mbopilot

Welkom MBO-studenten! 

Ben je student aan een van de Utrechtse instellingen ROC Midden-Nederland, MBO Utrecht, Nimeto of Grafisch Lyceum Utrecht? Dan kun je je dit jaar voor het eerst inschrijven bij studentensportcentrum Olympos of bij een aantal aan Olympos verbonden studentensportverenigingen!

 

Tijdens een tweejarige pilot worden elk jaar (in 2022-23 en 2023-24) 100 plekken bij Olympos en bij verschillende studentensportverenigingen beschikbaar gesteld voor mbo-studenten. De pilot gaat van start op 1 september 2022 en loopt de komende twee studiejaren. Je kunt de OlymPas op elk moment in het jaar aanschaffen; hij gaat in vanaf de datum van aanschaf.

 

Je kunt dus kiezen of je met de OlymPas wil deelnemen aan het brede sportaanbod op Olympos, OF ook lid wil worden bij een van de studentensportverenigingen. Hieronder lees je hoe het werkt.

 

Lid worden van Olympos: all-in sporten met de OlymPas

Als je wil sporten bij Olympos heb je de 'OlymPas' nodig, de all-in sportkaart van Olympos. De OlymPas geeft je toegang tot een zeer breed sportaanbod voor een laag tarief. Voor mbo-studenten van bovengenoemde mbo-instellingen gelden dezelfde lage tarieven als voor studenten van de Universiteit Utrecht, Hogeschool Utrecht en van andere (hoger onderwijs) partners. 

 

Voordelen van de OlymPas
• Nergens in Utrecht heb je met één pas toegang tot zo veel sporten.
• Nergens in Utrecht sport je als student goedkoper
• Je betaalt geen inschrijfgeld
• Er geldt geen opzegtermijn
• Ruime openingstijden
• Gezellig sportcafé! 

 

Bekijk het brede sportaanbod van de OlymPas

Met de OlymPas kun je zonder bijbetaling onbeperkt fitnessen op twee locaties, groepslessen volgen (meer dan 65 per week), vrij tennissen, vrij squashen, klimmen, deelnemen aan cursussen, en meer!

 

Tarief OlymPas

OlymPas  Kortingstarief voor studenten MBO*
Per jaar            € 160 
 
* Uitsluitend studenten van mbo-instellingen die deelnemen aan de mbo-pilot op Olympos kunnen een jaar met korting sporten, dus alleen studenten van MBO Utrecht, ROC Midden-Nederland, Nimeto en Grafisch Lyceum Utrecht.
 

Lid worden van een studentensportvereniging (SSV)

Word je graag lid van een studentensportvereniging en wil je sport en gezelligheid combineren? Ook dat is mogelijk! Hieronder vind je een overzicht van verenigingen waar je lid van kunt worden (als er nog plek is). Als je lid wordt betaal je naast de OlymPas (die is verplicht) aanvullend contributie bij de vereniging van je keuze. Die contributie verschilt per vereniging.

 

De volgende verenigingen staan open voor mbo-studenten (zie voor meer informatie over deze verenigingen de websites onderaan deze pagina):

 • RUS (Rugby dames)
 • UTKA (Ultimate Frisbee) 
 • Traiectum (Tafeltennis) 
 • Softijs (Schaatsen) 
 • USAC (Klimmen / alpinisme)  
 • Hebbes (Korfbal) 
 • Protos (Volleybal) 
 • Jungle-Speed (Floorball) 
 • Beat it (Squash)  
 • Buccaneers (IJshockey, uitsluitend leeftijd 18+) 
 • Zinkstuk (Zwemmen)  

 

USVV Odysseus (voetbal) en SBU (basketbal) willen volgend seizoen (2023-24) volledig meedoen met de pilot, maar hebben voor seizoen 2022-23 helaas een wachtlijst. Daar kun je je wel al voor aanmelden. Stuur een berichtje voor Odysseus (voetbal) naar: secretaris@odysseus91.nl, of voor SBU (basketbal) naar sbusecretaris@gmail.com. Met een aantal andere studentensportverenigingen, waaronder Histos (zeilen) lopen nog gesprekken. Het kan dus zijn dat deze lijst tijdens de pilot nog verder uitgebreid wordt. 

 

Hoe schaf ik de OlymPas aan? 

Je kunt je OlymPas zowel online (via deze website) als bij de sportdesk aanschaffen op elk moment in het jaar. Lees hieronder hoe het werkt.   

