Actuele informatie

Een update van de stand van zaken
Het zal je niet ontgaan zijn: niet alleen in de zomer, maar ook in de afgelopen periode waren er veel verbouwingswerkzaamheden op Olympos. Inmiddels zijn de werkzaamheden aan het plein en het parkeerterrein in een eindfase. Wat is er zoal gebeurd? Hieronder een overzicht. 
 
 • Bij het parkeerterrein zijn de in- en uitgang verplaatst naar de Uppsalalaan. De in- en uitrij-situatie is hierdoor een stuk overzichtelijker en veiliger geworden. De parkeerindeling is sterk verbeterd en de parkeervakken zijn ruimer geworden.
   
 • Om het parkeerterrein is een nieuw fietspad aangelegd dat aansluit op het fietspad langs het rugbyveld.
   
 • Bij het rugbyveld is ook een fietsenstalling gecreëerd.
   
 • Voorplein, de strook aan de oostzijde van het gebouw en het voetgangerspad langs de tennisbanen zijn opnieuw bestraat.
   
 • De capaciteit van de fietsenstalling is sterk uitgebreid. Door het gebruik van de zgn. fietsnietjes kunnen alle soorten fietsen gestald worden en behoort het stoten van je hoofd tot het verleden. De aangebrachte beplantingen houden het geheel overzichtelijk.
   
 • Zowel bij hockeyveld 1 als bij de tennisbaan 1 t/m 3 zijn trapelementen geplaatst die de functie van tribune hebben. Dit geeft het geheel een beter ‘sportuiterlijk’. Tevens is daarmee gehoor gegeven aan een oude wens van de betreffende verenigingen. In het hekwerk aan de zijkant van tennisbaan 1 zal nog een zgn. ‘ledikant’  aangebracht worden. Dat houdt in dat het hekwerk over de breedte van de tribune wordt verlaagd  waardoor er voor toeschouwers een beter zicht op baan 1 zal ontstaan.
   
 • Het plaatsen van tenten (voor evenementen) die met lange ijzeren pinnen de bestrating vernielden behoort tot het verleden. In het voorplein en in het parkeerterrein zijn ankers opgenomen waaraan de staanders van een tent eenvoudig verbonden kunnen worden.  
   
 • Aan de oostzijde van het plein is ruimte gecreëerd om een sportitem te plaatsen. Het vak dat nu nog niet verhard is zal ingericht worden voor calisthenics / street workout / CrossFit of bootcamp. Deskundigen zijn momenteel bezig met de uitwerking. Meer informatie volgt dus nog.
   
 • In het voorjaar gaan we bepalen of er met behulp van belijningen nog meer sportitems kunnen worden toegevoegd.
   
 • In het voorplein zullen ook drie bomen geplant worden. De uitvoering zal naar verwachting eind november plaatsvinden.
   
 • De bomen die aan de noordzijde van tennisbaan 5 t/m 9 staan zijn vorig jaar voorbereid om verplant te worden. Verplanten zal in de loop van november gebeuren. Er zullen nieuwe bomen teruggeplaatst worden die sportpark-vriendelijker zullen zijn.
   
 • Voor het toezicht op de fietsenstalling en het terras zullen twee buitencamera’s op masten toegevoegd worden.
   
 • Deze maand zijn de schilderwerkzaamheden aan de buitenzijde van het gebouw gestart. Het houtwerk krijgt een ander kleurtje. In de winterperiode zal ook het binnenschilderwerk gestart worden.
   
 • In de zomer was het sportcafé al vernieuwd, zijn de toplagen van diverse hallen en sportruimtes vervangen en heeft grootonderhoud plaatsgevonden aan de velden.
 
Al met al een enorme vooruitgang, denken wij. De uitstraling én de gebruiksmogelijkheden zijn behoorlijk toegenomen. Veel dank aan onze huisbaas, de Universiteit Utrecht, voor de enorme inzet en de goede samenwerking!   
Deel op:
 

Gratis Yoga voor medewerkers in de Botanische Tuinen!
Het is goed om even weg te zijn van je scherm en werkplek. Je voelt je daarna gegarandeerd weer fris, fit en helder. Bovendien wordt de gezondheidsschade die optreedt bij langdurig zitten steeds duidelijker, dus regelmatig tussen het werken door even bewegen is belangrijk. Maar het is vooral gewoon leuk! Kom even tot rust tijdens een drukke werkdag en geniet van een yogales in de Botanische Tuinen. Bij mooi weer* wordt er iedere dinsdag om 12.30 uur verzameld bij de hoofdingang van de Botanische Tuinen. 


Meer weten over sport voor medewerkers op het Utrecht Science Park? Check ook de website van Actief USP: www.actiefUSP.nl.

 

Wanneer? Elke dinsdag van 12.30 - 13.15 uur.
Waar? Botanische Tuinen
Kosten? Niets!
Vragen? info@actiefUSP.nl

 

* Wil je zeker weten of een activiteit doorgaat? Stuur dan een mailtje naar info@actiefUSP.nl en we houden je op de hoogte! Of volg de Facebookpagina van de beweegbakfiets.

 

De beweegbakfiets komt ook naar de binnenstad!

Gratis Yoga in de Hortus Botanicus (binnenstad)

Op dinsdag 2 oktober zal er van 12.30 - 13.15 uur óók een gratis (meditatieve) yoga-les plaatsvinden in de oude Hortus Botanicus aan de Lange Nieuwstraat, speciaal voor medewerkers van de Universiteit Utrecht die in de binnenstad werken. 

