Je keuze wordt nu toegevoegd aan de winkelwagen.

Zwemmen: borstcrawl

Triathlon
Triathlon is een snelgroeiende sport in Nederland waarbij zwemmen, hardlopen en fietsen wordt gecombineerd tot één totale uitdaging. Ook onder de studenten in Utrecht is er steeds meer vraag naar het beoefenen van triathlon. Daarom starten wij met het aanbieden van zwemtrainingen met de focus op het verbeteren van borstcrawltechniek en specifieke triathlon zwemvaardigheden. Dit initiatief komt tot stand door een samenwerking tussen Sportcentrum Olympos, USZ&WF Het Zinkstuk, stichting LABC Triathlon en de Stichting Exploitatie Zwembad Krommerijn.

 

Deelname
Voor deelname aan deze training heb je een OlymPas nodig en betaal je een kleine maandelijkse onkostenvergoeding van € 10 aan de stichting LABC Triathlon. Daarnaast is een beginnersniveau borstcrawl vereist; je kunt op je eigen snelheid nu al enkele baantjes borstcrawl achter elkaar zwemmen.

 

Nog geen OlymPas of OlymPas verlopen?
Je kunt de OlymPas online via deze pagina kopen of bij de sportdesk. Klik hier voor de tarieven van de OlymPas.

 

Voordelen
Ingeschreven deelnemers:

 • kunnen elke dinsdagmiddag en zondagochtend deelnemen aan een toptraining met toptrainer in een topbad (50m!),
 • trainen naast of met de top (student) triatleten van LABC Triathlon,
 • maken samen onderdeel uit van de Utrechtse studenten triathlon community,
 • worden automatisch lid bij de Nederlandse Triathlon bond incl. licentie om te kunnen starten in diverse multi-sport evenementen,
 • krijgen in het voorjaar uitnodigingen om aan de eerste loop- en fietstrainingen deel te nemen,
 • kunnen gemakkelijk de zwemmogelijkheden uitbreiden via Studentenvereniging Het Zinkstuk

 

Praktische info

De trainingsperiode is doorlopend waarbij je op elk moment kan starten en per kwartaal kan uitschrijven. De trainingen vinden op wekelijkse basis plaatst op dinsdagmiddag van 15.30 - 16.30 uur en zondagochtend van 08.00 - 09.00 uur in zwembad De Krommerijn onder leiding van een ervaren zwemtrainer. Tijdens de trainingen zullen we toewerken naar het vlot kunnen zwemmen van een 1000meter of 1500meter in een zwemloop of triathlon en werken we uiteraard aan tussentijdse individuele doelen. 

 

Contact
Heb je vragen of suggesties? Dan kun je Maartje benaderen via info@labc-triathlon.nl.

 

Inschrijven
Je kunt je elk moment inschrijven via dit formulier (uitschrijven kan per kwartaal).

Dag Tijd Periode Niveau Docent Tarief A B C en X  
Geen aanbod

Zwemmen vrij sporten

Met een geldige OlymPas krijg je korting op een jaarabonnement zwemmen bij de gemeentelijke zwembaden. Het jaarabonnement zwemmen geeft toegang tot de zwembaden den Hommel, de Kwakel, Krommerijn (alleen in de zomermaanden!) en Fletiomare (in de Meern) en is geldig van september 2023 tot en met augustus 2024. Met het abonnement kun je onbeperkt banen zwemmen en recreatief zwemmen (check voor de specifieke roosters de websites van de verschillende zwembaden). Wil je een zwemabonnement aanschaffen, dan dien je in het bezit te zijn van een OlymPas. 

Als je een OlymPas hebt die minimaal geldig is tot en met de einddatum van het zwemabonnement kun je bij de sportdesk gratis een zwemsticker ophalen die je op je OlymPas kan plakken; op vertoon van je OlymPas mét zwemsticker betaal je bij een van de hierboven genoemde zwembaden vervolgens het gereduceerde tarief van € 127,00 voor een zwemabonnement.

