× Aangepast sportaanbod: In lijn met de maatregelen van de nationale overheid, en om verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan, heeft Olympos momenteel een beperkt (buiten)sportprogramma. Ga naar deze pagina om te zien wat het actuele aanbod is.  

Actuele informatie

Vanaf maandag 26 april starten weer nieuwe klimcursussen op Kalymnos, de bijzondere buitenklimmuur van Olympos (tegen P+R Utrecht Science Park).
 

Toprope voor beginners

De eerste stap in je klimcarrière maak je door het volgen van de beginnerscursus Indoor Toprope. Tijdens deze cursus leer je de basisprincipes van het sportklimmen en kun je, als je alle lessen volgt en slaagt voor het examen, je klimvaardigheidsbewijs NKBV klimvaardigheidsbewijs Indoor Toprope (IT) behalen. Daarmee kun je vervolgens ook vrij te klimmen (gratis met OlymPas!) tijdens de toprope uren op Kalymnos. Klik hier voor meer info en om je direct in te schrijven.

 

Techniek voor gevorderden

In deze cursus (4 lessen van 2 uur) krijg je als klimmer essentiële tips en tricks om snel beter te worden. De basale technieken worden aangereikt om zo efficiënt mogelijk te leren klimmen. Aan het eind van de cursus ken je alle basistechnieken om efficiënt te kunnen klimmen. Je klimmaatjes staan versteld hoe snel je vooruit gaat! Tevens is deze cursus een uitstekende voorbereiding op de cursus voorklimmen van Olympos. Klik hier voor meer info en om je direct in te schrijven.

 

Voorklimmen voor gevorderden

Deze cursus is gericht op het leren voorklimmen op een klimmuur. Je leert de basisbeginselen om veilig en zelfstandig te kunnen voorklimmen. De volgende zaken komen o.a. aan bod: touwhandeling, voorklimmer zekeren, oefenen van voorklimvallen. Heb je ambities om  je verder te bekwamen in het rotsklimmen dan is deze cursus een goede start. Tijdens de laatste les wordt er een examen afgenomen. Bij een goed resultaat ontvang je het NKBV klimvaardigheidsbewijs  Indoor Voorklimmen (IV). Klik hier voor meer info en om je direct in te schrijven.

 

Deel op:
 
Helaas mogen we nog steeds niet onze deuren voor jullie openen, maar zo af en toe kunnen we gelukkig wel weer iets terug aan het aanbod toevoegen.
 
Vanaf aankomende week (de week van 29 maart) gaan we van start met bootcamp- en hardlooplessen op en rond Olympos. Uiteraard houden we ons daarbij aan de geldende maatregelen. Kleine groepjes van 2 à 4, afhankelijk of we van het terrein af gaan en natuurlijk met 1,5 meter afstand.
 
Met een geldige OlymPas kun je gratis deelnemen aan deze lessen. Reserveren is verplicht en kan vanaf twee dagen te voren.
 
Rooster
Bootcamp dinsdag 10.15 - 11.15 uur calisthenicsrek voorplein Olympos
  dinsdag 12.45 - 13.30 uur calisthenicsrek voorplein Olympos
Hardlopen maandag 11.45 – 13.00 uur hockey 1
  dinsdag 16.45 – 18.00 uur combiveld
  donderdag 11.45 – 13.00 uur hockey 1
  donderdag 16.15 – 17.30 uur hockey 1

 

Deel op:
 
Vanaf 1 augustus 2020 zijn alle schoolterreinen (van basisscholen tot en met het hoger onderwijs) wettelijk verplicht rookvrij. Vanwege de coronacrisis is de ingangsdatum van de implementatie van deze wet uitgesteld naar 1 januari 2021.
 
Vanaf die datum gaan de overheid en ook de Universiteit Utrecht en Hogeschool Utrecht handhaven op de terreinen van het Utrecht Science Park (en dus ook Olympos).
 
Met ingang van januari 2021 is het dus niet meer toegestaan om op het terrein van Sportcentrum Olympos te roken.
 
Meer informatie vind je o.a. op de website van de Universiteit Utrecht en van het Utrecht Science Park.
Deel op:
 
Bel de sportdesk via
(030) 253 4471
© Olympos 2021
design by flow