Actuele informatie

De Beweegbakfiets: GRATIS lunch-beweegactiviteiten in de buitenlucht voor medewerkers van het Utrecht Science Park en binnenstad.

 

Vitaliteit, gezondheid en bewegen worden ook op de werkvloer steeds belangrijker. Immers: als je fit bent denk je beter! Uit onderzoek blijkt bovendien dat langdurig zitten schadelijk is voor de gezondheid. Met de activiteiten van de Beweegbakfiets kun je je werk even onderbreken en actief zijn in de buitenlucht. Dat is ontspannend en geeft je gegarandeerd weer energie en een frisse blik. Maar het is natuurlijk vooral ook gewoon leuk! Onderstaande activiteiten zijn gratis, aanmelden is niet nodig.

 

Elke dinsdag 12:30 - 13:15 uur: YOGA in de Botanische tuinen of op Olympos

Even tot rust komen tijdens een drukke werkdag en genieten van een gratis yogales! In de zomer (vanaf mei) zijn de lessen in de Botanische Tuinen. Inschrijven is niet nodig. We verzam,en om 12:30 bij de hofdingang van de Botanische tuinen. Wij zorgen voor matjes; je kunt natuurlijk ook je eigen matje meenemen en een handdoek. Deze gratis les is geschikt voor alle niveaus en is 'no sweat', dus makkelijk in te passen in een werkdag (zonder dat je hoeft te douchen). Bij slecht weer zijn de lessen binnen op Olympos.** 

 

** Wil je zeker weten of een activiteit doorgaat (buiten of binnen op Olympos)? Stuur dan een mailtje naar info@actiefUSP.nl en we houden je op de hoogte! Of volg de updates op de Facebookpagina van de Beweegbakfiets.

 

Wil je vaker een les yoga volgen? Met een OlymPas kun je deelnemen aan de cursus yoga voor medewerkers of de groepslessen yoga, ashtanga yoga, poweryoga, hatha yoga of yogalates

 

Ook gratis Yoga voor medewerkers in de binnenstad (in de Hortus Botanicus) !

Vanwege grote belangstellig bieden we ook gratis yoga voor mederwerkers aan in de binnenstad op een bijzonder mooie plek: de oude Hortus Botanicus (Lange Nieuwstraat). Volg de Facebookpagina van de Beweegbakfiets voor meer info over dagen, tijden en updates of mail naar info@actiefUSP.nl. 

 

Elke woensdag 12:30 - 13:15 uur: BOOTCAMP op het outdoor bootcampplein

Olympos biedt elke woensdag tussen de middag een gratis bootcamptraining aan voor medewerkers van organisaties op het Utrecht Science Park. Doe je ook mee? Deelname is onder professionele begeleiding, meedoen is gratis! Je kunt de intensiteit onder begeleiding van de trainer afstemmen op je huidige conditie.

 

We starten om 12.30 u op het outdoor Bootcampplein aan de Leuvenlaan, ter hoogte van het Educatorium op Utrecht Science Park.
Omkleden en douchen kan eventueel gratis bij Olympos.

 

Vaker bootcampen?  Met OlymPas kun je ook deelnemen aan de groepsles Bootcamp (klik hier voor meer info).

Elke donderdag 12:30-13:15 uur:  TAI CHI  in de Botanische tuinen

Tai chi wordt ook wel 'meditatie in beweging'genoemd. Tai chi in de prachtige Botanische tuinen laadt je op en geeft je weer energie voor de rest van de dag! Iedereen kan aan deze lessen meedoen omdat de oefeningen eenvoudig zijn. Ze bestaan uit rustige bewegingen die gespannen spieren en gewrichten los maken en die je afstemt op je ademhaling. Je kunt in je gewone kleren deelnemen. Bij mooi weer** wordt er iedere donderdag om 12.30 uur verzameld bij de hoofdingang van de Botanische tuinen.

 

Vaker een les Tai chi volgen? Met OlymPas kun je ook deelnemen aan de groepsles Tai chi (klik hier voor meer info).  

 

** Wil je zeker weten of een activiteit doorgaat (buiten of binnen op Olympos)? Stuur dan een mailtje naar info@actiefUSP.nl en we houden je op de hoogte! Of volg de updates op de Facebookpagina van de Beweegbakfiets.

 

Actief USP

De activiteiten van de Beweegbakfiets zijn onderdeel van Actief USP, het beweegprogramma van Olympos voor medewerkers die werken op het Utrecht Science Park of de binnenstad. Meer weten? Neem een kijkje op de website van Actief USP of neem contact met Actief USP via de mail.

  

OlymPas

Naast deze gratis activiteiten van de Beweegbakfiets voor medewerkers kun je met de all-in sportkaart van de Olympos (de ‘OlymPas’) voor een laag tarief flexibel en onbeperkt deelnemen aan het brede sportaanbod van Olympos. Bijna alle activiteiten zijn toegankelijk voor zowel medewerkers als studenten. Een aantal lessen zijn alléén bedoeld voor medewerkers. Lees hier meer over tarieven en over het brede aanbod van de OlymPas.

 

Overweeg je om met je afdeling, team, faculteit of organisatie een activiteit op maat (laten) organiseren, zoals een losse les, sport(mid)dag, teambuildingsactiviteit of toernooi (eventueel in combinatie met een vergadering, en/of borrel in het sportcafé), een clinic SUPPen (Stand up paddling) op de Kromme Rijn of clinic klimmen op Kalymnos (> 30 meter)? Stuur dan gerust een mailtje naar Olympos via: info@actiefUSP.nl.

 

Deel op:


Ga naar het overzicht van alle berichten.
GRATIS: Yoga, Bootcamp en Tai chi voor medewerkers
Bel de sportdesk via
(030) 253 4471
© Olympos 2019
design by flow