Veelgestelde vragen

Hier vind je het antwoord op de meeste gestelde vragen.

OlymPas, lidmaatschap en tarieven

Om te sporten bij Olympos heb je een OlymPas nodig, onze lidmaatschapspas. Met de OlymPas kun je all-in sporten en flexibel en onbeperkt deelnemen aan zeer breed sportaanbod.

Met de OlymPas kun je flexibel, vrijwel onbeperkt en zonder bijbetaling gebruikmaken van een zeer breed sportaanbod

Wil je lid worden van een studentensportvereniging, dan betaal je naast de OlymPas aanvullend contributie bij de vereniging van je keuze.  
Verder wordt ook voor enkele cursussen (dure sporten en/of kleine groepen met intensieve begeleiding) een kleine aanvullende bijdrage gevraagd.

 

Je kunt de OlymPas aanschaffen bij de sportdesk (betaling met PIN of creditcard) of online via de website op deze pagina.  Dat kan los, of tegelijkertijd met de reservering van een groepsles of boeken van timeslot, of met de inschrijving voor een cursus. Heb je nog geen account bij Olympos, maak dan eerst gratis online een account aan via www.olympos.nl/registreren

Ga vervolgens naar de sportdesk om je OlymPas te laten printen. Klik hier om te zien welke documenten je moet meenemen en tonen bij de sportdesk als je je pas laat printen. Er wordt een foto gemaakt voor op je pas. Je ontvangt een sticker met geldigheidsdatum voor op je pas. Je dient je OlymPas bij het sporten altijd bij hebben en op verzoek kunnen tonen. Vanaf dan kun je gaan sporten, online lessen reserveren, timeslots boeken en inschrijven voor cursussen (als je pas lang genoeg geldig is). 
 

Olympos heeft partnerovereenkomsten met verschillende onderwijsinstellingen en bedrijven, waardoor studenten en medewerkers van deze organisaties met ruime korting de OlymPas kunnen aanschaffen. Om deze reden hanteert Olympos verschillende tariefcategorieën (A, B, C en X).

Een overzicht van alle tariefcategorieën en de bijbehorende tarieven vind je hier.

Olympos houdt ook regelmatig acties, waardoor je nóg meer korting kunt krijgen op de aanschaf van je OlymPas. Houd daarvoor de Olympos website, nieuwsbrief of social media in de gaten (zie ook elders in deze FAQ onder ‘Informatie’).
 

Tarief B is van toepassing op medewerkers van instellingen en bedrijven die een partnerovereenkomst hebben met Olympos. 
Tarief X geldt voor medewerkers van instellingen en bedrijven op het Utrecht Science Park die (nog) geen partnerovereenkomst hebben met Olympos. Olympos biedt hen met tarief X korting op tarief C. 
Tarief C geldt voor iedereen die niet in categorie A (studenten vam partnerinstellingen) B of X valt.


Klik hier voor een overzicht van alle tariefcategorieën en de bijbehorende tarieven
 

Om te sporten bij een van de aangesloten studentensportverenigingen (SSV’s) heb je een OlymPas nodig, onze lidmaatschapspas. Verder betaal je aanvullend contributie bij de vereniging(en) van je keuze. Klik hier om in detail te lezen welke stappen je moet doorlopen om lid te worden van een SSV.

Als je lid wordt bij een bij Olympos aangesloten vereniging, heb je een OlymPas nodig die minimaal tot einde seizoen (31 juli) geldig is. Daarnaast betaal contributie bij de vereniging(en). Die contributie verschilt per vereniging.  

Op elk moment in het jaar. Je OlymPas gaat in op de datum van aanschaf (of aansluitend aan je nog geldige OlymPas).

Als het goed is heb je een sticker op je (fysieke) pas waar de geldigheidsdatum op staat. Ook kun je bellen naar de sportdesk (030-253 4471). Houd in dat geval je SCO-nummer (staat linksonder op de OlymPas) bij de hand. Als op je sticker een geldigheidsdatum staat die niet meer klopt / verouderd is,  ga dan langs bij de sportdesk om een sticker met nieuwe geldigheidsdatum op te halen.

Ja dat kan. Je nieuwe geldigheidsduur gaat pas in nadat je oude afloopt. Er gaat dus geen geldigheidsduur verloren en je hoeft dus niet te wachten tot je huidige afloopt voor je gaat verlengen.

