huidige maatregelen houdt. Dan kunnen we veilig en verantwoord blijven sporten.
Kom dus niet naar Olympos als je klachten hebt (ook niet als je denkt dat je slechts verkouden bent, of als je gevaccineerd bent) maar blijf thuis en laat je testen bij de GGD. Was vaak je handen (juist ook voor en na je bezoek aan Olympos) en houd waar mogelijk gepaste afstand. Zoals je weet is voor toegang tot de binnenaccommodatie en het sportcafé een geldig Coronatoegangsbewijs en ID verplicht. 
 
Waar vind ik een overzicht van de nu geldende regels?
Lees ajb voor de regels die op Olympos gelden de aangepaste veiligheidsregels goed door.
Bekijk het overzicht van de actuele COVID-maatregelen op de website van de Rijksoverheid.
Bekijk alle regels die gelden voor de sport in het sportprotocol van NOC*NSF.
 
Dank wederom voor je medewerking. Graag tot op Oympos, blijf bewegen en blijf gezond!  

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Nieuwe maatregelen voor de sport

 

Update 6 november

 

Coronatoegangsbewijs voor binnenaccommodatie

Per vandaag gaan door de overheid afgekondigde nieuwe COVID-maatregelen in (zie ook de updates hieronder). Dat betekent dat voor toegang tot de binnenaccommodatie een geldig Coronatoegangsbewijs (QR-code) en ID vereist is voor sporters, publiek en bezoekers vanaf 18 jaar. 

 

Zorg dus a.j.b. dat je de CoronaCheck-app of een papieren CTB én je legitimatie bij de hand hebt als je naar binnen wil gaan. Bij drukte kan de controle mogelijk wat tijd kosten; houd daar s.v.p. rekening mee en kom iets eerder naar Olympos. De sportdesk is wel toegankelijk zonder CTB.

 

In het sportcentrum hoef je geen mondkapje te dragen. Bij binnenkomst wordt het coronatoegangsbewijs gecontroleerd en een mondkapje is daarna niet meer noodzakelijk.

 

Zie je door de bomen het bos niet meer? Klik hier om de veiligheidsregels te bekijken die op Olympos van toepassing zijn. 

Dank voor je medewerking! Blijf bewegen en blijf gezond!

 

 

Aanvulling 4 november

 

Geen coronapas nodig voor sporten in buitenlucht, binnen wel

Een coronatoegangsbewijs (CTB) wordt toch niet verplicht voor de amateursport in de buitenlucht. Het kabinet wilde dat per 6 november invoeren voor zowel sporters als publiek, maar na druk uit de Tweede Kamer ziet het daarvan af. Voor de binnensport blijft de aangekondigde maatregel wel gelden.

 

Het betekent dat op sportlocaties buiten, sporters en toeschouwers niet verplicht gecontroleerd hoeven te worden op de QR-code. Wel geldt voor het publiek het advies om 1,5 meter afstand aan te houden. Gaan sporters of toeschouwers naar de kleedkamer, het toilet of de kantine, dan moeten zij wel gecontroleerd worden. Zie ook dit nieuwsbericht op de website van NOC*NSF

 

 

Update 3 november

 

Het zal je niet ontgaan zijn: gisteravond was er weer een persconferentie van het demissionaire kabinet, waarin nieuwe COVID-maatregelen werden aangekondigd voor de sport. Bij sporten op sportlocaties is er voor publiek en sporters vanaf 18 jaar een coronatoegangsbewijs vereist. Dit geldt voor de binnen- en de buitensport. Lees meer over alle nieuwe maatregelen die ingaan op 6 november op de website van de Rijksoverheid, of klik hier voor een beeldsamenvatting. Nadere informatie volgt... 

 

 

-------------------------------------------------------------------

 

Versoepelingen Coronaregels per 25 september

 

Update 25 september

 

Tijdens de persconferentie van 14 september kondigde de overheid verdere versoepelingen van de coronamaatregelen aan. We zijn héél blij dat er weer meer ruimte komt voor sport en we weer meer sporters kunnen verwelkomen op Olympos!


Tegelijkertijd blijft het belangrijk dat we alert blijven. Mensen kunnen elkaar nog steeds besmetten. Ook na vaccinatie. Blijf de basisregels volgen om verspreiding te voorkomen: was je handen vaak en geef elkaar de ruimte. En het allerbelangrijkste: bij klachten (ook bij klachten die een lichte verkoudheid lijken): kom niet naar Olympos, maar blijf thuis en laat je snel testen.


We verspoelen stapsgewijs. Vooraf reserveren blijft (in ieder geval voorlopig) nog nodig voor alle sportactiviteiten maar omdat de anderhalvemeter-maatregel vervalt, kunnen we vanaf 25 september wel meer sporters plek bieden in de groepslessen en in de timeslots voor fitness, Kratistos en klimmen. De kleedkamers en douches waren al in gebruik genomen, maar vanaf a.s. maandag zijn ook de lockers weer beschikbaar. Squashbaan 2 (was in gebruik voor de fitness) komt per 25 september weer beschikbaar voor vrij squashen! 

 

Sportcafé: geldig Coronabewijs (QR-code) verplicht
Voor toegang tot het sportcafé is vanaf zaterdag 25 september een geldig Coronabewijs (QR-code) verplicht. Je moet ook een geldig ID kunnen tonen; vergeet dus niet om je ID mee te nemen!

 

Leden van verenigingen opgelet: je bestuur heeft je geïnformeerd (of doet dat nog) over toegang tot het sportcafé!

