× COVID-veiligheidsvoorschriften: In lijn met de maatregelen van de nationale overheid, en om verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan, zijn op Olympos speciale veiligheidsregels van toepassing. Neem kennis van de regels vóór je naar Olympos komt (lees ze hier). Ga naar deze pagina om het actuele sportaanbod te bekijken.  

Details

Je keuze wordt nu toegevoegd aan de winkelwagen.

Dodgeball

Deze groepsles wordt tijdelijk niet aangeboden.

DodgeBall is zowel een gemixte indoor en outdoor teamsport waarbij spelers de tegenstander dienen af te gooien. Het spel wordt gespeeld met drie of zes ballen en door twee teams; elk bestaand uit zes spelers. Door het gooien van de bal probeer je als team de tegenstander met de bal te raken; uiteraard deint de tegenstander de geworpen ballen te ontwijken zodat ze niet geraakt worden. Is dit wel het geval dan is de tegenstander af. In Nederland is DodgeBall nog vrij onbekend en wordt het beschouwd als een trefbalvariant. Het grote verschil tussen trefbal en DodgeBall is dat DodgeBall een erkende internationale teamsport is en trefbal het leuke schoolspelletje met ontzettend veel varianten. Internationaal is de sport met name onder studenten ontzettend aan het groeien. Het wordt meestal in een gymzaal gespeeld. De afmeting van het speelveld is gelijk aan dat van een volleybalveld.

Dodgeball heeft redelijk wat voordelen ten opzichte van andere sporten: het wordt gespeeld over de hele wereld door mensen van alle leeftijden, geslachten en met verschillende sportieve kwaliteiten.

Het spel lijkt in eerste opzicht behoorlijk simpel maar dat is het zeker niet. Er komen namelijk best wat regels bij kijken en het is zeer strategisch, actief en dynamisch. Dodgeball is vrij snel te leren; het is daarom ook goed in te passen als onderdeel van een evenement of sportdag waar iedereen aan kan deelnemen.

 

Desinfectiemiddel / desinfecterende handgel zijn aanwezig.

 

Let op: lestijd is 50 minuten. In de resterende tijd maken we samen de sportmaterialen schoon.

 

Veiligheidsvoorschriften  
In verband met COVID-19 gelden aangepaste regels en veiligheidsvoorschriften. Als je deelneemt aan een les, dien je je aan de algemene Olympos regels en voorschriften te houden. Klik daarvoor hier. Neem kennis van alle regels vóór je naar Olympos komt. Samen zorgen we er zo voor dat iedereen veilig en verantwoord kan sporten.
 
Reserveren

  • Vooraf online een plek in de les reserveren is verplicht. Kom niet naar Olympos als je niet gereserveerd hebt. 
  • Reserveren kan in tabel hieronder vanaf 7:30 uur twee dagen vóór de dag waarop de les plaatsvindt.
  • Heb je geen OlymPas, dan kun je bij het reserveren van je plek in de training online een OlymPas aanschaffen voor een dag, maand of jaar. Klik hier voor de tarieven.
  • Omdat we zo veel mogelijk OlymPashouders plek willen bieden, vragen we je om niet meer dan 2 groepslessen per week te reserveren. 
  • Annuleringen/wijzigingen van lessen worden bekend gemaakt op de pagina lesuitval.
  • Reserveer alleen een plek in de les als je zeker weet dat je komt.
  • Heb je gereserveerd maar kun je toch niet komen, maak je reservering dan ongedaan via ‘Mijn sportoverzicht’ op de website van Olympos (eerst inloggen), zodat je plek vrij komt voor een andere sporter.

 

Dag Datum Tijd Niveau Docent Maximum Gereserveerd Reserveren
Geen aanbod
Bel de sportdesk via
(030) 253 4471
© Olympos 2021
design by flow