× COVID-veiligheidsvoorschriften: In lijn met de maatregelen van de nationale overheid, en om verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan, zijn op Olympos speciale veiligheidsregels van toepassing. Neem kennis van de regels vóór je naar Olympos komt (lees ze hier). Ga naar deze pagina om het actuele sportaanbod te bekijken.  
× Currently available sports programmes: In line with the government measures and in order to combat the spread of the Coronavirus, Olympos offers a limited sports programmes. Go to this page to check which sports programmes are currently available.
 

Het is lekker om naast je werk op kantoor naar buiten te gaan om te rennen’

“Je trekt je aan elkaar op. Het is gezellig en je hebt een stok achter de deur.”Tim Senden, 26 jaar, loopt iedere woensdag mee met een hardloopgroep van Olympos. In aanloop naar de Utrecht Marathon organiseert Sportcentrum Olympos trainingen voor deelnemers. “De groep bestaat uit een mix van mensen die voor verschillende onderdelen rennen. De één doet de hele marathon, de ander vijf kilometer.” Tim traint voor de halve marathon. “Eerder heb ik meegedaan aan de Singelloop in Utrecht. Dat is tien kilometer. Ik wilde m’n doel verder verplaatsen. Sinds september loop ik twee à drie keer per week, waarvan één keer per week met de hardloopgroep van Olympos.”


Tim is PhD student bij het departement Scheikunde. “Het is lekker om naast je werk op kantoor naar buiten te gaan om te rennen.” Hij vindt het vooral leuk dat hij mee gaat doen aan de halve marathon. “Qua tijd weet ik het nog niet. Het maakt me ook minder uit hoe snel ik ga.” Tim heeft niet echt een loopschema. “Ik doe wat ik aankan.” Tijdens het lopen houdt hij de tijd bij met een horloge. Soms gebruikt hij een hartslagmeter. “En ik let op de signalen van mijn lichaam. Je voelt zelf wel aan of het goed gaat.”

Loopstijl verbeteren
Tim vindt het scala aan oefeningen tijdens de looptraining van Olympos erg prettig. “Je doet allerlei spier- en loopoefeningen en je trekt korte sprintjes. Allemaal bewegingen om de spierkracht in je benen en je loopstijl te verbeteren.”

“Op m’n vijftiende begon ik met hardlopen. Niet continu, maar wel regelmatig. Sinds afgelopen maart loop ik weer vaker”, vertelt Corien Visser, derdejaars student Geneeskunde. Ze wil voor de tien kilometer gaan. “Ik heb alleen m’n spieren overbelast. Eerst had ik last van de binnenkant van m’n onderbenen, nu ook van m’n bovenbenen.” Corien doet mee met de looptraining van Olympos. Haar trainer heeft haar tips gegeven om de overbelasting tegen te gaan. “Rust houden is in elk geval goed. Verder heeft hij me alternatieve trainingsopties gegeven. En lopen op een zachte ondergrond, zoals in het bos, is ook goed voor m’n benen.” Volgens Corien zijn de trainers van Olympos zeer inspirerend. “Dirk, mijn trainer, loopt zelf triatlons. Hij weet heel veel over de manier waarop je je het beste voor kunt bereiden op een lange loop.”

“Je doet het met z’n allen”
Door mee te doen aan de looptrainingen, ervaart Corien het lopen op een andere manier. “Je doet het met z’n allen, waardoor je verder gaat dan je in je eentje zou doen. Je hebt steun aan elkaar.” Corien loopt omdat ze op die manier haar hoofd leeg maakt. “Na een dag studeren is mijn geest moe, maar mijn lichaam nog niet. Wanneer ik gerend heb, is dat meer in balans.” Naast het hardlopen heeft Corien ook pilateslessen. “Ik word sterker en leniger. Ik merk dat ik vooruit ga.” Het liefst zou Corien de halve marathon lopen. “Dat is wat te ambitieus. Daarom ga ik voor de tien kilometer.”

Opgeven looptrainingen

Elke 10 weken starten weer nieuwe hardlooptrainingen die voorbereiden op verschillende afstanden. Op www.olympos.nl/usplooptrainingen lees je welke trainingen er zijn en hoe je kunt deelnemen.  

 

Inschrijven Utrecht Marathon
Inschrijven voor een van de individuele afstanden van de Utrecht Marathon of voor USP Team Run voor medewerkers? Lees hier meer.    

Bel de sportdesk via
(030) 253 4471
© Olympos 2024
design by flow