Triathlon

Triathlon is een snelgroeiende sport in Nederland waarbij zwemmen, hardlopen en fietsen wordt gecombineerd tot één totale uitdaging. Ook onder de studenten in Utrecht is er steeds meer vraag naar het beoefenen van triathlon. Daarom starten wij met het aanbieden van zwemtrainingen met de focus op het verbeteren van borstcrawltechniek en specifieke triathlon zwemvaardigheden. Dit initiatief komt tot stand door een samenwerking tussen Sportcentrum Olympos, USZ&WF Het Zinkstuk, stichting LABC Triathlon en de Stichting Exploitatie Zwembad Krommerijn.

Deelname
Voor deelname aan deze training heb je een OlymPas nodig en betaal je een kleine maandelijkse onkostenvergoeding van € 10 aan de stichting LABC Triathlon. Daarnaast is een beginnersniveau borstcrawl vereist; je kunt op je eigen snelheid nu al enkele baantjes borstcrawl achter elkaar zwemmen.

Nog geen OlymPas of OlymPas verlopen?
Je kunt de OlymPas online via deze pagina kopen of bij de sportdesk. Klik hier voor de tarieven van de OlymPas.

Voordelen
Ingeschreven deelnemers:

  • kunnen elke dinsdagmiddag en zondagochtend deelnemen aan een toptraining met toptrainer in een topbad (50m!),
  • trainen naast of met de top (student) triatleten van LABC Triathlon,
  • maken samen onderdeel uit van de Utrechtse studenten triathlon community,
  • worden automatisch lid bij de Nederlandse Triathlon bond incl. licentie om te kunnen starten in diverse multi-sport evenementen,
  • krijgen in het voorjaar uitnodigingen om aan de eerste loop- en fietstrainingen deel te nemen,
  • kunnen gemakkelijk de zwemmogelijkheden uitbreiden via Studentenvereniging Het Zinkstuk

 
Praktische info
De trainingsperiode is doorlopend waarbij je op elk moment kan starten en per kwartaal kan uitschrijven. De trainingen vinden op wekelijkse basis plaatst op dinsdagmiddag van 15.30 - 16.30 uur en zondagochtend van 08.00 - 09.00 uur in zwembad De Krommerijn onder leiding van een ervaren zwemtrainer. Tijdens de trainingen zullen we toewerken naar het vlot kunnen zwemmen van een 1000meter of 1500meter in een zwemloop of triathlon en werken we uiteraard aan tussentijdse individuele doelen. 

Inschrijven
Je kunt je elk moment inschrijven via dit formulier (uitschrijven kan per kwartaal).

Contact
Heb je vragen of suggesties? Dan kun je Maartje benaderen via info@labc-triathlon.nl.

Lees meerVerberg
Dag
Tijd
Periode
Niveau
Docent
Locatie
A
B
C en X
Geen aanbod