Krachtsport

Krachtsportruimte Kratistos

Olympos heeft sinds begin januari de mooie nieuwe krachtsportruimte Kratistos in gebruik, gelegen op de begane grond van P+R De Uithof. Tussen de busbanen en tramrails is er een strakke, industriële ruimte van 325m2 waar je terecht kunt voor krachtsport. De krachtsportruimte bestaat uit twee verdiepingen en is tevens de thuisbasis van SKVU Obelix

 

Trainen in de krachtsportruimte
Nieuwe bezoekers worden tijdens een verplichte kennismaking van een uur wegwijs gemaakt in de ruimte en tevens door de instructeur getest op ervaring met halters om te bepalen of vrij sporten in de ruimte verantwoord is. Zo ja, dan krijgt men een speciale sticker op de OlymPas. Mocht dit niet het geval zijn dan wordt deze persoon geadviseerd een beginnerscursus te volgen, namelijk de cursus krachttraining voor beginners (gratis met OlymPas).

 

Er worden in Kratistos cursussen aangeboden in de onderdelen :

 

Vrij trainen

Tijdens bepaalde uren is vrij trainen in Kratistos toegestaan als men de speciale sticker op de OlymPas bezit én een geldig Kratistos-abonnement heeft; er is dan een toezichthouder/ of instructeur aanwezig (zie onderaan voor de openingstijden).

 

Begane grond
Free weights
De trainingsmogelijkheden in Kratistos zijn zeer divers. Zo zijn er uitgebreide mogelijkheden voor haltertrainingen zoals powerliften en gewichtheffen.
In de ruimte bevinden zich onder andere 2 gewichthefplatforms, 6 squatstations, bijna 1.000 kg aan bumperplates, 14 “spring steel” halters (zowel dames als heren versies) en 2 bankdruktoestellen.
Daarnaast zijn er dumbbells van 1 t/m 40 kg, kettlebells van 8 t/m 28 kg, een aantal verstelbare bankjes en een plate loaded leg press.

 

Gymnastics
Ook voor het trainen met eigen lichaamsgewicht (calisthenics) zijn meerder faciliteiten aanwezig.
Naast de ruimte voor grondoefeningen is er een vrije muur voor handstandoefeningen en een calisthenicsrek met  lage, hoge rekstok en dip bars.  Tevens is er een cross maxx rig met monkeybars, ringen, pull up stangen en extra wing.

 

Conditie
Conditioneel kan er getraind worden op de aanwezige Watt bikes, Concept roeiergometers en S-drive loopbanden. De laatste is ook heel geschikt voor intensieve weerstandstraining.

 

Explosief
Voor explosieve trainingen, zowel duwen als trekken, is de TANK een zeer effectieve machine. Sprongoefeningen kunnen uitgevoerd worden op de soft-plyoboxes en gooien kan met de slamballs en wallballs.

 

Eerste verdieping
Hier zijn omkleedruimtes, toiletten en lockers beschikbaar. Persoonlijke spullen dienen tijdens de training opgeborgen te worden in een locker, die afgesloten moet worden met een eigen hangslot; voor een goede afsluiting moet de beugel van het hangslot tussen de 5 en 7 mm zijn. In de trainingsruimte is een watertappunt. 

 

Openingstijden krachtsportruimte
Tijdens de volgende openingstijden is Kratistos geopend voor vrij sporten:

  • Maandag 12.30 – 22.00 uur
  • Dinsdag 12.30 – 20.30 uur
  • Woensdag 12.30 – 20.30 uur
  • Donderdag 12.30 – 20.30 uur
  • Vrijdag 12.30 – 20.30 uur
  • Zaterdag 10.30 - 14.30 uur
 
Aanbod krachtsport:

 

Ga ook naar: 

Bel de sportdesk via
(030) 253 4471
© Olympos 2018
design by flow