Jazeker! Hoewel een jaarkaart relatief een stuk voordeliger is, kun je ook een OlymPas maandkaart aanschaffen (via de website of bij de sportdesk), of een OlymPas voor meerdere maanden. Wil je een pas voor meer dan een maand aanschaffen, dan betaal je een x aantal keer het maandtarief. Bij de sportdesk kun je eventueel ook een dagkaart aanschaffen. 

Hier vind je de tarieven van een jaar-  maand- en dagkaart.   

Nee. Je betaalt alleen voor de OlymPas, er komen geen inschrijf- of andere kosten bij.

Restitutie wordt niet verleend, tenzij er aanspraak gemaakt kan worden op het herroepingsrecht (zie Algemene Voorwaarden, artikel 6). OlymPas dagkaarten komen niet voor restitutie in aanmerking. 

Let op: Bij een blessure o.i.d. wordt ook geen restitutie uitgekeerd. De OlymPas kan tegen betaling van € 15,00 administratiekosten en inlevering van de OlymPas bij de sportdesk, tijdelijk worden stopgezet en op een later moment weer geactiveerd worden. Dit geldt ook voor leden van studentensportverenigingen (SSV's), waarbij dan tevens de SSV-registratie tijdelijk inactief gemaakt wordt. 

 

De OlymPas kan (bijvoorbeeld in het geval van blessures of langdurig verblijf in het buitenland) tegen betaling van € 15,00 administratiekosten en inlevering van de OlymPas bij de sportdesk, tijdelijk worden stopgezet en op een later moment weer worden geactiveerd. Dit geldt ook voor leden van studentensportverenigingen, waarbij dan tevens de SSV-registratie tijdelijk inactief wordt gemaakt.

  • Als je denkt dat je je OlymPas mogelijk (na)bij Olympos bent kwijtgeraakt, dan raden we je aan om allereerst bij onze sportdesk te vragen of hij daar is ingeleverd.
  • Je kunt bij de sportdesk – mits je OlymPas nog geldig is uiteraard - een papieren vervangend pasje laten maken, dat je 1x kunt gebruiken.
  • Ben je bij je volgende bezoek aan Olympos nog steeds je OlymPas kwijt, dan dien je bij de sportdesk voor € 8,60 een nieuw exemplaar te laten maken.

Nee, dat is niet nodig. Met je OlymPas kun je zonder bijbetaling onbeperkt vrij sporten in de Olympos fitness en in fitness- en krachtsportlocatie Kratistos (en aan nog veel meer sporten deelnemen).

Het meetse sportaanbod valt onder de OlymPas. Aan de Futsal- en 7tegen7-voetbalcompetitie kun je echter ook deelnemen zonder OlymPas, je betaalt dan een teambijdrage. Je kunt ook zonder OlymPas accommodatie huren voor evenementen of losse activiteiten. Klik hier voor meer info over accommodatie en verhuur zonder OlymPas. 

Olympos heeft samenwerkingsovereenkomsten met verschillende instellingen en bedrijven. Medewerkers van deze organisaties kunnen daarom de OlymPas met (ruime) korting aanschaffen (tarief B), sommigen zelfs gratis!

Medewerkers van organisaties op het Utrecht Science Park waar Olympos (nog) geen overeenkomst mee heeft, biedt Olympos 10% korting op de aanschaf van de OlymPas (tarief X).

Naast het brede aanbod van de OlymPas waar alle pashouders aan kunnen deelnemen (dus ook studenten), ik er ook aanbod voor alleen medewerkers. 

Werk je bij een organisatie waar Olympos nog geen parterovereenkomst mee heeft en wil je meer weten over de mogelijkheden, neem dan contact op met Bas Martinot via b.martinot@olympos.nl.

Gebruikers van Olympos moeten te allen tijde door middel van de OlymPas kunnen aantonen dat ze gerechtigd zijn gebruik te maken van de accommodatie en/of deel te nemen aan het sportaanbod. Medewerkers van Olympos controleren hierop regelmatig. Zorg dus altijd dat je een geldige OlymPas bij je hebt, anders riskeer je een boete van minimaal € 50.

Meer informatie over controle van de OlymPas en de boeteregeling kun je hier downloaden.

Ja, je moet je OlymPas altijd bij je hebben en op verzoek kunnen tonen. Als de geldigheidsdatum op de sticker op je pas niet meer correct is, haal dan een nieuwe sticker bij de sportdesk.

Bij onze sportdesk kun je contant betalen, met de pinpas (Maestro en V Pay) en met creditcard (MasterCard en VISA). In onze webshop kun je betalen met iDeal.  Bij het sportcafé kun je betalen met contant geld en per pin (Maestro en V Pay).

