Je keuze wordt nu toegevoegd aan de winkelwagen.

Vrij trainen in Fitness- en krachtsportlocatie Kratistos

Olympos heeft een mooie tweede fitness/krachtsportruimte Kratistos, gelegen op de begane grond van P+R Utrecht Science Park (naast Olympos). Het is een strakke, industriële ruimte van 325m2 waar je terecht kunt voor fitness- en krachttraining: je kunt er vrij trainen of cursussen volgen. Kratistos bestaat uit twee verdiepingen en is tevens de thuisbasis van SKVU Obelix

 

Met OlymPas kun je binnen de openingstijden gratis vrij trainen in Kratistos. Natuurlijk kun je met je OlymPas ook onbeperkt vrij trainen in de Olympos fitness en deelnemen en flexibel en zonder bijbetaling gebruikmaken van alle andere sportmogelijkheden van de OlymPas.   
 

Ben je nieuw in Kratistos?
Meld je dan de eerste keer binnenkomst aan bij de aanwezige instructeur of toezichthouder. Je krijgt dan een korte uitleg over de veiligheids- en gebruiksregels en de trainingsmogelijkheden in Kratistos.  

 
Tijden vrij sporten in Kratistos
Klik hier voor de actuele openingstijden van Kratistos. Er is dan een toezichthouder/ of instructeur aanwezig. Let op: op de cursusmomenten is er minder ruimte en materiaal beschikbaar voor vrij trainen.

 

Begane grond
Free weights
De trainingsmogelijkheden in Kratistos zijn zeer divers. Zo zijn er uitgebreide mogelijkheden voor haltertrainingen zoals powerliften en gewichtheffen. In de ruimte bevinden zich onder andere 2 gewichthefplatforms, 6 squatstations, bijna 1.000 kg aan bumperplates, 14 “spring steel” halters (zowel dames als heren versies) en 2 bankdruktoestellen. Daarnaast zijn er dumbbells van 1 t/m 40 kg, kettlebells van 8 t/m 28 kg, een aantal verstelbare bankjes en een plate loaded leg press.
 
Gymnastics
Ook voor het trainen met eigen lichaamsgewicht (calisthenics) zijn meerder faciliteiten aanwezig.
Naast de ruimte voor grondoefeningen is er een vrije muur voor handstandoefeningen en een calisthenicsrek met lage, hoge rekstok en dip bars. Tevens is er een cross maxx rig met monkeybars, ringen, pull up stangen en extra wing.
 
Conditie
Conditioneel kan er getraind worden op de aanwezige Concept roeiergometers, 2 ski-ergometers en S-drive loopbanden. De laatste is ook heel geschikt voor intensieve weerstandstraining.
 
Explosief
Voor explosieve trainingen, zowel duwen als trekken, is de TANK een zeer effectieve machine. Sprongoefeningen kunnen uitgevoerd worden op de soft-plyoboxes en gooien kan met de slamballs en wallballs.
 
Eerste verdieping
Hier zijn omkleedruimtes, toiletten en lockers beschikbaar. Persoonlijke spullen dienen tijdens de training opgeborgen te worden in een locker, die afgesloten moet worden met een eigen hangslot; voor een goede afsluiting moet de beugel van het hangslot tussen de 5 en 7 mm zijn. In de trainingsruimte is een watertappunt. 

 

Aanbod Kratistos:

 

Ga ook naar: 

Kratistos
Kratistos

Uppsalalaan 7
3584 CT Utrecht

 

T. (030) 253 4471
E. info@olympos.nl

Duur Tarief A B C en X  
  • kra

SKVU Obelix

SKVU Obelix is de Utrechtse krachtsportvereniging voor en door studenten. Elke week wordt er fanatiek en gezellig samen getraind. Verschillende sporten en verschillende mensen, maar allen delen ze de passie voor krachtsport.

 

Lessen
’s Avonds verzorgen we lessen in powerliften, gewichtheffen, calisthenics, strongman en bodybuilding. Deze lessen zijn voor zowel beginners als gevorderden en zijn van hoge kwaliteit. 

 

Activiteiten
Door het jaar heen organiseren we meerdere vrijblijvende evenementen. Dit zijn evenementen zoals borrels en barbecues, maar ook het populaire Bulkfest. Daarnaast hebben we onze sportieve evenementen zoals de Biceptische Spelen, Gripfest en de Obelix Games.

 

Coaching
Naast gezelligheid bieden wij ondersteuning in de verschillende krachtsportdisciplines voor ieder niveau. Als vereniging proberen we met veel wedstrijden mee te doen zoals bijvoorbeeld het Nederlands Studentenkampioenschap Powerliften (zie foto). Obelix biedt de optie om je te begeleiden naar je (eerste) wedstrijd door middel van persoonlijke trainingsschema’s, wedstrijdbegeleiding en oefenwedstrijden binnen de vereniging. Zo is het voor bodybuilding, powerliften en gewichtheffen mogelijk om schema’s en coaching te ontvangen, allemaal verzorgd door onze expert-leden. 

Contributie (exclusief OlymPas)
€ 47,50 per jaar

Meer informatie
Secretaris: Lene de Jong – info@skvu.nl
Website: www.skvu.nl

Registratie (Belangrijk!)https://skvu.nl/inschrijfprocedure/

 

Lid worden?

Als je lid wil worden van een SSV, dan dien je:

  • Contributie te betalen aan de SSV van je keuze. Die contributie verschilt per vereniging.
  • Te beschikken over een voldoende lang geldige OlymPas of verenigingskaart. Val je in tariefcategorie A, dan is een OlymPas verplicht; val je in tariefcategorie B of C, dan kun je kiezen tussen de OlymPas en de verenigingskaart.
  • Je gratis bij Olympos te registreren als lid van de SSV.

 

De stappen 2 en 3 kun je online regelen. Ben je al lid van de vereniging, dan kan dat direct via de rode tabel hieronder. Ben je nog geen lid, klik dan eerst hier voor meer informatie en welke stappen je verder dient te doorlopen.

Kratistos
Kratistos

Uppsalalaan 7
3584 CT Utrecht

 

T. (030) 253 4471
E. info@olympos.nl

Duur Tarief A B C en X  
  
Registratie tot en met 31 juli 2024 € 0,- € 0,- € 0,- Voeg toe  
Bel de sportdesk via
(030) 253 4471
© Olympos 2024
design by flow