 

Hieronder in het kort nog eens de basisregels voor de sport die nog nog steeds gelden (zie ook het Sportprotocol van NOC*NSF):

 

Heb je corona gerelateerde klachten? Blijf thuis en laat je testen!

• ga direct naar huis wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan zoals: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (licht) hoesten, benauwdheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak. Dit geldt voor iedereen; sporters kunnen worden geweigerd of naar huis worden gestuurd tijdens de training bij (vermoeden) van klachten;

• indien bij een sporter/kaderlid COVID-19 wordt vastgesteld, zijn er richtlijnen vanuit de overheid die moeten worden gehanteerd. De GGD geeft aan welke quarantaine maatregelen noodzakelijk zijn. Dit kan per situatie en regio verschillen;
• was vaak je handen met water en zeep, juist ook voor en na bezoek aan Olympos of andere sportlocatie;
• schud geen handen;
• neem de gebruikelijke veiligheids- en hygiëneregels voor iedereen in acht;
• wanneer er vanwege sportactiviteiten personen uit meerdere huishoudens in dezelfde auto zitten stem dan gezamenlijk af over het dragen van een mondkapje vanuit de Rijksoverheid zijn er geen beperkingen opgelegd over het samen reizen in een auto;
• alle sportactiviteiten, trainingsvormen en amateurwedstrijden en competities zijn toegestaan. Iedereen mag wedstrijden spelen met andere clubs;
• publiek bij amateurwedstrijden en trainingen is toegestaan; 
• sporttoernooien waar de sportbeoefening centraal staat zoals meerdere wedstrijden tegen meerdere teams zijn toegestaan;

 

Waar vind ik het actuele sportaanbod van de OlymPas en hoe reserveer ik voor een van de sporten?

Ga op de website via het menu naar de pagina Sportaanbod; daar vind je altijd het actuele aanbod. Ga om te reserveren op deze pagina (of via het menu) naar de sport van je keuze. Klik op de sport en reserveer voor een groeples, schrijf je in voor een cursus, boek een timeslot voor vrij tennissen, klimmen, squasen, voor de Olympos fitness of voor trainen in Kratistos.

 

Blijf gezond, pas goed op jezelf en op elkaar, en veel sportplezier!

 

 

 

-----------------------------------------------------------------

 

Voorlopig nog lichte beperkingen

 

Update 15 juli 2021
 
Er kan op Olympos gelukkig alweer veel gesport worden, maar er blijft wel sprake van enkele lichte beperkingen. 
 
Hoe is de situatie nu? Hieronder een kort overzicht:

 

 • We bieden we groepslessen binnen aan; op dit moment hanteren we een zomerrooster  (klik hier om het rooster te bekijken).
 • In de Olympos fitness kunnen we 40 sporters plek bieden per timeslot. 
 • In Kratistos kunnen we maximaal 15 sporters plek bieden per timeslot.
 • Voor vrij squash, tennis en klimmen zijn dagelijks meerdere timeslots te reserveren.
 • De studentensportverenigingen (SSV’s) kunnen binnen en buiten sporten.
 • De kleedkamers en douches zijn open (let op: de lockers zijn nog niet in gebruik!).
 • Tijdens het sporten hoeft geen 1.5 meter afstand meer gehouden te worden als dat nodig is voor de sportbeoefening (ervoor en erna wel!). 
 • De aangepaste veiligheidsvoorschriften vind je hier

 
Goede oude (pre-COVID)tijden herleven dus bijna: het sportaanbod is weer ouderwets breed en divers. Kom dus lekker sporten! 
 
Let op, de volgende maatregelen blijven gewoon nog gelden:
 

 • Bij klachten die kunnen wijzen op corona blijf thuis.  
 • Houd voor en na het sporten 1,5 meter afstand.
 • Binnen moet iedereen een mondkapje dragen, tijdens het sporten mag deze af.
 • Reserveren voor een sportactiviteit blijft verplicht.
 • Publiek is toegestaan bij de sportactiviteiten, mits men op een vaste zitplaats blijft en minimaal 1,5 meter afstand houdt.
 • Kom kort voor aanvang van de sportactiviteit en verlaat de sportaccommodatie direct na afloop.
 • Materiaal wordt na gebruik gereinigd.
 • Groepslessen stoppen 10 minuten eerder voor schoonmaken en het (rustig kunnen) verlaten van de sportaccommodatie. Let bij het klaarzetten en opruimen van materialen en bij het wachten voor/verlaten van de sportruimtes extra goed op de 1,5 meter afstand s.v.p.  

 

Dank voor je medewerking! 
 
Het terras van Sportcafé Olympos is beperkt open; het café zelf nog niet. We zijn hard op zoek naar (nog meer) nieuwe medewerkers. Zoek je dus een leuke bijbaan, kom dan (ook) het team versterken! Lees meer
 

Actueel sportaanbod

Weten wat je nu precies allemaal kunt doen? Op de pagina Sportaanbod van de website vind je altijd een overzicht van het actuele aanbod. Deze pagina wordt steeds bijgewerkt. Ook kun je je voor updates abonneren op de nieuwsbrief, of ons volgen op Instagram, Facebook, YouTube en Twitter.    
 
Welkom terug en heel veel sportplezier! :) 

--------------------------------------------------------------------

 

Verdere versoepelingen: ook groepslessen binnen (o.a.)

