Details

Je keuze wordt nu toegevoegd aan de winkelwagen.

Padel

Beginnerscursus padel bij Racket Centrum Houten

 

Wat is padel?

Padel is een racketsport en wordt met vier spelers (twee tegen twee) gespeeld. De padelbaan –een buitenbaan –  is omringd door hekwerk en glazen wanden, met in het midden een net. Een padelbaan is kleiner dan een tennisbaan en meet twintig bij tien meter. Padel wordt vaak omschreven als een kruising tussen tennis en squash. Het racket dat voor padel wordt gebruikt is van grafiet en heeft geen snaren.

In het spel mag de bal (een zachte tennisbal) ook via de wand worden gespeeld. Het scoreverloop is gelijk aan dat bij tennis, opslaan gebeurt verplicht onderhands.

Padel is laagdrempelig, eenvoudig te spelen en gemakkelijk te leren. Padel kan het hele jaar door buiten worden gespeeld vanwege de verharde banen met kunstgras. Padel spelen is gezond, lekker in beweging zijn, veel actie en fun! 

 

Wat ga je doen?

Tien weken spelen op een vast tijdstip, waarvan de eerste drie weken les/training van een professionele padeltrainer. Je leert de basistechnieken van padel, de fore- en backhand, de volley, de service, het gebruik van de glaswanden en de zogenaamde ‘bandega’. Uiteraard komen ook de spelregels en de puntentelling aan de orde. Hiermee ben je direct in staat om zelfstandig een wedstrijdje te spelen en beleef je nog meer plezier aan dit leuke spel. De resterende weken breng je het geleerde in de praktijk door het spelen van wedstrijden binnen een toernooivorm.

Schrijf je snel in en maak kennis met deze snelgroeiende sport. 

 

Meer info over padel: www.racketcentrumhouten.nl/padel

 

Klik hier voor de snelste route vanaf Centraal Station Utrecht.


Ga ook naar:

Racketcentrum Houten
Racketcentrum Houten

Pelmolen 7

3994 XX Houten

 

T. (030) 637 8577

E. info@racketcentrumhouten.nl

 

Dag Tijd Periode Niveau Docent Tarief A B C en X  
Geen aanbod
Bel de sportdesk via
(030) 253 4471
© Olympos 2018
design by flow