Actuele informatie

Alle studentensporters weer verenigd onder dezelfde vlag. 
 
Na jarenlange gesprekken hebben de besturen van SPIN, Histos, Orca en Triton samen met Utrechtse Studentensportstichting Mesa Cosa en de Sportraad Utrecht een akkoord bereikt over samenwerking. De volledige Utrechtse studentensport is hierdoor weer onder dezelfde vlag verenigd.  
 
De water- en boardsportverenigingen hebben zich bij de hervormingen rondom Mesa Cosa (uitvoerder van sportbeleid van hoger onderwijs in Utrecht) in 2014 niet aangesloten, omdat de voorgestelde subsidiesystematiek hen niet paste. Sinds die tijd is er tussen partijen intensief gesproken over een beter passend systeem, waarmee de vier verenigingen zich ook konden aansluiten, zonder hier financieel op te verliezen. Het resultaat van deze arbeid is nu dat Mesa Cosa en de vier verenigingen overeenstemming hebben bereikt over aansluiting van de vier verenigingen bij Mesa Cosa.


Nu is overeengekomen dat er gezamenlijk met de studentensportverenigingen, Sportraad Utrecht en Mesa Cosa lobby gevoerd gaat worden om de Utrechtse studentensport verder te brengen en verder te laten groeien, staan we samen sterker dan ooit. Hiermee is de lang gekoesterde wens van de vier studentensportverenigingen om gezamenlijk op te trekken voor extra financiering van de studentensport, en in het bijzonder de studentensportverenigingen, ook werkelijkheid geworden.  
 
De Universiteit Utrecht en Hogeschool Utrecht ondersteunen het nieuwe akkoord onder andere met extra middelen, zodat alle reeds eerder aangesloten verenigingen aanspraak kunnen blijven maken op ondersteuning in de vorm van accommodaties dan wel financiële bijdragen. Mesa Cosa verwacht, nu de sportpas ècht universeel wordt, dat meer studenten daadwerkelijk blijven sporten en bewegen en dat dit duurzaam onderdeel blijft van hun leefstijl. 
 
Voor SPIN, Histos, Orca en Triton betekent het dat de stichting ook hun belangen volledig kan helpen ondersteunen. 

Deel op:
 

Sporters opgelet!

 

Vanaf 1 november worden de boetes voor 'zwart sporten' (sporten zonder geldige OlymPas of ander geldig betaalbewijs) fors verhoogd. Zorg ervoor dat je altijd een geldige OlymPas of betaalbewijs bij je hebt en voorkom een boete. Lees hier meer.

Deel op:
 

De lessen van cursusperiode 2 starten in de week van maandag 18 november. De meeste cursussen duren tien lessen/weken (tenzij anders vermeld). Later inschrijven/instromen is bij de meeste cursussen mogelijk, mits er nog plaats is uiteraard. Wil je meer informatie over een cursus, of wil je zien of er nog plek is en je nog kunt inschrijven, klik dan hieronder op de cursus van je keuze.

Let op: zit de cursus van je voorkeur al vol? We hanteren geen wachtlijsten. We adviseren je om de komende dagen en de eerste week de website goed in de gaten te houden omdat sporters zich regelmatig weer afmelden; er komen dus vaak weer (wat) plaatsen vrij.    

 

Cursussen periode 2:

 

Ook biedt Olympos cursussen squash aan in samenwerking met US Beat It.
Let op: de inschrijving voor de squashcursussen sluit op zondag 10 november. 

 

Nog geen OlymPas?

Om in te kunnen schrijven voor een cursus heb je een OlymPas nodig (voor de meeste cursussen hoef je dan niet bij te betalen!). De OlymPas kun je bij de sportdesk of online (betaling via iDEAL) aanschaffen (klik hier).

 

Ook kun je de OlymPas tegelijkertijd online aanschaffen bij je inschrijving voor een cursus. Ga daarvoor naar de webpagina van de cursus van je keuze en schrijf je onderaan de pagina (bij de rode balk) in. Heb je nog geen OlymPas (of geen OlymPas die lang genoeg geldig is), dan krijg je ook automatisch de OlymPas aangeboden, waarbij je kunt kiezen voor een OlymPas jaarkaart (relatief voordelig) of een OlymPas met een duur/geldigheid die minmaal nodig is om de betreffende cursus te kunnen volgen (bijvoorbeeld twee of drie maanden).         

 

Niet alleen cursussen

Let op: Met de OlymPas heb je toegang tot vrijwel het gehele sportaanbod van Olympos! Naast deelnemen aan cursussen kun je ook onbeperkt trainen in de Olympos fitness en in onze tweede fitness- en krachtsportlocatie Kratistos (direct naast Olympos), deelnemen aan ruim 80 groepslessen per week, onbeperkt vrij tennissen, vrij squashen, vrij beachvolleyballen en vrij klimmen op Kalymnos (>30 meter), kennismaken met krachttraining of met klimmen, met een team deelnemen aan de Futsalcompetitie (sept-april), meedoen aan de tennisladder of squashladder (interne competities) en nog meer!  Klik hier voor meer info en het volledige sportaanbod van de OlymPas.   

 

Cursusrooster periode 2

Klik hier voor het rooster voor cursusperiode 2.

 

Afmelden

Klik s.v.p. hier om te zien wat je moet doen als je je wil afmelden voor een hele cursus, of voor een losse cursusles. 

Deel op:
 
Bel de sportdesk via
(030) 253 4471
© Olympos 2019
design by flow