Update 4 juni

 

Joehoe! Op 5 juni wordt de volgende stap in het openingsplan gezet!  Dat betekent dat de mogelijkheden voor sporten verder worden verruimd. 
 
Wat verandert er? Hieronder een kort overzicht:
 • per 7 juni bieden we weer groepslessen binnen aan (dubbel zo veel lessen op het rooster! Klik hier om het rooster te bekijken
 • in de Olympos fitness en in Kratistos kunnen we meer sporters plek bieden per timeslot.
 • we gaan weer cursussen squash aanbieden (meer info volgt, inschrijven per 14 juni) 
 • de studentensportverenigingen (SSV’s) kunnen binnen weer uitgebreider sporten (max. 50 personen).
 • de kleedkamers en douches gaan weer open (let op: de lockers zijn nog niet in gebruik!)
 • tijdens het sporten hoeft geen 1.5 meter afstand meer gehouden te worden als dat nodig is voor de sportbeoefening (ervoor en erna wel!). 
 • de aangepaste veiligheidsvoorschriften die gelden per 5 juni vind je hier
 
Goede oude (pre-COVID)tijden herleven dus bijna: het sportaanbod is weer ouderwets breed en divers. Kom dus lekker sporten! 
 
Let op, de volgende maatregelen blijven gewoon nog gelden:
 
 • Bij klachten die kunnen wijzen op corona blijf thuis;  
 • Houd voor en na het sporten 1,5 meter afstand;
 • Binnen moet iedereen een mondkapje dragen, tijdens het sporten mag deze af;
 • Officiële wedstrijden en competities met teams van andere verenigingen zijn niet toegestaan;
 • Reserveren voor een sportactiviteit blijft verplicht;
 • Publiek is niet toegestaan bij de sportactiviteiten;
 • Kom kort voor aanvang van de sportactiviteit en verlaat de sportaccommodatie direct na afloop;
 • Materiaal wordt na gebruik gereinigd;
 • Groepslessen stoppen 10 minuten eerder voor schoonmaken en het (rustig kunnen) verlaten van de sportaccommodatie. Let bij het klaarzetten en opruimen van materialen en bij het wachten voor/verlaten van de sportruimtes extra goed op de 1,5 meter afstand s.v.p.  Dank voor je medewerking! 

 

Het sportcafé is hard op zoek naar (nog meer) nieuwe medewerkers, en gaat binnen nog niet open (het terras is op zaterdag en zondag geopend). Vanaf maandag 14 juni hopen we het ook doordeweeks te kunnen openen. Zoek je dus een leuke bijbaan, kom dan (ook) het team versterken! Lees meer

 

Actueel sportaanbod

Weten wat je nu precies allemaal kunt doen? Op de pagina Sportaanbod van de website vind je altijd een overzicht van het actuele aanbod. Deze pagina wordt steeds bijgewerkt. Ook kun je je voor updates abonneren op de nieuwsbrief, of ons volgen op Instagram, Facebook, YouTube en Twitter.    

 

Welkom terug en heel veel sportplezier! :) 

 

 

 

--------------------------------------------------------------------

 

We zijn ook binnen weer open! 

 

Update 19 mei

 

Hoera, we zijn ook binnen weer open! Welkom terug in de Olympos fitness, in Kratistos, op onze squashbanen en in de hallen. :)

 

Bekijk hier het (inmiddels weer brede) sportaanbod. Veel sportplezier!

 

 

 

------------------------------------------------------------------

 

Verspoelingen in zicht: binnenaccommodatie open, buiten meer mogelijk

 

Update 12 mei

 

Hoera, goed nieuws! Als de cijfers rond het coronavirus zich in de goede richting blijven ontwikkelen, wil het kabinet per woensdag 19 mei de tweede stap in het heropeningsplan zetten, inclusief versoepelingen voor de binnen- en buitensport. Premier Mark Rutte benadrukte dinsdagavond tijdens een persconferentie dat, mochten de cijfers de komende dagen tegenvallen, het kabinet maandag 17 mei nog kan besluiten om op de pauzeknop te drukken. De versoepelingen worden dan uitgesteld. 

 

Lees op Rijksoverheid.nl meer over de versoepelingen (en nog geldende beperkingen) van stap 2 van het heropeningsplan.

 

We hopen natuurlijk van harte dat de versoepelingen per 19 mei inderdaad kunnen ingaan en we de deuren van de binnenaccommodatie weer kunnen openen. We zijn al bezig met de voorbereidingen :).

 

Op 17 mei weten we meer. Blijf op de hoogte en houd a.j.b. deze website, onze Facebook, Instagram en Twitter in de gaten voor updates over (uitbreidingen van) ons sportaanbod en aangepaste veiligheidsregels, of abonneer je op de nieuwsbrief via www.olympos.nl/nieuwsbrief.

 

 

------------------------------------------------------------------------

 

Lockdown verlengd, bekijk het buitensportaanbod

 

Update 13 april

 

In de persconferentie van vanavond is zoals verwacht aangekondigd dat de huidige maatregelen voor de sport verlengd worden. De binnenaccommodatie moet dus nog gesloten blijven ten minste tot dinsdag 11 mei. Ook het sportcafé kan nog niet open. Het kabinet presenteerde een stappenplan naar opening van de samenleving. Bekijk hier het openingsplan.

 

Buiten is er inmiddels een behoorlijk uitgebreid sportprogramma, zij het -uiteraard- met allerlei aanpassingen en rekening houdend met de geldende veiligheidsregels en voorschriften. Nieuw zijn bijvoorbeeld de korte cursussen (van 3 of 4 weken/lessen), waarin je gedurende vier weken op een vaste dag en tijd met een kleine groepje en op anderhalve meter buiten sport. 