Het is dus van belang dat je wel eerst de gratis zwemsticker komt halen bij de sportdesk! 

 

OlymPas aanschaffen  
Een OlymPas kun je bij de sportdesk of online aanschaffen, betaling geschiedt via Ideal. Klik hier voor de tarieven. Met de OlymPas kun je gebruikmaken van bijna het volledige sportaanbod van Olympos. Klik hier voor een overzicht van alle sporten waar je met je OlymPas aan kunt deelnemen.

Looptijd zwemabonnement

Van september 2023 t/m augustus 2024.

 

Openingstijden

 

Opmerkingen

 • Bij het zwembad moet je een elektronische toegangspas kopen à € 2,50. Met deze pas heb je toegang tot alle hierboven genoemde zwembaden.
Zwembad de Krommerijn Zwembad de Kwakel Zwembad den Hommel Zwembad Fletiomare
Zwembad de Krommerijn
Weg naar Rhijnauwen 3
3584 AD Utrecht
Zwembad de Kwakel
Paranadreef 10
3563 AX Utrecht 
 

T. (030) 286 27 00

E. DeKwakel@utrecht.nl

Zwembad den Hommel
Kennedylaan 5  
3533 KH Utrecht

T. (030) 296 1323
Zwembad Fletiomare

Burg. Middelweerdplaats 1

3454 HG De Meern


T. (030) 286 2300

E. fletiomare@utrecht.nl

Duur Tarief A B C en X  
 • kra

U.S.Z. & W.F. Het Zinkstuk

Hou je van water, kun je goed met een bal omgaan, zwem je hard of wil je het graag goed leren? Kom dan zwemmen of waterpoloën bij Het Zinkstuk! Het Zinkstuk is een gezellige studentensportvereniging die trainingen aanbiedt voor alle niveaus en ook meedoet aan (studenten)wedstrijden. Daarnaast worden er talloze activiteiten georganiseerd (van pubquiz, tot weekend weg, tot Batavierenrace). Voor ieder wat wils dus!

 

Trainingen vinden plaats in zwembad de Kwakel en in zwembad de Krommerijn. Bekijk voor een impressie van de trainingen dit filmpje.

 

Ben je al nieuwsgierig geworden? Meld je dan aan voor een gratis proeftraining via www.hetzinkstuk.nl. Als je vragen hebt kun je altijd mailen naar bestuur@hetzinkstuk.nl.

 

Trainingstijden
Kijk voor de trainingstijden op www.hetzinkstuk.nl.

 

Contributie
Voor meer informatie over de contributie ga naar www.hetzinkstuk.nl.

 

Lid worden?

Als je lid wil worden van een SSV, dan dien je:

 • Contributie te betalen aan de SSV van je keuze. Die contributie verschilt per vereniging.
 • Te beschikken over een voldoende lang geldige OlymPas of verenigingskaart. Val je in tariefcategorie A, dan is een OlymPas verplicht; val je in tariefcategorie B of C, dan kun je kiezen tussen de OlymPas en de verenigingskaart.
 • Je gratis bij Olympos te registreren als lid van de SSV.

 

De stappen 2 en 3 kun je online regelen. Ben je al lid van de vereniging, dan kan dat direct via de rode tabel hieronder. Ben je nog geen lid, klik dan eerst hier voor meer informatie en welke stappen je verder dient te doorlopen.

Zwembad de Krommerijn Zwembad de Kwakel
Zwembad de Krommerijn
Weg naar Rhijnauwen 3
3584 AD Utrecht
Zwembad de Kwakel
Paranadreef 10
3563 AX Utrecht 
 

T. (030) 286 27 00

E. DeKwakel@utrecht.nl

Duur Tarief A B C en X  
  
Registratie tot en met 31 juli 2024 € 0,- € 0,- € 0,- Voeg toe  
Bel de sportdesk via
(030) 253 4471
© Olympos 2024
design by flow