× COVID-veiligheidsvoorschriften: In lijn met de maatregelen van de nationale overheid, en om verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan, zijn op Olympos speciale veiligheidsregels van toepassing. Neem kennis van de regels vóór je naar Olympos komt (lees ze hier). Ga naar deze pagina om het actuele sportaanbod te bekijken.  
× Currently available sports programmes: In line with the government measures and in order to combat the spread of the Coronavirus, Olympos offers a limited sports programmes. Go to this page to check which sports programmes are currently available.
 

USP Looptraining (halve) marathon

USP Looptraining halve en hele marathon

Trainer: Dirk Wijnalda
Doel: Uitbouwen van loopafstand en verbeteren van de snelheid op de lange afstand.

De training 
In deze training ligt de focus op het verbeteren van het loopuithoudingsvermogen en het verbeteren van de loop-efficiëntie op de langere afstanden. Op de lange afstand is het van belang om met stabiele snelheid en energie efficiënt te lopen. Lopers starten vaak te snel of juist veel te voorzichtig om met optimaal resultaat te kunnen finishen. Inzicht in het eigen kunnen is daarom belangrijk en tijdens deze trainingen proberen we dan ook te bepalen wat de mogelijkheden zijn van de deelnemers, om daar vervolgens in de verdere trainingen mee aan de slag te gaan.

De training zal in de regel bestaan uit een korte warming-up gevolgd door enkele algemene kracht-, coördinatie- en techniekoefeningen. De kern van de training bestaat uit een uitgebreid hardloopprogramma in de vorm van vooraf aangegeven tempo’s over verschillende afstanden. Er wordt afgesloten met een cooling-down, ruimte voor vragen en een trainingsopdracht voor de rest van de week.

 

Deze looptraining is geschikt voor iedereen die afstanden wil lopen boven de 10 km.

 

Wanneer? 

Deze USP looptraining voor de lange afstand wordt wekelijks op donderdag van 17.15 tot 18.45 uur aangeboden in periodes van 10 trainingen/weken (periode 1 t/m 4). Elke periode is er een nieuw instroommoment en kun je inschrijven (als er nog plek is). Je kunt de periodes los van elkaar volgen.

 

Kosten en inschrijven

Inschrijven kan via de rode tabel onderaan de pagina looptrainingen. Deelnemen aan de trainingen is GRATIS met een OlymPas

 

Bel de sportdesk via
(030) 253 4471
© Olympos 2023
design by flow