× COVID-veiligheidsvoorschriften: In lijn met de maatregelen van de nationale overheid, en om verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan, zijn op Olympos speciale veiligheidsregels van toepassing. Neem kennis van de regels vóór je naar Olympos komt (lees ze hier). Ga naar deze pagina om het actuele sportaanbod te bekijken.  
Je keuze wordt nu toegevoegd aan de winkelwagen.
  • kra

U.S. Histos

De U.S. Histos is een dynamische vereniging, waarbij sportiviteit en gezelligheid gecombineerd worden. De U.S. Histos is een vereniging met ongeveer 475 leden en 30 varende vlootonderdelen. Daarnaast hebben we ons verenigingsschip 'De Oude Buis', waarop wij elke maandag, donderdag en elke derde vrijdag van de maand borrelen. Verder heeft de U.S. Histos meer dan 25 commissies waar leden bij kunnen en 7 kaders om het opleidingstraject binnen de vereniging draaiende te houden. In de kaders zitten alle schippers en schippers in opleiding die andere leden binnen de vereniging leren zeilen.

 

Activiteiten

Natuurlijk zijn we met Histos veel op het water te vinden. We organiseren ongeveer 150 zeilweekenden per jaar voor onze leden. Dat betekent dat er gemiddeld elk weekend wel drie soorten boten zijn waarop je kan zeilen. Naast de weekenden hebben we elke zomer ook twee vette zeilvakanties in Nederland en het buitenland. We varen bijvoorbeeld met de platbodem in Friesland, met de Valk lekker dichtbij in Breukelen en op de catamaran in Muiderzand. Daarnaast hebben we nog Lasers, twee J22 wedstrijdboten, een kajuitjacht, 14 windsurfsets en vanaf 2019 hebben we ook twee Laser Vago's!

 

Naast het zeilen vieren we elk jaar uitgebreid onze verjaardag in de Diesweek. Er wordt dan dikwijls een liftweekend georganiseerd, toneel opgevoerd en natuurlijk geborreld. We organiseren ook netwerkborrels, klusdagen om te klussen aan 'De Oude Buis, Koningsdag op de Utrechtse grachten en nog veel meer leuke activiteiten.

 

Contributie 
De contributie voor een verenigingsjaar is bij de U.S. Histos € 120,00.

 

Meer informatie

Voor meer vragen kun je contact opnemen met de secretaris via secretaris@histos.nl,
(030) 253 8564 of kun je kijken op de website www.histos.nl.

 

Opmerkingen

Bij de U.S. Histos is het, in verband met het aantal eerstejaarsplekken, enkel mogelijk je tijdens de Utrechtse Introductie Tijd aan te melden, waarna een loting zal plaatsvinden. Je kunt dus alleen aan het begin van het collegejaar lid worden en het is verplicht om mee te gaan op het introductiekamp. We zien je tijdens de UIT graag verschijnen op 'De Oude Buis' om kennis te maken!

 

De Oude Buis
De Oude Buis

Vondellaan 1c

3521 GA Utrecht

 

T. (030) 253 8564

Duur Tarief A B C en X  
  
Registratie heel jaar 2021/22 € 0,- € 0,- € 0,- Voeg toe  
Bel de sportdesk via
(030) 253 4471
© Olympos 2021
design by flow