Nee, wij verlengen je sportpas niet; hij loopt automatisch af. Als je je OlymPas wil verlengen kun je dat zelf doen in onze webshop (via de website) of aan de Sportdesk, waarbij je opnieuw het bedrag voor je (verlengde) OlymPas moet voldoen:  in feite schaf je opnieuw een pas aan.

Heb je al een OlymPas, vergeet dan niet om bij de sportdesk een sticker met de nieuwe geldigheidsdatum op te halen voor op je pas. Je dient je pas bij het sporten altijd bij je hebben en op verzoek kunnen tonen.

Sportaanbod

Met de OlymPas kun je deelnemen aan het breedste sportaanbod van Utrecht. Niet alleen kun je onbeperkt  fitnessen op twee locaties en deelnemen aan zo'n 75 groepslessen elke week, je kunt met je OlymPas ook cursussen volgen, vrij tennissen, squashen, klimmen en meer! Klik hier om te lezen wat je allemaal kunt doen met één pas.

Met je OlymPas kun je zonder bijbetaling flexibel en onbeperkt vrij trainen op twee locaties, namelijk de Olympos fitness, en in krachtsport- en fitnessfitlocatie Kratistos, direct naast Olympos (onderin P+R Utrecht Science Park, naast de bus- en tramhalte).

Ja, vooraf een timeslot boeken is verplicht in de Olympos fitness. Door te werken met timeslots, voorkomen we dat het te druk wordt in de fitness. Een timeslot reserveren kan met geldige OlymPas via de pagina Fitness vrij sporten.

Als je in Kratistos wil gaan trainen hoef je niet te reserveren. Je kunt binnen de openingstijden van Kratistos gewoon binnenlopen. Als er een cursus bezig is, is er minder ruimte om vrij te trainen.

Na een periode van ongeveer 6 weken trainen kun je je bij de sportdesk inschrijven voor een persoonlijk schema. Een instructeur maakt dan tijdens een afspraak voor jou een programma op maat. De trainingsdoelen kunnen per persoon verschillen: verbeteren van kracht of (kracht)uithoudingsvermogen, figuurcorrectie, training ter ondersteuning van een sport of training gericht op revalidatie. Ook kun je je trainingsdoelen en progressie online bijhouden in de Olympos gym app. 

Met een geldige OlymPas kun je naast onbeperkt trainen in de Olympos fitness + in Kratistos (en uiteraard gebruikmaken van het volledige andere aanbod van de OlymPas), ook gratis gebruikmaken van alle extra's in de fitness. Zo kun je een persoonlijk schema laten maken, een lichaamsvetanalyse laten uitvoeren, deelnemen aan de Core strength & circuittraining,  de les flexibility en gratis gebruikmaken van de Olympos gym app.

Met je OlymPas kun je onbeperkt zelfstandig vrij trainen in Kratistos, onze krachtsport- en crossfitlocatie (gelegen direct naast Olympos, onderin parkeergarage P+R Utrecht Sciende Park en naast de bus/tramhalte). Er is altijd begeleiding in Kratistos. Als je voor het eerst komt, meld je dan eerst even bij de trainer. Ook kun je in Kratistos deelnemen aan verschillende cursussen met intensieve begeleiding, zoals Krachttraining voor beginners, de cursussen Cross challenge, Hyrox of gewichtheffen. Als de trainer bezig is met een cursus, is deze minder beschikbaar voor vragen. Ook in de Olympos fitness kun je aan krachttraining doen.

Met een geldige OlymPas kun je flexibel en onbeperkt deelnemen aan alle groepslessen. Op het rooster staan circa 75 lessen per week, variërend van intensieve cardio-, conditie- en krachtlessen, tot dansante lessen en lessen die ontspannend zijn voor body en mind, zowel voor de beginnende als de meer gevorderde sporter. Groepslessen kun je flecibel  ‘los’ volgen. Je bepaalt zelf hoe vaak je aan groepslessen deelneemt en aan welke. Vooraf je plek in een les reserveren is verplicht. Reserveren kan vanaf 7:30 uur twee dagen vóór de dag waarop de les plaatsvindt. Kun je toch niet? Annuleer je reservering dan a.j.b. weer, zodat de plek vrijkomt. Annuleren kan via Mijn sportoverzicht op de website (eerst inloggen).