Aanschaf OlymPas online

 • Ben je nieuw op Olympos? Maak dan éérst alvast online een gratis account aan via www.olympos.nl/registreren.
 • Aanschaffen van OlymPas jaarkaart (voor koringstarief €160) kan vervolgens online via deze pagina. Je pas gaat in op de datum van aanschaf. 
 • Ga daarna naar de sportdesk van Olympos om je OlymPas te laten printen. Er wordt een foto gemaakt en je ontvangt een sticker met geldigheidsdatum voor op je pas. 
 • Belangrijk: neem de volgende documenten mee naar de sportdesk om aan te tonen dat je recht hebt op de korting: Bewijs van inschrijving van je mbo-instelling studiejaar 2022-23 en een geldig ID.
 • Vanaf dan kun je een jaar lang all-in sporten! Voor veel sporten moet je vooraf reserveren. Klik hier voor een overzicht van het sportaanbod en voor meer informatie en roosters van de verschillende sporten.  

Aanschaf OlymPas bij de sportdesk

 • Ben je nieuw op Olympos? Maak dan éérst alvast online een gratis account aan via www.olympos.nl/registreren.
 • Kom naar de sportdesk en neem een bewijs van inschrijving aan je instelling voor studiejaar 2022-23 mee, en een geldig ID.
 • Bij de sportdesk kun je je OlymPas aanschaffen (betalen via pin of creditcard). Je OlymPas wordt geprint. Er wordt een foto gemaakt en je ontvangt een sticker met geldigheidsdatum voor op je pas. 
 • Vanaf dan kun je een jaar lang all-in sporten! Voor veel sporten moet je vooraf reserveren. Klik hier voor een overzicht van het sportaanbod en voor meer informatie en roosters van de verschillende sporten.  

Hoe word ik lid bij een studentensportvereniging (SSV)?

Wil je lid worden van een studentensportvereniging? Neem dan altijd éérst contact op met de vereniging van je keuze om te horen of er plek is. De contactgegevens vind je in de tabel hieronder). Vaak kun je ook deelnemen aan kennismakingsactiviteiten van een vereniging om te zien of de vereniging bij je past. Vraag daar gerust naar als je de vereniging een berichtje stuurt.

 

Als de vereniging bevestigt dat je lid kunt worden, schaf dan de OlymPas jaarkaart aan (is verplicht) en registreer je gratis als SSV-lid bij Olympos. Dat kan in één handeling door op de link te klikken die hieronder staat in de kolom 'registreren'. Heb je nog geen OlymPas, dan kun krijg je die meteen ook aangeboden zodat je hem tegelijkertijd online kunt aanschaffen (betaling via iDeal).    

 

 

Naam  studentensport-vereniging (SSV). Klik op de SSV voor meer info.  

  Sport

Contact opnemen met de verenging van je keuze om te vragen of je lid kunt worden.

Heb je contact gehad met de SSV van je keuze en kun je lid worden?

Registreer je dan gratis als SSV-lid bij Olympos (klik op de link hieronder).

RUS

Rugby dames

mail naar: secretaris@dames-rugby.nl

registreren

US Beat It 

Squash 

kijk op https://www.usbeatit.nl/nl/lid/ registreren

USAC

Klimmen / alpinisme

mail naar: ab-actis@usac.alpenclub.nl registreren

USFV Jungle-Speed

Floorball

mail naar: bestuur@jungle-speed.nl registreren

USIJV the Buccaneers

IJshockey

mail naar info@buccaneers.nl registreren

USKV Hebbes

Korfbal

mail naar: lidworden@uskvhebbes.nl

registreren

USSV Softijs

Schaatsen en skeeleren

mail naar: secretaris@ussvsoftijs.nl

registreren

UST Traiectum

Tafeltennis

mail naar: ust.traiectum@gmail.com

registreren

USV Protos

Volleybal

mail naar: tc@usvprotos.nl registreren

USZ&WF Het Zinkstuk

Zwemmen en Waterpolo

mail naar: bestuur@hetzinkstuk.nl registreren

UTKA Ultimate

Ultimate frisbee

mail naar: utkaultimate@gmail.com registreren

 

Openingstijden en bereikbaarheid

Olympos heeft ruime openingstijden en is goed bereikbaar met fiets, bus en tram. Voor en naast Olympos zijn parkeervoorzieningen.  

 

Vragen? Mail ons!

Sportcentrum Olympos, Uppsalalaan 3, Utrecht Science Park 

Tel. (030) 253 4471, e-mail: communicatie@olympos.nl 

 

Wil je een impressie van sporten op Olympos met de OlymPas? Bekijk dan het filmpje op YouTube.

 

Goed op de hoogte blijven van ontwikkelingen rond het sportaanbod en ander nieuws?

Op www.olympos.nl vind je altijd het actuele aanbod. Ook kun je je abonneren op de nieuwsbrief of ons volgen op Instagram, Facebook, Twitter of YouTube.

 

We wensen je heel veel sportplezier!

 

Bel de sportdesk via
(030) 253 4471
© Olympos 2023
design by flow