Actuele informatie

Vanaf maandag 29 mei starten er weer korte cursussen (4 of 5 weken): klimmen, krachttraining voor beginners en survivalrun. De inschrijving voor deze cursussen start op maandag 15 mei vanaf 07.30 uur.

 

Klimcursussen: toprope, techniek en voorklimmen (4 weken)

We bieden verschillende klimcursussen, voor beginners en gevorderden, aan op onze klimwand Kalymnos.

 

Krachttraining voor beginners (5 weken)

Wil je kennismaking met krachttraining? Doe dan mee aan de vijfweekse cursus krachttraining voor beginners. Deze cursus wordt aangeboden in onze krachtsportlocatie Kratistos. 

 

Survivalrun (5 weken)

Ben jij een doorzetter en op zoek naar een uitdaging? Dan is survivalrun misschien wat voor jou! De cursus wordt gegeven op de survivalbaan.

 

Deel op:
 

Olympos zoekt voor het klaarzetten en opruimen van tentamentafeltjes en -stoelen studenten die tegen betaling van € 15 per losse keer.

 

Ideaal als je niet veel tijd hebt, maar wél een extra zakcentje kunt gebruiken!
En ook handig te combineren met sporten op Olympos, als je er toch al bent.

 

Meld je aan voor de studentenpoule (zie onderaan), en je ontvangt zodra er tentamens aankomen een planning met data en timeslots waar je op kunt intekenen, en waarin je kunt aangeven wanneer en hoe vaak je zou kunnen/willen werken.

 

De timeslots zijn steeds een uur (soms 1,5) ergens binnen de volgende momenten:

  • zondagen: een uur tussen circa 17:00 - 20:00 (opbouwen)
  • doordeweek: een uur tussen circa 06:30 - 09:30 uur (opbouwen)
  • doordeweek: een uur tussen circa 16:00 - 19:00 uur (opruimen)
  • doordeweek: een uur tussen circa 22:00 - 1:00 uur (opbouwen)

De tentamenperiodes zijn steeds in periodes van enkele weken waarbinnen de werk-timeslots van een uur dan bijna dagelijks gepland worden. In het resterende deel van dit studiejaar gaat het dan bijvoorbeeld om week 15 & 16, week 21 en week 25 t/m 30. Daarnaast vinden er incidenteel tentamens plaats buiten deze periodes, waarvoor ook timeslots voor op- en afbouw worden ingepland.

 

Ja, ik wil wel regelmatig een uurtje werken en wat bijverdienen!
Stuur dan een mailtje naar Olaf via verhuur@olympos.nl en meld je aan voor de studentenpoule. Daarna ontvang je een overzicht van timeslots waarop je kunt intekenen op de momenten die jou uitkomen (als die nog beschikbaar zijn).

Deel op:
 

Het doet ons genoegen aan te kondigen dat de heer Vincent Pijpers onlangs is aangetreden als voorzitter van het bestuur van de Utrechtse Studenten Sportstichting Mesa Cosa. 

 

Vincent Pijpers is geen onbekende op het Utrecht Science Park. De afgelopen acht jaar was hij werkzaam in diverse functies bij het Prinses Maxíma Centrum en hij heeft een goed netwerk in de regio. Ook is hij goed bekend met de sportwereld. Hieronder treft u een kort profiel aan.

 

Het bestuur van de USS Mesa Cosa bestaat daarmee uit de volgende vijf leden:

  • Vincent Pijpers – onafhankelijk voorzitter 
  • Leon van de Zande -  namens Universiteit Utrecht
  • Dick van Loo – namens Hogeschool Utrecht 
  • Judith Oprins – namens bedrijven Utrecht Science Park 
  • Jim Krugers - namens Sportraad Utrecht

 

Vincent Pijpers

Vincent Pijpers is sinds mei 2021 voorzitter van het Mesa Cosa bestuur. Zijn sporthart is gevormd in de jaren

 ’80 van de vorige eeuw, toen hij als PR-functionaris voor de Nederlandse Volleybal Bond werkte en de betekenis van top- en breedtesport in de praktijk heeft ervaren. In het vervolg van zijn carrière bleef sport een belangrijke rol spelen. Zowel bij een van de pioniers in sportsponsoring, Nashua, als later bij Rabobank als grootste sportsponsor van Nederland, was hij verantwoordelijk voor de uitvoering van het sponsorbeleid. In zijn vrijwilligerswerk als bestuurslid van KiKa leerde hij in het eerste decennium van deze eeuw de kracht kennen van de inzet van (top)sporters voor het goede doel. Tot september 2020 was hij werkzaam als project manager en adviseur voor de totstandkoming van het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie op het Utrecht Science Park. In die hoedanigheid maakte hij ook kennis met Olympos en de bloeiende en inspirerende Utrechtse studentensport. Hij wil zijn kennis en ervaring graag inzetten voor het behoud en de verdere ontwikkeling van het sportaanbod voor de Utrechtse studenten en de mogelijkheid voor de medewerkers van bedrijven op het Utrecht Science Park om lijf en hoofd fit te houden. 
Zelf is Vincent een actieve recreatieve fietser en werkt hij aan zijn fitheid in de sportschool of aan de hand van de online trainingen van Olympos-docenten. 

 

Over U.S.S. Mesa Cosa

Mens Sana in Corpore Sano, ofwel een gezonde geest in een gezond lichaam. Dat is het motto waarmee de Utrechtse studentensportstichting Mesa Cosa zich al sinds 1991 inzet voor de Utrechtse studentensport. Dit doet ze onder andere door de exploitatie van multisportcentrum Olympos, gelegen op het Utrecht Science Park. De stichting heeft ten doel de bevordering van sportbeoefening, in het bijzonder door studenten van het Utrechtse hoger onderwijs, en wil bijdragen aan een gezonde leefstijl, community-vorming een aan aantrekkelijke en gezonde vrijetijdsbesteding voor zowel studenten als ook voor medewerkers van de op het Utrecht Science Park gevestigde partijen.  

 

Over Sportcentrum Olympos 
De ruime en veelzijdige accommodatie van Sportcentrum Olympos ligt op het Utrecht Science Park, waar onder andere de Universiteit Utrecht, Hogeschool Utrecht, het UMCU, Genmab, het Hubrecht Instituut en diverse andere toponderzoeksinstellingen, innovatieve bedrijven en studentenwooncomplexen zijn gevestigd. Samen vormt deze mix van wetenschap, onderwijs, studenten, sport en bedrijfsleven een dynamisch studie-, woon-,  werkklimaat.

 

Olympos is er in de eerste plaats voor studenten en medewerkers van het Utrechtse hoger onderwijs. Maar andere sportliefhebbers zijn ook welkom. Het sportaanbod van Olympos is onderscheidend breed: er is keuze uit zo’n 70 verschillende sporten. Nergens in Utrecht vind je zo’n ruim aanbod. Deelnemen aan het aanbod kan individueel met een all-in sportkaart (de ‘OlymPas’) of in verenigingsverband. 31 Studentensportverenigingen zijn aangesloten bij de U.S.S. Mesa Cosa.  

Deel op:
 
Bel de sportdesk via
(030) 253 4471
© Olympos 2023
design by flow