 

Klik hier om het actuele (buiten)sportprogramma te bekijken.

 

We gaan ook gewoon door met online home workouts opnemen. Het aanbod is inmiddels zeer uitgebreid! Je kunt alle gratis workouts bekijken op ons YouTube-kanaal.

 

Snel geïnformeerd worden over nieuw sportaabod, COVID-updates of ander nieuws? Schrijf je in voor de nieuwsbrief via www.olympos.nl/nieuwsbrief, of volg Olympos op Instagram, Facebook of Twitter.

 

 

------------------------------------------------------------------------

 

Lockdown weer verlengd, wat extra ruimte vanwege de aanpassing van de avondklok

 

Update 24 maart

 

Gisteren was er weer een persco! Helaas verandert er hoegenaamd niets. De lockdown wordt verlengd en de huidige maatregelen blijven van kracht t/m (ten minste) 20 april. De binnenaccommodatie en het sportcafé moeten gesloten blijven. Groepslessen zijn (ook buiten) nog steeds niet toegestaan. Sad.

 

Extra timeslots, een uur langer trainen

Het verschuiven van de avondklok van 21:00 naar 22:00 uur biedt wel wat extra ruimte. We kunnen daardoor per 31 maart méér timeslots voor tennis (vrij spelen), outdoor fitness en vrij klimmen gaan aanbieden, ook in het weekend! Ook onze verenigingen kunnen langer doortrainen.

 

NIEUW: bootcamp, hardlopen en beachvolleybal!

Overdag gaan we lessen bootcamp en hardlopen aanbieden (in tweetallen met uiteraard anderhalve meter afstand). Ook gaat het beachvolleybalveld open voor vrij spelen vanaf 1 april (max. 4 personen). 

 

Verder kun je natuurlijk ook nog steeds... 

... vrij komen tennissen (inmiddels mag er ook weer gedubbeld worden), vrij klimmen en trainen in onze outdoor fitness. Blijf dus niet op je kamer zitten maar kom lekker buiten sporten!

 

Actueel sportaanbod

Op www.olympos.nl/sportaanbod vind je altijd het actuele sportaanbod. Deze pagina wordt steeds bijgewerkt. Vergeet niet om steeds de veiligheidsmaatregelen goed in acht te blijven nemen als je naar Olympos komt! 

 

Meer dan 100 online workouts

Met onze online workouts, active breaks en energizers op ons YouTube-kanaal tikken we inmiddels de 100 aan. Dus ook als je niet naar Olympos komt of (nog) geen OlymPas hebt, kun je gratis meedoen met een zeer divers aanbod home workouts. 

 

Blijf op de hoogte over uitbreidingen van het sportaanbod

Volg ons op social media (Instagram, Facebook, Twitter) om op de hoogte te blijven van nieuwe aanpassingen en uitbreidingen van het sportaanbod! Ook kun je je inschrijven voor onze nieuwsbrief via ww.olympos.nl/nieuwsbrief

 

Houd vol, pas goed op jezelf en... blijf in beweging! :).  

 

 

------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Lockdown verlengd

Update 23 februari

 

Zoals verwacht heeft het kabinet vanavond tijdens de persconferentie bekendgemaakt dat de huidige lockdown (enkele versoepelingen daargelaten) zal worden verlengd t/m ten minste 15 maart. Voor de individuele sporter bij Olympos betekent dit dat er zo goed als niets verandert: de binnenaccommodatie moet gesloten blijven. Buiten zijn we wel open voor tennis (vrij spelen enkelspel), outdoor fitness (met max. 2 personen tegelijk), vrij klimmen (toprope) en drytoolen. Op de pagina Sportaanbod vind je altijd het actuele aanbod, meer informatie en veiligheidsregels, en kun je een timeslot reserveren voor de genoemde sporten. 

Voor het beoefenen van teamsporten in de buitenlucht worden vanaf 3 maart de coronamaatregelen voor jongeren t/m 26 jaar versoepeld - ook een beetje goed nieuws dus, met name voor een aantal van onze vele studentensportverenigingen. 

 

 

Update 2 februari

 

Zoals je ongetwijfeld al gehoord hebt, is de lockdown verlengd t/m ten minste 2 maart. Voor Olympos betekent dat dat er niets verandert: de binnenaccommodatie moet gesloten blijven. Buiten zijn we wel open voor tennis (vrij spelen enkelspel), vrij klimmen (toprope) en drytoolen. Op de pagina Sportaanbod vind je altijd het actuele aanbod, meer informatie en veiligheidsregels, en kun je een timeslot reserveren voor de genoemde sporten. 

 

 

Update 12 Januari

 

Zoals verwacht heeft het kabinet tijdens de persconferentie van vanavond de lockdown, die de verspreiding van het coronavirus moet tegengaan, verlengd met (ten minste) drie weken. Dat betekent dat de huidige maatregelen in ieder geval van kracht blijven t/m 9 februari. 

 

Sport en bewegen zijn in deze COVID-tijden alleen maar nog belangrijker geworden; goed voor je gezondheid, welzijn en weerstand. En je word er blij van! Kom dus tennissen, klimmen en drytoolen of doe vanuit huis mee met de gratis online home workouts of live active breaks (zie ook het bericht hieronder onder Update 14 december).

