Actuele informatie

Maandag 18 maart 

 

Update: 17.00 uur

Kratistos gaat vanaf 18.30 uur weer open.

 

Update: 16.40 uur

Olympos is weer open. Alle groepslessen en cursussen na 18.00 uur gaan gewoon door met uitzondering van de cursussen squash, tennis en klimmen techniek. Het sportcafé blijft gesloten.

 

Update: 16.11 uur

Het sportcafé blijft gesloten vandaag. 

 

Update: 14.33 uur

Ook alle tennislessen van vanavond komen te vervallen.

 

Update: 13.51 uur

In verband met de verhoogde terreurdreiging in Utrecht is er door de Universiteit Utrecht een algehele lockdown afgekondigd. Dit betekent dat tot nader order niemand het gebouw in mag of mag verlaten. Wij houden je zo goed mogelijk op de hoogte van de situatie.

 

Alle groepslessen en cursussen tot en met 18.00 uur komen te vervallen. Ook zijn alle squashlessen voor vanavond geannuleerd. 

 

Meer informatie volgt zo spoedig mogelijk.

 

 

 

 

Deel op:
 

Houd je van hardlopen en ben je van plan om deel te nemen aan een van de afstanden van de Utrecht Marathon (12 mei) of een andere wedstrijd? Of wil je gewoon je prestaties verbeteren en horen hoe je dat kunt doen met de juiste hardlooptechniek, krachtoefeningen en voeding? Wil je graag weten waar je op moet letten om hardloopblessures te voorkomen?

 

Op donderdag 21 maart organiseert Olympos een gratis hardloopevent, waarbij je je theoretisch én praktische kennis in korte leuke workshops kunt bijspijkeren. We sluiten af met een trainingsloop (verschillende afstanden mogelijk).

 

De ideale warming up dus voor de Utrecht Marathon (of andere wedstrijd) en een perfecte manier om andere hardlopers te ontmoeten, je hardloopplezier te delen en je prestaties te verbeteren. Kom je ook? Je kunt je voor een, twee of alledrie de rondes gratis inschrijven.

 

Programma

  • Ronde 1: 17:00 - 18:10 uur: Workshops theorie: 1) Hoe voorkom je hardloopblessures? en 2) De rol van voeding voor, tijdens en na het hardlopen.
  • Ronde 2: 18:15 – 19:15 uur: Workshops praktijk:  1) Krachtoefeningen voor hardlopers, en 2) Hardlooptechnieken (door de hardlooptrainers van Olympos)
  • Ronde 3: 19:15 – 20:15 uur: Trainingsloop (verschillende niveaus)

 

Inschrijven 

Deelname is gratis en open voor iedereen. Je kunt aan een, twee of allerdrie de rondes meedoen. Inschrijven voor dit event kan door dit formulier in te vullen.

 

Utrecht Marathon: 12 mei 

Heb je je al inschreven voor een afstand van de Utrecht Marathon op 12 mei? Je kunt individueel deelnemen aan de kwart marathon (10.55 km), halve of hele marathon. Ook is er een mini-marathon voor kids van 4 t/m 12 jaar (1,5 km).

 

Leuker om met een team deel te nemen? Schrijf je dan met een team van 3 - 5 personen in voor de kwart marathon (10.55 km) in de Student Run, Hospital Run of Business Run! De tijden van de 3 snelste lopers in je team tellen mee in het teamklassement.

 

Ga naar de website van Utrecht Marathon voor meer info en inschrijving. Let op: medewerkers van de Universiteit Utrecht, UMC Utrecht en Olympos kunnen gratis inschrijven (tot een bepaald maximum aantal deelnemers). Check hiervoor het intranet of andere interne kanalen van de eigen organisatie.

 

Hardlooptrainingen Olympos

Goed voorbereid aan de start staan en een snelle tijd lopen op 12 mei? Neem deel aan een van de 10-weekse hardlooptrainingen van Olympos! Samen trainen is motiverend (en gezellig) en met de aanwijzingen van de trainer ga je snel vooruit. Er is een groep voor halve/hele marathon, voor 5-10 km, voor beginners en voor alle niveaus. Lees hier meer. Elke 10 weken is er een nieuwe instroommogelijkheid.

 

Deel op:
 

Vanaf maandag 18 maart starten weer nieuwe klimcursussen op Kalymnos, de bijzondere buitenklimmuur van Olympos (tegen P+R De Uithof).
 

Toprope voor beginners

De eerste stap in je klimcarrière maak je door het volgen van de beginnerscursus Indoor Toprope. Tijdens deze cursus leer je de basisprincipes van het sportklimmen en kun je, als je alle lessen volgt en slaagt voor het examen, je klimvaardigheidsbewijs NKBV klimvaardigheidsbewijs Indoor Toprope (IT) behalen. Daarmee kun je vervolgens ook vrij te klimmen (gratis met OlymPas!) tijdens de toprope uren op Kalymnos. Klik hier voor meer info en inschrijven (vanaf 4 maart).

 

Klimmen techniek

Voor klimmen hoef je niet heel sterk te zijn. Techniek, tactiek en mentale controle zijn belangrijker. Sportklimmen is spelen met je evenwicht. Of zoals David Van Reybrouck het zegt: “Klimmen is ballet in het verticale”. In deze cursus krijg je als klimmer essentiële tips en tricks om snel beter te worden. De basale technieken worden aangereikt om zo efficiënt mogelijk te leren klimmen. Klik hier voor meer info en inschrijven (vanaf 4 maart).

 

Deel op:
 
Bel de sportdesk via
(030) 253 4471
© Olympos 2019
design by flow