 

Ja. Vooraf online een plek in een groepsles reserveren is verplicht. Dat kan via de website: ga via de pagina Alle groepslessen, naar de groepsles van je keuze. Onderaan de pagina (onder de rode verkoopbalk) kun je je plek in de les reserveren. Dat kan vanaf 7:30 uur twee dagen vóór de dag waarop de les plaatsvindt.

Kun je toch niet? Annuleer je reservering dan a.j.b. weer, zodat de plek vrijkomt. Annuleren kan via Mijn sportoverzicht op de website (eerst inloggen).

 

Heb je gereserveerd maar kun je toch niet komen, maak je reservering dan ongedaan via ‘Mijn sportoverzicht’ op de website van Olympos (eerst inloggen), zodat je plek vrij komt voor een andere sporter.

Ja, Olympos heeft een breed cursusaanbod waar je met je OlymPas aan kunt deelnemen. De meeste cursussen zijn gratis, voor sommige moet je een (klein) bedrag bijbetalen, bijvoorbeeld omdat het een relatieve dure sport betreft of omdat er les gegeven wordt in kleine groepen met intensieve begeleiding. 

Een cursus is een reeks lessen van een professionele docent met een opbouw: je hebt 1x in de week les op een vaste dag en tijd. De meeste cursussen duren 10 weken, sommigen 3, 4 of 5 weken. Tennis heeft een cursusduur van 16 weken.Het cursusaanbod en rooster vind je op de Olympos website onder het hoofdmenu sportaanbod > cursussen of als quick link op de homepage. 

Inschrijven voor een cursus kan vanaf twee weken voor de start van een cursusperiode. Inschrijven kan online via www.olympos.nl of bij de sportdesk. Je mag je per cursusperiode inschrijven voor maximaal 2 cursussen. Hierbij maakt het niet uit of het cursussen betreft van dezelfde sport of van verschillende sporten. Op de Olympos website vind je een overzicht van de cursusperiodes van dit jaar, inclusief de data van de start van de inschrijving per periode. 

Op de Olympos website vind je een overzicht van de cursusperiodes van dit jaar, inclusief de data van de start van de inschrijving per periode.  Als je je abonneert op de nieuwsbrief van Olympos (dat kan via: www.olympos.nl/nieuwsbrief), word je automatisch geattendeerd op de start van de inschrijving voor een nieuwe cursusperiode. De start van de inschrijving wordt ook altijd aangekondigd op de website en social media , zoals Instagram.

Voor cursussen die gratis met OlymPas zijn, kun je je afmelden via Mijn Sportoverzicht (eerst inloggen). Als je 1 les annulleert, meld je je af voor de hele cursus (alle lessen verwijnen uit Mijn Sportoverzicht).

Als je je wil wil afmelde voor een cursus waarvoor je naast je Olympas een bedrag hebt bijbetaald, OF als je je voor een losse les wil afmelden omdat je een keer niet kunt,  stuur dan a.j.b. een berichtje met de melding dat je je wil afmelden voor de hele cursus (incl. cursusnaam en dag/tijd) pf llossen les (met naam, datum en tijd) naar afmeldingen@olympos.nl

Ja. Als je deelneemt aan de cursus en een les niet kunt komen, meld je dan a.j.b. af voor de les door een berichtje te sturen naar afmeldingen@olympos.nl. Vermeld daarbij ook graag de cursusnaam en specifieke dag/tijd. Helaas zijn we genoodzaakt om cursisten die zonder afmelding niet naar de cursus komen direct uit te schrijven van de hele cursus. We hopen zo te voorkomen dat cursussen vol lijken, terwijl er in feite nog plekken beschikbaar zijn.

We hanteren geen wachtlijsten. Is de cursus van je keuze al vol, houd dan de website in de gaten om te zien of er later weer plaatsen vrijkomen. Er zijn (bijna) altijd sporters die zich weer afmelden. Voor veel tienweekse cursussen geldt dat je –als er nog plek is of als er plekken zijn vrijgekomen-  je later nog kunt inschrijven en instromen.

Ja. Je kunt op Olympos op verschillende manieren tennissen:

- Vrij spelen: Met geldige OlymPas kun je onbeperkt en het hele jaar door vrij spelen op een van de negen all weather banen. Vooraf resveren is verplicht. Alle spelers dienen een OlymPas te hebben en alle spelers afzonderlijk dienen vooraf hun plek op de baan en in een timeslot online te reserveren. Neem je eigen racket en ballen mee! Je kunt ook een racket huren (beperkt beschikbaar) voor € 5,50, inclusief een borg (OlymPas). Ballen en grips zijn te koop bij de sportdesk.