 

Wil je liever buiten gaan hardlopen? Check dan de online tips, oefeningen en schema's (geschikt voor alle niveau's) van onze hardlooptrainers Dirk, Kjeld en Rafael (klik hier)  

 

Houd vol ondertussen en blijf gezond!   

 

 

-------------------------------------------------

 

Olympos binnenaccommodatie gesloten, wel tennis, klimmen, drytool

 

Update 14 december

 

Vanwege de door de overheid aangekondigde lockdown, zijn we helaas genoodzaakt om de binnenaccommodatie met ingang van dinsdag 15 december 2020 tot ten minste 19 januari 2021 te sluiten. Hoewel het in de lijn der verwachting lag, komt zulk nieuws toch altijd hard aan..

 

Buitensport: Tennis, klimmen en drytoolen

We zijn blij te kunnen melden dat we de buitenaccommodatie wel open kunnen houden voor vrij tennissen (alleen enkelspel) en vrij klimmen (toprope en drytoolen). Ga naar de pagina Sportaanbod voor meer informatie en om te reserveren. 

 

Thuis in beweging blijven: gratis online home workpouts en active breaks 

Via ons YouTubekanaal kun je gratis meedoen met meer dan 65 verschillende home workouts, variërend in intensiteit en duur (10-40 minuten). Je kunt ze op elk moment terugkijken en meedoen.

 

Alleen even kort bewegen, weer energie opdoen en je spieren losmaken tussen het studeren, thuiswerken of netflixen door kan ook: We zenden op werkdagen 2x per dag live active breaks uit. Deze live workouts zijn no sweat, dus omkleden is niet nodig. 

 

Blijf gezond, blijf bewegen en zorg goed voor jezelf en voor elkaar!

 

---------------------------------------------

 

Mondkapje verplicht

 

Update 1 december

 

Vanaf 1 december is het dragen van een mondkapje verplicht in alle openbare binnenruimtes. Dat geldt ook voor Olympos. We verzoeken je daarom je mondkapje mee te nemen en te dragen in alle binnenruimtes van Olympos (zoals de entreehal*, de gangen, trap, halletjes bij de sportruimtes en de kleedkamers), behalve als je aan het sporten bent.

 

Lees de geactualiseerde Veiligheidsvoorschriften.

 

Veel dank wederom voor je medewerking! Dankzij de inzet en medewerking van velen creëren en handhaven we voor iedereen een veilige omgeving om te (kunnen blijven) sporten.

 

Meer info over mondkapjes vind je op de website van de Rijksoverheid.

 

Blijf gezond en blijf bewegen!

 

* de deskmedewerkers dragen geen mondkapje omdat ze achter een spatscherm zitten.

 
-------------------------------------------------------------------------------------------------
 

Weer groepslessen en cursussen!

 
Update 18 november
 

Tijdens de persconferentie van gisteravond werd aangekondigd dat de aanvullende maatregelen die 2 weken geleden waren ingesteld, per 19 november 00.00 uur aflopen. We keren dan weer terug  naar de gedeeltelijke lockdown met de maatregelen zoals die op 13 oktober zijn aangekondigd. Zie voor een overzicht ook de update hieronder van 14 oktober (‘Nieuwe maatregelen’), of bekijk het overzicht van de actuele maatregelen voor de sport op de website van de Rijksoverheid.

 

Voor ons betekent het dus dat we na een stop van twee weken weer groepslessen en (een gedeelte van de) cursussen mogen aanbieden. Dat is fijn! 

 

Natuurlijk blijven de algemene veiligheidsmaatregelen van toepassing en geldt nog steeds: vooraf online reserveren verplicht.

In de laatste 10 minute van de lessen wordt materiaal na gebruik samen gereinigd.

Blijf a.j.b. ook steeds 1,5 meter afstand houden tijdens het klaarzetten en opruimen van sportmaterialen en het wachten bij en betreden/verlaten van de sportruimtes. We verzoeken je ook om een mondkapje te dragen als je op Olympos bent en niet sport. 

 

Samen zorgen we er zo voor dat we op een verantwoorde manier kunnen blijven sporten. Wederom heel veel dank voor je medewerking!

 

Groepslessen
De groepslessen starten dus morgen (do 19 nov) weer! Klik hier voor het rooster en om te reserveren

 

Cursussen periode 2 
De cursussen van periode 2 starten volgende week maandag (23 november) e.v. 


En… natuurlijk kun je met je OlymPas ook vrij trainen in de fitness en in Kratistos, vrij tennissen op de banen (alleen enkelspel) en vrij klimmen (toprope) of drytoolen. 


Op de pagina ‘Sportaanbod’ op de website van Olympos vind je altijd het actuele aanbod.

 

 

 


 

Aanscherping coronamaatregelen: groepslessen en cursussen geannuleerd voor 2 weken

COVID-19, Update 4 November
 

I.v.m. de door de regering (op de persconferentie van gisteren) aangekondigde aangescherpte COVID19-maatregelen, zijn we helaas genoodzaakt om alle groepslessen en cursussen te annuleren voor een periode van twee weken. 

 

Dat wil zeggen dat alle groeps- en cursuslessen van vandaag (woensdag 4 november) 22:00 uur tot en met woensdag 18 november vervallen.  

Alle overige maatregelen blijven ook van kracht (zie eerdere updates hieronder).

 

Lees meer over de aangescherpte regels m.b.t. sport op de website van de Rijksoverheid

 

De Olympos fitness en Kratistos blijven de komende twee gewoon gewoon open voor vrij trainen. Ook kun je nog steeds komen tennissen (enkelspel), vrij klimmen (toprope) of drytoolen. Let op: vooraf online een timelsot reserveren is voor alle activiteiten verplicht.


