× Aangepast sportaanbod: In lijn met de maatregelen van de nationale overheid, en om verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan, heeft Olympos momenteel een aangepast sportprogramma! Ga naar deze pagina om te zien wat het actuele aanbod is.  

Actuele informatie

Update 26 juni

 

Binnenkort ook weer binnen sporten!

Hoewel het heerlijk is om buiten te sporten, zijn we heel blij dat we binnenkort ook weer binnensport kunnen aanbieden ;)  


Olympos is een multi-sportcentrum en we willen zowel individuele sporters als verenigingen de ruimte geven. Vanzelfsprekend volgen we de van toepassing zijnde veiligheidsvoorschriften en protocollen. De verkeerstromen, routes en timeslots van de verschillende sporten en locaties binnen en buiten dienen goed op elkaar afgestemd te zijn. Kortom, het vraagt een gedegen voorbereiding. We starten daarom gefaseerd en gecontroleerd op. 


We maken onze twee fitnesslocaties (de Olympos fitness en Kratistos) en de danszalen voor de groepslessen 1,5-meterproof en gaan vanaf maandag 6 juli met de fitness en een groepslesaanbod weer naar binnen. Vanaf 6 juli is het ook weer mogelijk om te squashen (vrij spelen, 1 baan beschikbaar) en veel binnensportverenigingen hervatten hun trainingen.

Let op: Tevoren online een timeslot of les reserveren is verplicht. 

 

En yes, ook de deuren van het sportcafé en het terras gaan weer open. Onze crew staat te springen om jullie vanaf maandag 6 juli weer te ontvangen, zij het (i.v.m. de coronaregels) uiteraard met nog beperkte capaciteit en aanbod, aangepaste openingstijden en huisregels.    


Houd s.v.p. deze website en onze andere media in de gaten voor meer details en updates.


Ondertussen kun je gewoon nog deelnemen aan onze outdoor groepslessen en komen trainen in de outdoor fitness t/m 3 juli, en natuurlijk vrij klimmen op Kalymnos en vrij tennissen (hier vind je het actuele sportaanbod). En als het slecht weer is en je de deur niet uit wil, doe dan lekker thuis mee met een van de vele online home workouts op ons YouTube-kanaal. 

 

Ben je benieuwd naar het meest actuele 'Protocol verantwoord sporten' van NOC*NSF? Klik dan hier.

 

Nieuw: volg Oympos nu ook op Instagram

Deel op:
 
Naast onze outdoor groeplessen gaan we ook door met onze gratis online home workouts, die je thuis kunt volgen. Op het YouTube-kanaal van Olympos vind je veel verschillende korte gratis online home workouts. Niet live dus, maar altijd terug te kijken. Vind je een workout fijn, dan kun je 'm dus zo vaak bekijken als je wil. Regelmatig posten we nieuwe op Facebook en Twitter.
 
Home workouts
De home workouts variëren van yoga, cardio boksen, tabata strength power, en cross challenge tot steps, billen-buik home workouts, dance fitness en core workouts. Ze duren meestal zo tussen de 20 - 40 minuten. Ideaal om de (werk)dag mee te starten of te eindigen, of als energizer-pauze tussendoor. 
 
Doe je liever nog wat rustig aan, dan kun je ook voor een senioren home workout kiezen. 
 
Hardlopen: oefeningen en schema’s
Houd je liever buiten je conditie op peil, ga dan hardlopen! Onze hardlooptrainers Dirk, Rafael en Kjeld hebben online kracht-, mobiliteits – en techniekoefeningen en ook schema’s voor twee trainingen per week opgenomen, geschikt voor zowel beginnende hardlopers als de meer getrainde hardlopers ( > 5 km). 
 
Daarnaast kun je ook weer deelnemen aan de ‘echte’ trainingen
We bieden er 5 per week aan, voor verschillende niveaus. Reserveren (per losse les) is verplicht.
 
Korte active breaks
Of wil je tijdens het thuiswerken alleen even het lange zitten onderbreken, de benen strekken, je (nek/schouder) spieren ontspannen, en je ogen van het scherm af halen? 
Volg dan een korte Active break van ca. 10 minuutjes.
 
Tips van onze trainers
Tot slot: onze docenten delen hun favoriete workouts op de Olympos Facebook. Misschien brengt het je op ideeën. Genoeg mogelijkheden dus!
 
Alle workouts vind je op ons YouTube-kanaal. Je kunt ook direct naar je favoriete playlist gaan:
Blijf bewegen, blijf gezond en veel plezier!
 
Deel op:
 
Update 26 juni
 
Klik hier voor de laatste update.
 

Buiten sporten: we gaan starten!

Update 18 mei
 
Oympos buitensportprogramma
Yes! Het is zover, deze week starten we met het eerste deel van buitensportprogramma. We zijn héél blij dat we weer sport kunnen aanbieden en jullie kunnen ontvangen. 
 
