Actuele informatie

De lessen van cursusperiode 3 starten in de week van maandag 10 februari 2020. De inschrijving start vanaf maandag 27 januari om 07.30 uur.

 

De meeste cursussen duren tien lessen/weken (tenzij anders vermeld). Later inschrijven/instromen is bij de meeste cursussen mogelijk, mits er nog plaats is uiteraard. Wil je meer informatie over een cursus, of wil je zien of er nog plek is en je nog kunt inschrijven, klik dan hieronder op de cursus van je keuze.

 

Let op: zit de cursus van je voorkeur al vol? We hanteren geen wachtlijsten. We adviseren je om de komende dagen en de eerste week de website goed in de gaten te houden omdat sporters zich regelmatig weer afmelden; er komen dus vaak weer (wat) plaatsen vrij.    

 

Cursussen periode 3:

 

Ook biedt Olympos cursussen squash aan in samenwerking met US Beat It.
Let op: de inschrijving voor de squashcursussen start al op maandag 20 januari en sluit op zondag 2 februari. 

 

Nog geen OlymPas?

Om in te kunnen schrijven voor een cursus heb je een OlymPas nodig (voor de meeste cursussen hoef je dan niet bij te betalen!). De OlymPas kun je bij de sportdesk of online (betaling via iDEAL) aanschaffen (klik hier).

 

Ook kun je de OlymPas tegelijkertijd online aanschaffen bij je inschrijving voor een cursus. Ga daarvoor naar de webpagina van de cursus van je keuze en schrijf je onderaan de pagina (bij de rode balk) in. Heb je nog geen OlymPas (of geen OlymPas die lang genoeg geldig is), dan krijg je ook automatisch de OlymPas aangeboden, waarbij je kunt kiezen voor een OlymPas jaarkaart (relatief voordelig) of een OlymPas met een duur/geldigheid die minmaal nodig is om de betreffende cursus te kunnen volgen (bijvoorbeeld twee of drie maanden).         

 

Niet alleen cursussen

Let op: Met de OlymPas heb je toegang tot vrijwel het gehele sportaanbod van Olympos! Naast deelnemen aan cursussen kun je ook onbeperkt trainen in de Olympos fitness en in onze tweede fitness- en krachtsportlocatie Kratistos (direct naast Olympos), deelnemen aan ruim 80 groepslessen per week, onbeperkt vrij tennissen, vrij squashen, vrij beachvolleyballen en vrij klimmen op Kalymnos (>30 meter), kennismaken met krachttraining of met klimmen, met een team deelnemen aan de Futsalcompetitie (sept-april), meedoen aan de tennisladder of squashladder (interne competities) en nog meer!  Klik hier voor meer info en het volledige sportaanbod van de OlymPas.   

 

Cursusrooster periode 3

Klik hier voor het rooster voor cursusperiode 3.

 

Afmelden

Klik s.v.p. hier om te zien wat je moet doen als je je wil afmelden voor een hele cursus, of voor een losse cursusles. 

Deel op:
 

Even bewegen op je werkplek 
Zitten is het nieuwe roken, wordt wel eens gezegd. Uit onderzoek blijkt hoe schadelijk het is om lang en veel te zitten. Helaas hebben veel medewerkers op het Utrecht Science Park en de binnenstad werk waarbij veel tijd zittend doorgebracht wordt. 

 

Olympos biedt daarom zg. 'Active breaks 'aan, korte beweegsessies van 15 minuten op je werklocatie/kantoor en o.l.v. een instructeur van Olympos. 

 

Een Active break in het kort:

  • een energizer-pauze van 15 minuten
  • op je werkplek met een Olympos-instructeur
  • een sessie met lichte beweegoefeningen (no sweat), zoals stretchen en fitness-oefeningen
  • de oefeningen zijn geschikt voor iedereen; de trainer zal de oefeningen op maat afstemmen op conditie/leeftijd/gesteldheid
  • vermindert de schadelijke effecten van langdurig zitten
  • je kunt gewoon meedoen in je werkkleding, omkleden/douchen is dus niet nodig.
  • naast nuttig is het ook gewoon leuk!

 

Kortom: Een active break is een echte energizer die je helpt om je accu zowel fysiek als mentaal weer even op te laden tijdens een lange werkdag. 
Je kunt een active break op je afdeling vanaf nu boeken voor 3 tot 15 collega's. 

 

Eerst een keer gratis uitproberen en ervaren hoe het is? Neem gerust contact met ons op per e-mail via info@actiefUSP.nl
 

Meer informatie? Lees meer op de website van Actief Utrecht Sience Park

 

Sit less, feel better! 

Deel op:
 

Heb je je al inschreven voor een afstand van de Utrecht Marathon op zondag 19 april?  Dit mooie evenement met start en finish op ons eigen Utrecht Science Park mag je eigenlijk niet missen. De route gaat langs de mooiste plekjes van ons stadsie en de muziekpunten langs het parcours dopen de Utrecht Marathon om tot een echt sfeervol Utrechts evenement.

