Actuele informatie

Krachttraining voor beginners

Vanaf maandag 18 maart beginnen er weer nieuwe vijfweekse cursussen krachttraining voor beginners (gemengd of alleen voor vrouwen). Ze worden gegeven in onze toffe nieuwe krachtsportlocatie, Kratistos, gelegen direct onder P+R De Uithof.

 

Inschrijven

Om in te kunnen schrijven heb je een OlymPas nodig. Omdat deze cursus in kleine groepen met intensieve begeleiding wordt aangeboden, moet er daarnaast nog een klein bedrag worden bijbetaald (€ 5 voor tariefcategorie A en € 10 voor tariefcategorie B, C en X). Inschrijven kan vanaf 4 maart via deze pagina.

 

Klimcursussen: toprope en techniek

Vanaf maandag 18 maart starten weer nieuwe klimcursussen op Kalymnos, de bijzondere buitenklimmuur van Olympos (tegen P+R De Uithof).

 

Toprope voor beginners

De eerste stap in je klimcarrière maak je door het volgen van de beginnerscursus Indoor Toprope. Tijdens deze cursus leer je de basisprincipes van het sportklimmen en kun je, als je alle lessen volgt en slaagt voor het examen, je klimvaardigheidsbewijs NKBV klimvaardigheidsbewijs Indoor Toprope (IT) behalen. Daarmee kun je vervolgens ook vrij te klimmen (gratis met OlymPas!) tijdens de toprope uren op Kalymnos. Klik hier voor meer info en inschrijven (vanaf 4 maart).

 

Klimmen techniek

Voor klimmen hoef je niet heel sterk te zijn. Techniek, tactiek en mentale controle zijn belangrijker. Sportklimmen is spelen met je evenwicht. Of zoals David Van Reybrouck het zegt: “Klimmen is ballet in het verticale”. In deze cursus krijg je als klimmer essentiële tips en tricks om snel beter te worden. De basale technieken worden aangereikt om zo efficiënt mogelijk te leren klimmen. Klik hier voor meer info en inschrijven (vanaf 4 maart).

Deel op:
 

Vanaf maart kan er weer volop geklommen worden op Kalymnos, de bijzondere buitenklimmuur van Sportcentrum Olympos (tegen P+R De Uithof). Je kunt je inschrijven voor verschillende cursussen (zie hieronder), voor een klimkennismakingsles (gratis met OlymPas) of voor de klimvaardigheidstoets. Ook is het mogelijk om vrij te klimmen (gratis met OlymPas), mits je in het bezit bent van een NKBV klimvaardigheidsbewijs toprope of voorklimmen. Beide klimvaardigheidsbewijzen zijn (versneld) te behalen bij Olympos. 

 

CURSUSSEN KLIMMEN: start inschrijving maandag 4 maart

 
  • Cursus toprope - basisprincipes sportklimmen (gratis met OlymPas)
    Te behalen certificaat: NKBV klimvaardigheidsbewijs toprope 
 
  • Cursus techniek - uitstekende voorbereiding cursus voorklimmen
    voor deelname is het NKBV klimvaardigheidsbewijs toprope verplicht!

 

De cursussen duren 4 weken/lessen (periode F) en starten in de week van 18 maart 2019. Klik hierboven op de cursus voor meer informatie en om te zien op welke dagen en tijden ze worden aangeboden.

Deel op:
 
De inschrijving voor de cursussen van periode 3 is gestart!  De lessen van cursusperiode 3 starten in de week van maandag 11 februari De meeste cursussen duren tien lessen/weken (tenzij anders vermeld). Later inschrijven/instromen is bij de meeste cursussen mogelijk, mits er nog plaats is uiteraard. Wil je meer informatie over een cursus, of wil je zien of er nog plek is en je nog kunt inschrijven, klik dan hieronder op de cursus van je keuze.    

 

Cursussen periode 3:

 

Ook biedt Olympos cursussen squash aan, in samenwerking met US Beat It. De inschrijving voor deze cursussen is gestart op maandag 21 januari en sluit op 3 februari 2019.  

 

Nog geen OlymPas?

Om in te kunnen schrijven voor een cursus heb je een OlymPas nodig (voor de meeste cursussen hoef je dan niet bij te betalen!). De OlymPas kun je bij de sportdesk of online (betaling via iDEAL) aanschaffen (klik hier).

 

Ook kun je de OlymPas tegelijkertijd online aanschaffen bij je inschrijving voor een cursus. Ga daarvoor naar de webpagina van de cursus van je keuze en schrijf je onderaan de pagina (bij de rode balk) in. Heb je nog geen OlymPas (of geen OlymPas die lang genoeg geldig is), dan krijg je ook automatisch de OlymPas aangeboden, waarbij je kunt kiezen voor een OlymPas jaarkaart (relatief voordelig) of een OlymPas met een duur/geldigheid die minimaal nodig is om de betreffende cursus te kunnen volgen (een OlymPas voor bijvoorbeeld twee of drie maanden).         

 

Niet alleen cursussen

Let op: Met de OlymPas heb je toegang tot vrijwel het gehele sportaanbod van Olympos!

Naast deelnemen aan de cursussen, kun je óók onbeperkt trainen in de fitness en in Kratistos (vanaf 11 februari), deelnemen aan ruim 80 groepslessen per week, onbeperkt vrij tennissen, squashen en klimmen, een kennismakingsles klimmen of krachttraining volgen, deelnemen aan de tennisladder en/of squashladder (interne competities), met een team deelnemen aan de Futsalcompetitie (sept-april), en nog meer! Klik hier voor meer info en het volledige sportaanbod van de OlymPas.   

 

Cursusrooster periode 3

Klik hier voor het rooster voor cursusperiode 3.

 

Zorg dat je je afmeldt als je niet kunt komen!

Als je je hebt ingeschreven voor een cursus maar toch niet kunt deelnemen, OF als je een losse les niet kunt komen, meld je dan a.j.b. af door een berichtje te sturen naar afmeldingen@olympos.nl. Vermeld daarbij s.v.p. graag de cursusnaam en dag/tijd. Helaas zijn we genoodzaakt om cursisten die zonder afmelding niet naar de cursus komen direct uit te schrijven van de cursus. We hopen zo te voorkomen dat cursussen vol lijken, terwijl er in feite nog plekken beschikbaar zijn. Klik s.v.p. hier voor meer informatie.

 

Deel op:
 
Bel de sportdesk via
(030) 253 4471
© Olympos 2019
design by flow