Op de pagina ‘Sportaanbod’ op de website van Olympos vind je altijd het actuele aanbod.

 

Online lessen
Wil je thuis een online les volgen? Olympos heeft inmiddels ruim 70 verschillende home workouts (20-40 min) opgenomen. Ook kun je live meedoen met korte Active Breaks (10-15 min). Kies wat bij je past! Alle workouts vind je op ons YouTube-kanaal

 

We gaan ervan uit dat we na 18 november weer groepslessen en cursussen mogen aanbieden, maar dat hangt uiteraard af van de maatregelen die de overheid voor de periode na de 18e afkondigt. Dat weten we dus nog niet helemaal zeker. Houd  daarom a.j.b. steeds de website of onze social media in de gaten voor updates.  

 

Blij gezond & met sportieve groet,
Team Olympos

 


 

Nieuwe maatregelen

 
COVID-19, Update 14 oktober
 
De regering heeft dinsdagavond 13 oktober opnieuw landelijke maatregelen aangekondigd in de strijd tegen het coronavirus. Lees hier de informatie op de website van Rijksoverheid.nl.
 
De nieuwe maatregelen gaan in op 14 oktober om 22.00 uur en gelden in ieder geval tot half november (4 weken). Over 2 weken wordt de balans opgemaakt en wordt gekeken of de maatregelen een positief effect hebben op het virus door het beperken van sociale contacten en reisbewegingen. 
 

Wat betekent dit voor de sport en voor Olympos?

We wachten nog op de meer gedetailleerde uitwerking en impact van de maatregelen voor de verschillende sporten in ons aanbod en op onze accommodatie. Binnenkort zullen de aangepaste sportprotocollen van NOC*NSF en van de verschillende sportbonden verschijnen. 
 
Voor nu gaan we uit van het volgende: 
 
 • Sporten voor volwassenen is (in alle omstandigheden) alleen toegestaan op 1,5 meter afstand van anderen.
 • Alle wedstrijden en toernooien zijn verboden. De competities van onze verenigingen, de Olympos Futsalcompetitie, de squashladder en tennisladder worden stilgelegd.
 • Vrij squashen is niet meer mogelijk m.i.v. morgen (donderdag 15 oktober). 
 • Vrij trainen in de Olympos fitness en in Kratistos kan gewoon doorgaan, mits er niet meer dan 30 sporters per timeslot sporten in één ruimte (dat is nu al zo) en de 1,5 meter afstandsregel strikt nageleefd wordt .
 • De meeste groepslessen kunnen doorgaan, mits nooit meer dan maximaal 30 sporters per timeslot en in één ruimte sporten (dat is nu al zo) en mits de 1,5 meter afstandsregel strikt nageleefd wordt.
 • En deel van cursussen kan doorgaan, eventueel in aangepaste vorm. Voor sommigen cursussen geldt dat de huidige formulering van de voorschriften nog niet voldoende duidelijkheid verschaft. Mochten er cursussen m.i.v. morgen gaan vervallen en sta je ingeschreven, dan ontvang je uiteraard bericht.  Update: de cursussen volleybal, dodgeball, survivalrun, hardlopen en calisthenics vervallen. 
 • Vrij tennissen kan doorgaan. We weten nog niet helemaal zeker of alleen enkelspel is toegestaan. Update 15 okt: alleen enkelspel, geen dubbelspel.
 • Het is nog niet helemaal duidelijk wat de impact van de regels is op vrij klimmen en de klimcursussen. Daarover later meer. Update 15 okt: Zowel vrij klimmen als de klimcursussen gaan door (uiteraard conform actuele COVID-richtlijnen).
 • Met de studentensportverenigingen en Sportraad wordt apart onderzocht of er mogelijkheden zijn om op een veilige en verantwoorde wijze binnen de regels in bepaalde trainingsvormen te sporten. 

 

Verder:​

 • Kleedkamers en douches zijn weer gesloten. Toiletten zijn wel beschikbaar.
 • Het sportcafé is nog steeds gesloten.
 • Draag een mondkapje in alle binnenruimtes van Olympos, behalve tijdens het sporten.
 • We passen onze veiligheidsvoorschriften weer aan en plaatsen die binnenkort op de website. Update 15 oktober: Via deze link lees je altijd de actuele veiligheidsregels die op Olympos gelden.

 

Zoals gezegd zijn er nog wat onduidelijkheden; we wachten op (aanpassingen in) het protocol van NOC*NSF en de sportbonden. Het kan dus zijn dat er nog zaken veranderen of anders uitpakken. Blijf a.j.b. steeds onze website en/of social media volgen voor nieuwe updates!

 


 

Draag een mondkapje a.j.b.

 
Update 8 oktober
 
Omdat het in sommige situaties en plaatsen moeilijk is om de 1,5 afstand te bewaren, en omdat het aantal coronabesmettingen landelijk nog steeds stijgt, verzoeken we je m.i.v. heden om een mondkapje te dragen in alle binnenruimtes van Olympos, behalve als je aan het sporten bent.
 
Uiteraard blijft de anderhalve meter afstandsregel ook van kracht. 
 
Dankzij de inzet en medewerking van velen creëren en handhaven we voor iedereen een veilige omgeving om te sporten. We willen je op het hart drukken de veiligheidsvoorschriften goed te blijven naleven. Op deze manier kunnen we allemaal blijven genieten van wat we graag doen en belangrijk vinden: sporten!  
 