 

Afstanden (individueel)

Je kunt individueel deelnemen aan de kwart marathon (10.55 km), halve of hele marathon. Ook is er een mini-marathon voor kids van 4 t/m 12 jaar (1,5 km). Bekijk hier de parcoursen.
 

USP Team Run

Ben je medewerker van een van de organisaties op of rond het Utrecht Science Park? En lijkt het je leuk om in een team deel te nemen? Schrijf je dan met een team van 3 - 5 personen in voor de kwart marathon (10.55 km) in de USP Team Run! De tijden van de 3 snelste lopers in je team tellen mee in het USP teamklassement. Deelnemers aan de USP Team Run ontvangen gratis een USP Team Run hardloopshirt. Ook is er voor de deelnemers aan de Team Run een speciale ontvangst vlak bij de start/finish op 19 april.
 

Speciale ontvangst voor medewerkers USP

Voor alle deelnemers van (medewerkers van organisaties op) het USP, is er op 19 april een speciale ontvangst in de hal van het gebouw van de Hogeschool Utrecht aan de Heidelberglaan 7, vlak bij de start/finish. Een plek voor de USP community waar je naast extra faciliteiten zoals massage en garderobe ook kunt genieten van een healthy snack en drankjes, en waar je je vlak voor de start kunt klaarmaken, of na je prestatie kunt bijkomen en napraten met andere collega’s van organisaties op het Utrecht Science Park. 
 

Inschrijven 

  • Let op: medewerkers van de Universiteit Utrecht, UMC Utrecht en Olympos kunnen gratis inschrijven (tot een bepaald maximum aantal deelnemers) voor een individuele afstand of de USP Team Run. Check hiervoor het intranet of andere interne kanalen van de eigen organisatie!
  • Ben je medewerker van een andere dan bovengenoemde organisaties op het USP, ga voor meer informatie en om je in te schrijven voor een individuele afstand of voor de USP Team Run naar deze pagina. Tarief voor de USP Team Run is p.p. hetzelfde als het tarief voor de kwart marathon individueel. Als extra's ontvang je dus een gratis hardloopshirt en word je uitgenodigd voor de speciale USP-ontvangst met voorzieningen, vlak bij de start-finish.
  • Ben je student, schrijf je dan voor een individuele afstand in via deze pagina.  

 

Hardlooptrainingen (gratis met OlymPas)

Goed voorbereid aan de start staan en een snelle tijd neerzetten? Schrijf je dan ook in voor een van onze hardlooptrainingen. Je kunt kiezen uit de training voor beginners, voor de 5/10 km, de halve/hele marathon of alle niveaus.
Elke 10 weken is er een nieuw inschrijfmoment. Eén keer in de week trainen onder begeleiding van een professionele trainer zorgt ervoor dat je verantwoord en snel vooruit gaat, je techniek verbetert en je grenzen verlegt. De trainer geeft je wekelijks feedback. Lopen in een groep is bovendien heel motiverend én gezellig. Je loopt in de mooie omgeving van het Utrecht Science Park. Ben je te laat en is de cursusperiode al begonnen? Geen zorg, je mag nog t/m de 4e les/week van een periode inschrijven en meedoen.

 

Klik hier voor meer informatie over de hardlooptrainingen of om je direct in te schrijven.

 

Utrecht Science Park

De Utrecht Marathon powered by Utrecht Science Park is niet zomaar een sportevenement. De Utrecht Marathon maakt met de prachtige route een mooie verbinding met de stad en de regio Utrecht en sluit naadloos aan bij het Utrechtse ‘gezond stedelijk leven’. Op het Utrecht Science Park werken we samen aan het verbeteren van gezondheid en kwaliteit van leven. (Kennis)partners Universiteit Utrecht, Hogeschool Utrecht, UMC Utrecht, Sportcentrum Olympos, Stichting Utrecht Science Park en KWF Kankerbestrijding geven zo samen inhoud aan de Utrecht Marathon, als start voor een langer en gezonder leven. Elke editie van de Utrecht Marathon haalt KWF geld op baanbrekend onderzoek in het Utrecht Science Park.

 

KWF Kankerbestrijding

De Utrecht Marathon steunt KWF Kankerbestrijding. 1 op de 3 Nederlanders krijgt kanker. Jaarlijks sterven 45 duizend mensen aan de gevolgen van de ziekte. Dat betekent elke 5 minuten een diagnose. Dezelfde tijd om ongeveer 1 kilometer te lopen. Deelnemers aan de Utrecht Marathon kunnen zich via het KWF-initiatief Ren tegen kanker inschrijven voor de ¼ marathon, halve marathon of de hele marathon. Zij krijgen dan het startbewijs gratis, en een Ren tegen kanker-shirt. Daar staat tegenover dat er minimaal 500 euro aan sponsorgeld wordt opgehaald op voor baanbrekend kankeronderzoek in het Utrecht Science Park. Meer informatie en inschrijven: www.rentegenkanker.nl/utrechtmarathon.

Deel op:
 
Bel de sportdesk via
(030) 253 4471
© Olympos 2020
design by flow