Krachtsport

Fitness- en Krachtsportruimte Kratistos

Olympos heeft een mooie extra fitness/krachtsportruimte Kratistos, gelegen op de begane grond van P+R De Uithof (pal naast Olympos). Tussen de busbanen en tramrails is er een strakke, industriële ruimte van 325m2 waar je terecht kunt voor fitness en krachttraining. De krachtsportruimte bestaat uit twee verdiepingen en is tevens de thuisbasis van SKVU Obelix

 

Trainen in de krachtsportruimte
Nieuwe bezoekers dienen een kennismakingsles van maximaal een uur te volgen of doen mee aan een beginnerscursus om wegwijs te worden in de ruimte en met de verschillende trainingsvormen. Vervolgens krijgt men een speciale sticker op de OlymPas waarmee het is toegestaan vrij te trainen in Kratistos.

 

Er worden in Kratistos cursussen aangeboden in de onderdelen :

 

Vrij trainen

Tijdens de openingstijden is vrij trainen in Kratistos toegestaan als men de speciale sticker op de OlymPas bezit; er is dan een toezichthouder/ of instructeur aanwezig (zie onderaan voor de openingstijden). Let op: op de cursusmomenten is er minder ruimte en materiaal beschikbaar voor vrij trainen.

 

Begane grond
Free weights
De trainingsmogelijkheden in Kratistos zijn zeer divers. Zo zijn er uitgebreide mogelijkheden voor haltertrainingen zoals powerliften en gewichtheffen.
In de ruimte bevinden zich onder andere 2 gewichthefplatforms, 6 squatstations, bijna 1.000 kg aan bumperplates, 14 “spring steel” halters (zowel dames als heren versies) en 2 bankdruktoestellen.
Daarnaast zijn er dumbbells van 1 t/m 40 kg, kettlebells van 8 t/m 28 kg, een aantal verstelbare bankjes en een plate loaded leg press.

 

Gymnastics
Ook voor het trainen met eigen lichaamsgewicht (calisthenics) zijn meerder faciliteiten aanwezig.
Naast de ruimte voor grondoefeningen is er een vrije muur voor handstandoefeningen en een calisthenicsrek met  lage, hoge rekstok en dip bars.  Tevens is er een cross maxx rig met monkeybars, ringen, pull up stangen en extra wing.

 

Conditie
Conditioneel kan er getraind worden op de aanwezige Concept roeiergometers en S-drive loopbanden. De laatste is ook heel geschikt voor intensieve weerstandstraining.

 

Explosief
Voor explosieve trainingen, zowel duwen als trekken, is de TANK een zeer effectieve machine. Sprongoefeningen kunnen uitgevoerd worden op de soft-plyoboxes en gooien kan met de slamballs en wallballs.

 

Eerste verdieping
Hier zijn omkleedruimtes, toiletten en lockers beschikbaar. Persoonlijke spullen dienen tijdens de training opgeborgen te worden in een locker, die afgesloten moet worden met een eigen hangslot; voor een goede afsluiting moet de beugel van het hangslot tussen de 5 en 7 mm zijn. In de trainingsruimte is een watertappunt. 

 

Openingstijden krachtsportruimte
Tijdens de volgende openingstijden is Kratistos geopend voor vrij sporten:

Maandag 07.00 - 22.00 uur
Dinsdag t/m vrijdag 07.00 - 20.30 uur
Zaterdag & zondag 09.30 - 14.30 uur
 
Aanbod krachtsport:

 

Ga ook naar: 

Bel de sportdesk via
(030) 253 4471
© Olympos 2019
design by flow