× COVID-veiligheidsvoorschriften: In lijn met de maatregelen van de nationale overheid, en om verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan, zijn op Olympos speciale veiligheidsregels van toepassing. Neem kennis van de regels vóór je naar Olympos komt (lees ze hier). Ga naar deze pagina om het actuele sportaanbod te bekijken.  
Je keuze wordt nu toegevoegd aan de winkelwagen.
  • kra

Utrechtste Studenten Alpen Club (USAC)

De Utrechtsche Studenten Alpen Club (USAC) is misschien wel de meest avontuurlijke vereniging van Utrecht en houdt zich sinds 1928 bezig met de vele takken van de berg- en klimsport, zoals sportklimmen, boulderen, alpineren en toerskiën.

 

Klimmuur

Klimmuur Utrecht is op dinsdag en donderdag van 16.30 - 19.30 uur thuisbasis van de USAC en leden kunnen op deze avonden voor een sterk gereduceerde prijs klimmen. Ook op vrijdag van 16.00 - 19.00 uur en zaterdag van 13.00 - 17.00 uur geldt er voor USAC'ers een gereduceerd tarief in Klimmuur Utrecht. Daarnaast zijn er kortingsregelingen met de andere klimmuren in de omgeving van Utrecht en zijn we regelmatig te vinden op buitenwand Kalymnos (Olympos).

 

Boulderen

Zondagavond is er een vaste boulderavond met gereduceerd tarief in boulderhal Sterk en ook bij Energiehaven kun je als USAC'er goedkoop terecht. 

 

In de bergen

Naast de wekelijkse trainingsavonden op de klimmuur worden in de weekenden zeer regelmatig (in het klimseizoen ieder weekend) de rotsmassieven van Duitsland, België en Frankrijk opgezocht. In de zomer staat het alpinisme centraal en wordt er voor de leden, in samenwerking met andere Studenten Alpen Clubs in Nederland en de NKBV, een breed scala van  Alpiene opleidingen aangeboden. Daarnaast wordt iedere zomer een USAC-camping georganiseerd in de alpen, waar ervaren en onervaren alpinisten en sportklimmers samenkomen. In de winter reizen we af naar de besneeuwde Alpen voor het toerskiën en ijsklimmen, maar ook naar het warme zuiden om te sportklimmen.

Feestjes, borrels, activiteiten en lezingen

Naast de klimactiviteiten organiseert USAC ook een paar keer per jaar leuke feestjes en een maandelijkse borrel in café Marktzicht. We hebben ook een activiteitencommissie die niet-klimgerelateerde activitietne organiseert, zoals spelletjesavonden en een liftweekend. Altijd al je grootste klimhelden willen ontmoeten? Tijdens onze lezingen komen ze naar Utrecht om over hun avonturen te vertellen.

 

Contributie (exclusief OlymPas)

€ 40,00 per jaar

 

Meer informatie

Voor meer informatie, kijk op: usac.alpenclub.nl of neem contact op met de Ab-Actis (ab-actis@usac.alpenclub.nl).

 

Lid worden?

Als je lid wil worden van een SSV, dan dien je:

  • Contributie te betalen aan de SSV van je keuze. Die contributie verschilt per vereniging.
  • Te beschikken over een voldoende lang geldige OlymPas of verenigingskaart. Val je in tariefcategorie A, dan is een OlymPas verplicht; val je in tariefcategorie B of C, dan kun je kiezen tussen de OlymPas en de verenigingskaart.
  • Je gratis bij Olympos te registreren als lid van de SSV.

 

De stappen 2 en 3 kun je online regelen. Ben je al lid van de vereniging, dan kan dat direct via de rode tabel hieronder. Ben je nog geen lid, klik dan eerst hier voor meer informatie en welke stappen je verder dient te doorlopen.

Klimmuur Utrecht
Klimmuur Utrecht
Vlampijpstraat 79

3534 AR Utrecht


T. (030) 246 7181
E. info@klimmuur-utrecht.nl
Duur Tarief A B C en X  
  
Registratie heel jaar 2021/22 € 0,- € 0,- € 0,- Voeg toe  
Bel de sportdesk via
(030) 253 4471
© Olympos 2021
design by flow