Adres: Hortus Botanicus, Lange Nieuwstraat 106. Gratis op vertoon van je medewerkerspas. 

We nemen yogamatjes mee (neem er zelf een mee als je er een hebt en zeker wil zijn van een matje, want het kan druk worden..). Het is een meditatieve 'no sweat'-yoga-les, dus douchen na afloop is niet nodig. 

 

Overige gratis activiteiten voor medewerkers

Gratis Bootcamp: elke woensdag 12.30 - 13.15 uur

Cardio én kracht komen aan bod tijdens een gratis bootcamptraining van een gecertificeerde trainer! Verschillende oefeningen wisselen elkaar af, waardoor je een fullbody workout krijgt. Iedere woensdag van 12.30 - 13.15 uur op het outdoor bootcampveldje aan de Leuvenlaan (ter hoogte van het Educatorium).

 

Lunchwandelen

Even lekker naar buiten, bijkletsen met collega's en ondertussen meer plekjes op het Utrecht Science Park ontdekken. Iedere donderdag wordt er om 12.30 uur verzameld op het bootcampveldje aan de Leuvenlaan, waarna er ongeveer een halfuur gewandeld wordt. Deelnemers zijn natuurlijk vrij om onderweg aan- of af te haken!

 

Deel op:
 

De Beweegbakfiets: GRATIS lunch-beweeegactiviteiten voor medewerkers van het USP en binnenstad

 

Elke woensdag 12:30 - 13:15 uur: Bootcamp op het outdoor bootcampplein

Olympos biedt elke woensdag tussen de middag een gratis bootcamptraining aan voor medewerkers van organisaties op het Utrecht Science Park. Doe je ook mee? Deelname is onder professionele begeleiding, meedoen is gratis! 

 

Het is goed om even weg te zijn van je scherm en werkplek. Je voelt je daarna gegarandeerd weer fris, fit en helder. Bovendien wordt de gezondheidsschade die optreedt bij langdurig zitten steeds duidelijker, dus regelmatig tussen het werken door even bewegen is belangrijk. Maar het is vooral gewoon leuk! Je kunt de intensiteit onder begeleiding van de trainer afstemmen op je huidige conditie.

 

We starten om 12.30 u op het outdoor Bootcampplein aan de Leuvenlaan, ter hoogte van het Educatorium op Utrecht Science Park - De Uithof.
Zorg dat je tevoren een kleine warming-up doet (door er bv. rustig  joggend naartoe te komen). Omkleden en douchen kan gratis bij Olympos.

Meer weten over sport voor medewerkers op het Utrecht Science Park? Check ook de website van Actief USP: www.actiefUSP.nl.
 

Wanneer? Elke woensdag van 12:30 - 13:15 uur.
Waar? Outdoor bootcampplein aan de Leuvenlaan (ter hoogte van het Educatorium)
Kosten? Niets!
Vragen? info@actiefUSP.nl

 

Elke dinsdag 12:30 - 13:15 uur: Yoga op Olympos

Even tot rust komen tijdens een drukke werkdag en genieten van een gratis yogales op Olympos! In de zomer zijn de lessen in de Botanische Tuinen; inmiddels zijn we naar binnen gegaan en worden de gratis yogalessen elke dinsdag aangeboden op Olympos om 12.30 uur. Inschrijven is niet nodig; meld je tevoren wel even bij de sportdesk in de hal. Wij zorgen voor matjes. Je kunt zelf eventueel een handdoek meenemen. Deze gratis les is geschikt voor alle niveaus en is 'no sweat', dus makkelijk in te passen in een werkdag (zonder dat je hoeft te douchen).

 

Ook gratis Yoga voor medewerkers in de binnenstad (in de Hortus Botanicus) !

Vanwege grote belangstellig bieden we ook gratis yoga voor mederwerkers aan in de binnenstad op een bijzonder mooie plek: de oude Hortus Botanicus (Lange Nieuwstraat). Volg de Facebookpagina van de Beweegbakfiets voor meer info over dagen, tijden en updates. 

 

Elke donderdag 12:30 uur: Lunchwandelen

Even lekker naar buiten, bijkletsen met collega's en ondertussen meer plekjes op het Utrecht Science Park ontdekken. Iedere donderdag wordt er om 12.30 uur verzameld op het bootcampveldje aan de Leuvenlaan, waarna er ongeveer een halfuur gewandeld wordt. Deelnemers zijn natuurlijk vrij om onderweg aan- of af te haken!

 

* Wil je zeker weten of een activiteit doorgaat? Stuur dan een mailtje naar info@actiefUSP.nl en we houden je op de hoogte! Of volg de updates op de Facebookpagina van de Beweegbakfiets.

 

 

Actief USP

De activiteiten van de beweegbakfiets zijn onderdeel van Actief USP, het beweegprogramma van Olympos voor medewerkers die werken op het Utrecht Science Park. Mweer weten? Neem een kijkje op de website van Actief USP of neem contact met Actief USP via de mail.

  

OlymPas

Naast deze activiteiten voor medewerkers kun je met de all-in sportkaart van de Olympos  (de ‘OlymPas’) ook voor een laag tarief deelnemen aan het brede sportaanbod voor zowel studenten als medewerkers. Lees hier meer over tarieven en het brede aanbod van de OlymPas.

Deel op:
 
Bel de sportdesk via
(030) 253 4471
© Olympos 2018
design by flow