 
Bekijk ook of voor de sport waar je aan gaat deelnemen nog specifieke, aanvullende regels van toepassing zijn, bijvoorbeeld regels m.b.t. reserveren of hygiëne. Ga daarvoor op de Olympos website naar de pagina waar je voor de betreffende sport reserveert.
 
Bij voorbaat dank voor je medewerking! 
 

Blijf gezond, blijf bewegen en tot snel op Olympos! 

 

Met sportieve groet,
Team Olympos

 


 

Aangescherpte maatregelen: Sportcafé gesloten, geen publiek (o.a.)

 
Update 29 september

 

Tijdens de landelijke persconferentie van 28 september heeft de regering nieuwe, extra maatregelen afgekondigd om de verspreiding van COVID-19 tegen te gaan. Gelukkig blijft het mogelijk om te sporten! Dat willen we natuurlijk heel graag zo houden. Daarom vragen we jullie aandacht voor de extra maatregelen en aangepaste veiligheidsregels.  

 

Sportcafé gesloten

Als gevolg van de door de overheid afgekondigde maatregelen, zijn we helaas genoodzaakt om het sportcafé te sluiten m.i.v. 29 september 2020 voor ten minste drie weken. 

 

Geen toeschouwers

Vanaf 29 september 18:00 uur geldt voor de sport dat voor een periode van drie weken geen publiek meer toegelaten mag worden bij sportwedstrijden van zowel profs als amateurs. Sporters die klaar zijn met hun eigen sportactiviteit (les/timeslot, wedstrijd, training) worden gezien als toeschouwers. Kom niet eerder dan 10 minuten voor de start van je activiteit naar Olympos en verlaat na je sportactiviteit zo snel mogelijk de sportaccommodatie.

 

Houd je aan de regels: lees de (aangepaste) veiligheidsregels voor je naar Olympos komt

N.a.v. de door de regering aangekondigde maatregelen hebben we onze veiligheidsregels geactualiseerd. Lees ze s.v.p. goed door voor je naar Olympos komt. We gaan ervan uit dat als je komt sporten op Olympos, je kennis hebt genomen van de regels en je er aan houdt. Samen zorgen we zo voor een veilige omgeving om te (kunnen blijven) sporten. Bij voorbaat dank voor je medewerking.   

 

 

Let op: alcoholgebruik is op het gehele sportcentrum (zowel binnen als buiten) ten strengste verboden. 

 

Meer informatie over de maatregelen

De op 28 september door het kabinet afgekondigde maatregelen zijn op de website Rijksoverheid.nl te vinden. Klik daarvoor hier, en bekijk de veelgestelde vragen voor de sport hier. Of ga naar de website van NOC*NSF voor het dossier Coronavirus en sport. De meest actuele versie van het sportprotocol vind je altijd op nocnsf.nl/sportprotocol (wordt momenteel bijgewerkt).

 

Sportaanbod

Het actuele sportaanbod waar je met je OlymPas aan kunt deelnemen, vind je altijd via de pagina Sportaanbod van de Olympos-website.  

 

Blijf gezond, blijf bewegen en tot snel op Olympos! 

 

Met sportieve groet,
Team Olympos

 

 

Check de veiligheidsregels

Update 12 september

 

Nadat we op 18 mei gestart zijn met een buitensportprogramma, hebben we begin juli ook weer de deuren van onze binnenaccommodatie geopend! In het kader van de overheidsmaatregelen om de verspreiding van COVID-19 tegen te gaan, hebben we het programma gefaseerd, gecontroleerd en met een beperkt aanbod opgestart. Stap voor stap hebben we meer lessen en mogelijkheden in het programma opgenomen. Op de pagina ‘Sportaanbod’ vind je altijd het actuele aanbod waar je met je OlymPas aan kunt deelnemen.

 

Let op: vooraf reserveren is verplicht, tenzij je deelneemt aan een training of wedstrijd van een vereniging. Kom alleen naar Olympos met een van tevoren gemaakte reservering of voor je training of wedstrijd.

 

Ook het sportcafé is sinds begin juli weer open! Welkom terug in de huiskamer van Olympos en op het zonnigste terras van het Utrecht Science Park. We zijn blij je weer te kunnen ontvangen!

 

Veiligheidsvoorschriften

Natuurlijk vraagt het aanbieden van een ‘corona-proof’ 1,5 meter-sportprogramma en sportcafé om creatieve oplossingen en aanpassingen. Om alles op een veilige manier te kunnen vormgeven is het van belang dat iedereen zich aan de veiligheidsvoorschriften en regels houdt.  

 

Zorg ervoor dat je kennis neemt van alle regels vóór je naar Olympos komt. Samen zorgen we er zo voor dat iedereen veilig en verantwoord kan sporten en op Olympos kan verblijven. Veel dank voor je medewerking!

 

 

De studentensportverenigingen die op Olympos sporten, hebben via de mail apart bericht ontvangen over de veiligheidsregels.

 

OlymPas aanschaffen

Heb je nog geen OlymPas of is je OlymPas niet meer geldig? Klik hier om te zien hoe je een OlymPas jaarkaart, maandkaart of dagkaart kunt aanschaffen.

 

Veel sportplezier!

 

Met sportieve groet,

Team Olympos

 

PS: Op de hoogte blijven? Je kunt ons ook volgen op Facebook, Instagram, YouTube of Twitter, of je abonneren op de nieuwsbrief (klik hier om je in te schrijven).