- Interne competitie: Ook kun je deelnemen aan de Olympos tennisladder (interne competitie). Dit is gratis met OlymPas.

- Tenniscursus volgen: Olympos biedt verder tenniscursussen aan (16 weken) voor verschillende niveaus (OlymPas + bijbetaling).

- Lid worden van de studententennisvereniging: Tot slot kun je er ook voor kiezen lid te worden van studententennisvereniging TC De Uithof (OlymPas + contributie). Helaas heeft TC De Uithof op dit moment een wachtlijst. 

Ja. Je kunt op Olympos op verschillende manieren squashen. Met je OlymPas kun je binnen ruime openingstijden vrij squashen. Alle spelers dienen vooraf een plek op een baan en in een timeslot te reserveren (online via deze pagina of bij de sportdesk).  Ook kun je met je Olympas gratis deelnemen aan de squashladder (interne competitie Olympos) [LINK}. Neem je eigen racket en bal mee! Je kunt eventueel ook bij de sportdesk een racket (beperkt beschikbaar) huren á €5,50.  Inclusief een borg (OlymPas), of squashballetjes kopen. 

Ook kun je deelnemen aan cursussen squash voor verschillende niveaus  (OlymPas + bijbetaling) of lid worden van studentensquashvereniging BeatIt (OlymPas + contributie).

Accommodatie en huur

De ruime en veelzijdige accommodatie van Olympos beschikt over verschillende indoor- en outdoorfaciliteiten en is zeer geschikt voor grote en kleine evenementen en sportactiviteiten. Klik hier voor een overzicht van alle faciliteiten.

Ja, dat is mogelijk. Op de veelzijdige accommodatie vinden de activiteiten uit het ruime sportaanbod van Olympos plaats. Daarnaast zijn de faciliteiten ook te huur en geschikt voor diverse (sport)activiteiten, evenementen en vergaderingen.

Klik hier voor een overzicht van de mogelijkheden en huurtarieven. Neem contact op met de afdeling Planning en verhuur als je accommodatie wil huren zonder OlymPas door te bellen of mailen naar: verhuur@olympos.nl, tel. (030) 253 1667.  

Ja, onder specifieke voorwaarden is het mogelijk om met een geldige OlymPas bepaalde delen van de accommodatie gratis ‘last minute’ te huren voor bijvoorbeeld badminton, voetbal, basketbal, (beach)volleybal of hockey. Alle gebruikers van de accommodatie dienen een geldige Olympas te hebben. Dat kan ook een dagkaart zijn. Lees hier meer en bekijk de voorwaarden.

Ja, dat kan. Klik hier voor een overzicht van de mogelijkheden. Je kunt je vergadersessie eventueel ook combineren met een sportclinic, toernooi of andere (teambuildings)activiteit en een hapje of drankje in het Sportcafé (indien geopend).

 

De ruime en veelzijdige accommodatie van Olympos is een ideale locatie voor verschillende soorten kleine en grote evenementen. Van clinics tot workshops, trainingen, 'losse' wedstrijden, introducties en toernooien tot grote (bedrijfs)sportdagen en evenementen. Klik hier voor meer informatie.

Bereikbaarheid en parkeren

Sportcentrum Olympos is gelegen op het Utrecht Science Park (USP) aan de Uppsalalaan 3.
Voor de bereikbaarheid van Olympos en informatie over het OV kun je hier terecht. Informatie over parkeren nabij Olympos vind je hier.

Olympos is doorgaans zeven dagen per week geopend.
Voor klimmuur Kalymnos en fitness- en krachtsportlocatie Kratistos gelden andere openingstijden.

De reguliere en afwijkende openingstijden van Olympos en Kratistos vind je hier.
Voor Kalymnos vind je deze informatie hier.

De reguliere openingstijden van Sportcafé Olympos vind je hier

Op dagen waarop Sportcentrum Olympos gesloten is of afwijkende openingstijden hanteert (klik hier voor een overzicht) zal dit meestal ook voor het sportcafé gelden. Bij twijfel kun je altijd contact opnemen met het sportcafé via sportcafe@olympos.nl of (030) 253 3636.

Pal voor de deur van het sportcentrum is parkeergarage P-Olympos (in beheer bij de Universiteit Utrecht). Deze parkeergarage biedt plek aan 320 auto's. Verder ligt P+R Utrecht Science Park op circa 150 meter afstand, aan de overzijde van de Uppsalalaan. Voor uitgebreide informatie over parkeren en tarieven: klik hier.