Aangepast aanbod
In het kader van de overheidsmaatregelen om de verspreiding Van COVID-19 tegen te gaan, zullen we gefaseerd, gecontroleerd en met een beperkt aanbod starten. Stap voor stap zullen er meer lessen en mogelijkheden in het programma opgenomen worden. De informatie op de website zal daarom regelmatig worden aangepast en aangevuld. Bekijk hier welk aanbod er op dit moment beschikbaar is.
 
Veiligheidsvoorschriften
Natuurlijk vraagt het aanbieden van uitsluitend een buitenprogramma om creatieve oplossingen en aanpassingen. Om alles op een veilige manier te kunnen vormgeven is het van belang dat iedereen zich aan de veiligheidsvoorschriften en regels houdt. Zorg ervoor dat je kennis neemt van alle regels vóór je naar Olympos komt. Klik hier om ze te bekijken.
 
Binnen sporten is tot 1 september helaas nog niet toegestaan. Ook wedstrijden en evenementen mogen nog niet. Het sportcafé, terras, kleedkamers, douches en toiletten zijn gesloten.  
 
We wensen je veel (buiten)sportplezier en hopen je snel weer op Olympos te zien! 
 

Binnenkort weer buiten sporten!

Update 13 mei 2020
 
Beste sporters,
Vorige week heeft het kabinet bekendgemaakt dat ook sporters boven de 18 jaar m.i.v. deze week onder voorwaarden weer buiten mogen sporten. Dat is geweldig nieuws! Na een akelig stille periode kunnen we niet wachten om weer een deel van onze activiteiten op te starten. Dat vraagt echter een zorgvuldige voorbereiding. We praten je graag even bij.
 
Momenteel werken we hard aan een 1,5 meter-sportprogramma dat voor iedereen veilig is. Graag willen we zowel individuele sporters als verenigingen de ruimte geven, dus we zoeken naar een optimale bezetting. Natuurlijk moeten alle activiteiten op onze multi-sportaccommodatie ook goed op elkaar afgestemd zijn en voldoen aan de veiligheidsvoorschriften en protocollen van het RIVM, NOC*NSF, sportbonden en de gemeente. Kortom: het kost tijd. 
 
Nog even voor het overzicht: wat kan er nog niet?
Wedstrijden en het gebruik van kleedkamers en douches zijn nog niet toegestaan. Tot onze spijt moeten ook alle binnensporten EN het sportcafé vooralsnog gesloten blijven tot 1 september. Ook evenementen mogen nog niet. Lees hier meer over de stappen die de overheid hoopt te kunnen nemen in de komende maanden. 
 
Wat zijn we aan het doen? 
In het kort: we ontwikkelen een aangepast groepslesrooster met lessen die buiten kunnen plaatsvinden. We maken onze tennisbanen en klimwand Kalymnos volgens de protocollen gereed. We maken time slots voor het (vooraf) reserveren van activiteiten. We overleggen met de buitenverenigingen over het opstarten van hun trainingen. We maken (alternatieve) routes naar de verschillende delen van de accommodatie om drukte en samenkomsten te vermijden. Natuurlijk  inventariseren we ook wat er bij de verschillende activiteiten nodig is m.b.t. hygiëne, schoonmaak en toezicht.  
 
Het opstarten zal gefaseerd en gedoseerd plaatsvinden. Houd s.v.p. je mailbox (check ook je spam!) en de Olympos media (deze website, Facebook, Twitter) in de gaten om te vernemen wanneer welke faciliteiten opengaan!
 
Restitutie
Een aantal mensen heeft vragen gesteld over restitutie. Dat begrijpen we. Helaas kunnen we die vragen nog niet met zekerheid beantwoorden. We overleggen daarover ook met onze stakeholders. Duidelijk is dat de gedwongen sluiting in deze overmachtssituatie een enorme (financiële) impact heeft op ons, als non-profitorganisatie. Het zijn -ook in dat opzicht- spannende tijden.
 
Ondertussen..
……. hoef je nog steeds niet stil te zitten en kun je meedoen met verschillende online workouts.  Start of beëindig je studie- of werkdag met een fijne home workout van 20-40 minuten. Of neem als pauze een active break van 10 minuutjes. Kies wat bij je past! 
 
Alle workouts vind je op ons YouTube-kanaal. Je kunt ook direct naar je favoriete playlist gaan:
 
Onze docenten delen ook hun favoriete online workouts op Facebook.  
 
Tot slot: heel veel dank voor jullie steun, begrip, geduld en positieve reacties in deze voor zowel jullie als voor ons uitdagende tijden.
 
Onze docenten en staf staan te springen om jullie binnenkort weer te ontvangen. Meer details volgen snel; we houden je op de hoogte. 
 
Blijf gezond, blijf bewegen en hopelijk tot snel op Olympos! 
 
Met sportieve groet,  
Team Olympos
Deel op:
 
Bel de sportdesk via
(030) 253 4471
© Olympos 2020
design by flow