 


 

Binnenkort ook weer binnen sporten!

Update 26 juni
 
Klik hier voor de laatste update.
 
 

 

 

Buiten sporten: we gaan starten!

Update 18 mei
 
Oympos buitensportprogramma
Yes! Het is zover, deze week starten we met het eerste deel van buitensportprogramma. We zijn héél blij dat we weer sport kunnen aanbieden en jullie kunnen ontvangen. 
 
Aangepast aanbod
In het kader van de overheidsmaatregelen om de verspreiding Van COVID-19 tegen te gaan, zullen we gefaseerd, gecontroleerd en met een beperkt aanbod starten. Stap voor stap zullen er meer lessen en mogelijkheden in het programma opgenomen worden. De informatie op de website zal daarom regelmatig worden aangepast en aangevuld. Bekijk hier welk aanbod er op dit moment beschikbaar is.
 
Veiligheidsvoorschriften
Natuurlijk vraagt het aanbieden van uitsluitend een buitenprogramma om creatieve oplossingen en aanpassingen. Om alles op een veilige manier te kunnen vormgeven is het van belang dat iedereen zich aan de veiligheidsvoorschriften en regels houdt. Zorg ervoor dat je kennis neemt van alle regels vóór je naar Olympos komt. Klik hier om ze te bekijken.
 
Binnen sporten is tot 1 september helaas nog niet toegestaan. Ook wedstrijden en evenementen mogen nog niet. Het sportcafé, terras, kleedkamers, douches en toiletten zijn gesloten.  
 
We wensen je veel (buiten)sportplezier en hopen je snel weer op Olympos te zien! 
 

 

Binnenkort weer buiten sporten!

Update 13 mei 2020
 
Beste sporters,
Vorige week heeft het kabinet bekendgemaakt dat ook sporters boven de 18 jaar m.i.v. deze week onder voorwaarden weer buiten mogen sporten. Dat is geweldig nieuws! Na een akelig stille periode kunnen we niet wachten om weer een deel van onze activiteiten op te starten. Dat vraagt echter een zorgvuldige voorbereiding. We praten je graag even bij.
 
Momenteel werken we hard aan een 1,5 meter-sportprogramma dat voor iedereen veilig is. Graag willen we zowel individuele sporters als verenigingen de ruimte geven, dus we zoeken naar een optimale bezetting. Natuurlijk moeten alle activiteiten op onze multi-sportaccommodatie ook goed op elkaar afgestemd zijn en voldoen aan de veiligheidsvoorschriften en protocollen van het RIVM, NOC*NSF, sportbonden en de gemeente. Kortom: het kost tijd. 
 
Nog even voor het overzicht: wat kan er nog niet?
Wedstrijden en het gebruik van kleedkamers en douches zijn nog niet toegestaan. Tot onze spijt moeten ook alle binnensporten EN het sportcafé vooralsnog gesloten blijven tot 1 september. Ook evenementen mogen nog niet. Lees hier meer over de stappen die de overheid hoopt te kunnen nemen in de komende maanden. 
 
Wat zijn we aan het doen? 
In het kort: we ontwikkelen een aangepast groepslesrooster met lessen die buiten kunnen plaatsvinden. We maken onze tennisbanen en klimwand Kalymnos volgens de protocollen gereed. We maken time slots voor het (vooraf) reserveren van activiteiten. We overleggen met de buitenverenigingen over het opstarten van hun trainingen. We maken (alternatieve) routes naar de verschillende delen van de accommodatie om drukte en samenkomsten te vermijden. Natuurlijk  inventariseren we ook wat er bij de verschillende activiteiten nodig is m.b.t. hygiëne, schoonmaak en toezicht.  
 
Het opstarten zal gefaseerd en gedoseerd plaatsvinden. Houd s.v.p. je mailbox (check ook je spam!) en de Olympos media (deze website, Facebook, Twitter) in de gaten om te vernemen wanneer welke faciliteiten opengaan!
 
Restitutie
Een aantal mensen heeft vragen gesteld over restitutie. Dat begrijpen we. Helaas kunnen we die vragen nog niet met zekerheid beantwoorden. We overleggen daarover ook met onze stakeholders. Duidelijk is dat de gedwongen sluiting in deze overmachtssituatie een enorme (financiële) impact heeft op ons, als non-profitorganisatie. Het zijn -ook in dat opzicht- spannende tijden.
 
Ondertussen..
……. hoef je nog steeds niet stil te zitten en kun je meedoen met verschillende online workouts.  Start of beëindig je studie- of werkdag met een fijne home workout van 20-40 minuten. Of neem als pauze een active break van 10 minuutjes. Kies wat bij je past! 
 
Alle workouts vind je op ons YouTube-kanaal. Je kunt ook direct naar je favoriete playlist gaan:
 
Onze docenten delen ook hun favoriete online workouts op Facebook.  
 
Tot slot: heel veel dank voor jullie steun, begrip, geduld en positieve reacties in deze voor zowel jullie als voor ons uitdagende tijden.
 
Onze docenten en staf staan te springen om jullie binnenkort weer te ontvangen. Meer details volgen snel; we houden je op de hoogte. 
 
Blijf gezond, blijf bewegen en hopelijk tot snel op Olympos! 
 
Met sportieve groet,  
Team Olympos
Deel op:


Ga naar het overzicht van alle berichten.
Bel de sportdesk via
(030) 253 4471
© Olympos 2021
design by flow