× COVID-veiligheidsvoorschriften: In lijn met de maatregelen van de nationale overheid, en om verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan, zijn op Olympos speciale veiligheidsregels van toepassing. Neem kennis van de regels vóór je naar Olympos komt (lees ze hier). Ga naar deze pagina om het actuele sportaanbod te bekijken.  

Details

Je keuze wordt nu toegevoegd aan de winkelwagen.

Dodgeball

DodgeBall is zowel een gemixte indoor en outdoor teamsport waarbij spelers de tegenstander dienen af te gooien. Het spel wordt gespeeld met drie of zes ballen en door twee teams; elk bestaand uit zes spelers. Door het gooien van de bal probeer je als team de tegenstander met de bal te raken; uiteraard dient de tegenstander de geworpen ballen te ontwijken zodat ze niet geraakt worden. Is dit wel het geval dan is de tegenstander af. In Nederland is DodgeBall nog vrij onbekend en wordt het beschouwd als een trefbalvariant. Het grote verschil tussen trefbal en DodgeBall is dat DodgeBall een erkende internationale teamsport is en trefbal het leuke schoolspelletje met ontzettend veel varianten. Internationaal is de sport met name onder studenten ontzettend aan het groeien. Het wordt meestal in een gymzaal gespeeld. De afmeting van het speelveld is gelijk aan dat van een volleybalveld.


Dodgeball heeft redelijk wat voordelen ten opzichte van andere sporten: het wordt gespeeld over de hele wereld door mensen van alle leeftijden, geslachten en met verschillende sportieve kwaliteiten.

Het spel lijkt in eerste opzicht behoorlijk simpel maar dat is het zeker niet. Er komen namelijk best wat regels bij kijken en het is zeer strategisch, actief en dynamisch. Dodgeball is vrij snel te leren; het is daarom ook goed in te passen als onderdeel van een evenement of sportdag waar iedereen aan kan deelnemen.

 

Veiligheidsvoorschriften  
In verband met COVID-19 gelden aangepaste regels en veiligheidsvoorschriften. Als je deelneemt aan een les, dien je je aan de algemene Olympos regels en voorschriften te houden. Klik daarvoor hier. Neem kennis van alle regels vóór je naar Olympos komt. Samen zorgen we er zo voor dat iedereen veilig en verantwoord kan sporten.

 

Inschrijven
Om deel te nemen aan deze cursus heb je een OlymPas nodig; deze dient de gehele cursusduur geldig te zijn. Heb je geen (geldige) OlymPas, dan kun je bij het inschrijven voor de cursus online een OlymPas aanschaffen. Klik hier voor de tarieven. Inschrijven kan vanaf twee weken voor de start van de cursus via de tabel onderaan deze pagina, of bij de sportdesk.

Let op: we hanteren geen wachtlijsten. Is de cursus van je keuze al vol, houd dan de website in de gaten om te zien of er later weer plaatsen vrijkomen. Er zijn (bijna) altijd sporters die zich weer afmelden.
 
Afmelden
Let op: heb je je voor een cursus ingeschreven maar kom je zonder afmelding bij een les niet opdagen, dan zijn we helaas genoodzaakt je direct uit te schrijven. Lees hier meer

 

Cursusperiodes

Deze tienweekse cursus wordt aangeboden in periode 1 t/m 4.
Voor het rooster (dag/tijd) in de huidige of eerstvolgende periode, zie de rode tabel hieronder.

 

Ga ook naar:
Sportcentrum Olympos
Sportcentrum Olympos

Uppsalalaan 3

3584 CT Utrecht

 

T. (030) 253 4471

E. info@olympos.nl

 

Dag Tijd Periode Niveau Docent Tarief A B C en X  
  
ma
17:00 - 18:30
Periode 1
Alle niveaus
Jelle
€ 0,- € 0,- € 0,- kan nu niet meer
Bel de sportdesk via
(030) 253 4471
© Olympos 2021
design by flow