× Aangepast sportaanbod: In lijn met de maatregelen van de nationale overheid, en om verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan, heeft Olympos momenteel een aangepast (buiten)sportprogramma. Ga naar deze pagina om te zien wat het actuele aanbod is.  

Actuele informatie

Vanwege de start van de bouw van een parkeergarage op de plek van het huidige parkeerterrein, is de parkeerplaats voor Olympos vanaf woensdag 21 april 2021 gesloten. De werkzaamheden zullen naar verwachting tot half november duren.

 

Wat wordt er gebouwd?

Er wordt een bovengrondse parkeergarage van vier lagen gebouwd. De parkeervoorziening biedt straks plek voor 320 auto’s. Er komen in eerste instantie 48 laadplekken. Later wordt dit hoogstwaarschijnlijk uitgebreid naar 72 plekken.

 

De ingang komt op dezelfde plek als waar het parkeerterrein nu ook ontsloten is (Uppsalalaan). Er worden drie voetgangersuitgangen gerealiseerd, twee op de Uppsalalaan en één uitgang aan kant van Olympos. Het ruimtebeslag van de garage wordt kleiner dan het huidige parkeerterrein. Er wordt daardoor geen groen weggehaald. Sterker nog, er wordt extra groen aangebracht. De bomen blijven staan zoals ze er nu ook staan.

 

De buitenzijde van de garage wordt van houten lamellen gemaakt om zo de garage een goede inpassing en vriendelijke uitstraling te geven. Het dak van de garage wordt vol gelegd met ca. 850 zonnepanelen. Hiermee wordt de garage energieleverend voor het hele Utrecht Science Park. 

 

Doel uitbreiding 

De parkeervoorziening bij Olympos wordt uitgebreid om te kunnen voorzien in de parkeerbehoefte in het Utrecht Science Park (USP). De uitbreiding aan de rand van het USP past in de ambitie om het centrumgebied van het gebied autoluw te maken met meer ruimte voor de fietsers en voetgangers.  

 

Waar kan ik parkeren tijdens de bouw?

De bouwwerkzaamheden starten op woensdag 21 april 2021 en zullen naar verwachting tot half november duren. Parkeren is vanaf 21 april dus alleen nog mogelijk in P+R Utrecht Science Park (direct naast Olympos), of elders op het Utrecht Science Park.

 

P+R Utrecht Science Park is zeer goed bereikbaar vanaf de A28 en de Universiteitsweg. Er zullen verwijsborden worden geplaatst om mensen tijdig te waarschuwen elders te parkeren. Let op: Er wordt streng gecontroleerd op parkeren in de berm. Vermijd een wielklem! 

 

Natuurlijk kun je ook met de fiets of het OV naar Olympos komen (Olympos is goed bereikbaar via bus en sneltram; bus- en tramhalte zijn in P+R Utrecht Science Park, direct naast Olympos).

 

Fietsstalling blijft open

De fietsstalling met plek voor 260 fietsen blijft gewoon beschikbaar. Om gevaarlijke situaties met kruisend (bouw)verkeer te voorkomen, wordt het fiets- en voetpad langs de Uppsalalaan omgeleid. 

 

Geluidshinder

Tijdens de bouw kan er met regelmaat sprake zijn van trillingen en geluid. Uiteraard wordt geprobeerd de overlast zo beperkt mogelijk te houden.

 

Meer info

Heb je vragen over dit project of wil je meer weten over de werkzaamheden? Mail naar communicatievenc@uu.nl. Ook kun je kijken op de website van de Universiteit Utrecht, of de gratis app Campus Development downloaden voor impressies en updates.  

   

        

Deel op:


Ga naar het overzicht van alle berichten.
Parkeerplaats Olympos gesloten per 21 april
Bel de sportdesk via
(030) 253 4471
© Olympos 2021
design by flow