UtrechtMarathon

Utrecht Marathon: zondag 21 mei 2023

De Utrecht Marathon powered by Utrecht Science Park gaat op 21 mei 2023 van start!
Na een periode van uitstel door COVID-19, keert de Utrecht Marathon powered by Utrecht Science Park in 2023 terug op de hardloopkalender. Op zondag 21 mei gaan er verschillende afstanden van start, voor alle typen lopers en afstanden. Start en finish zijn op het Utrecht Science Park. 
 
Afstanden voor iedereen
Met een uitgebreid programma waarbij alle afstanden starten en finishen op Utrecht Science Park, is er voor iedere loper een mooie uitdaging. De Marathon Utrecht bestaat uit de volgende onderdelen:
  • Marathon Utrecht (42.195 km)
  • Utrecht Science Park Halve Marathon (21.1 km)
  • GenDx ¼ Marathon (10.55 km)
  • KWF Mini Marathon (± 1.5 km)
  • Business Run Kwart en Halve Marathon
  • Studenten Estafette
 
Inschrijving heropend
Inmiddels is de inschrijving voor alle onderdelen van de Utrecht Marathon heropend. De laatste Utrechtse Marathon werd gelopen in 2019. Inschrijven is mogelijk via de website: https://www.utrechtmarathon.com. *Sta jij al ingeschreven (editie 2019)? Dan heb je als het goed is persoonlijk bericht ontvangen van de organisatie.
 
Let op: medewerkers van de Universiteit Utrecht, UMC Utrecht en Olympos kunnen gratis inschrijven (tot een bepaald maximum aantal deelnemers). Check hiervoor het intranet of andere interne kanalen van de eigen organisatie!
 
Hardlooptrainingen (gratis met OlymPas)
Goed voorbereid aan de start staan en een snelle tijd neerzetten? Schrijf je dan ook in voor een van de hardlooptrainingen van Olympos. Je kunt kiezen uit de training voor beginners, voor de 5 -10 km, en 10+ km (halve/hele marathon). Deelname (inschrijving) is gratis met OlymPas.
 
Eén keer in de week trainen onder begeleiding van een professionele trainer zorgt ervoor dat je verantwoord en snel vooruit gaat, je techniek verbetert en je grenzen verlegt. De trainer geeft je wekelijks feedback. Lopen in een groep is bovendien heel motiverend én gezellig. Je loopt in de mooie omgeving van het Utrecht Science Park. 
 
Periodes van 10 weken
De hardlooptrainingen worden doorlopend aangeboden in cursusperiodes van 10 weken/lessen. De cursusperiodes sluiten op elkaar aan; je dient je wel voor elke cursusperiode van 10 weken opnieuw in te schrijven (zo krijgen ook nieuwe sporters steeds een kans om deel te nemen). 
Je kunt je op elk moment inschrijven en deelnemen (ook later, als de cursus al gestart is). Je OlymPas moet bij inschrijving ten minste geldig zijn t/m het einde van de dan lopende cursusperiode. Je kunt kiezen voor een OlymPas voor een paar maanden, of voor een jaar (relatief voordelig).  
 
Periodes hardlooptrainingen
  • Periode 2: Week van maandag 21 november 2022 t/m zondag 12 februari 2023 Geen les in de kerstvakantie (26 december 2022 tot en met 8 januari 2023). Inschrijven/instromen kan nog t/m 29 januari. Je kunt dan nog deelnemen aan de resterende trainingen van periode 2)
  • Periode 3: Week van maandag 13 februari t/m zondag 23 april 2023 -  Inschrijven kan vanaf maandag 30 januari, later inschrijven/instromen is mogelijk (mits de cursus niet vol is).
  • Periode 4: Week van maandag 24 april t/m zondag 2 juli 2023 - Inschrijven kan vanaf maandag 10 april, later inschrijven/instromen is mogelijk (mits de cursus niet vol is).
 
Inschrijven hardlooptrainingen
Klik hier voor meer informatie over de hardlooptrainingen of om je direct in te schrijven.
 
OlymPas: breed sportaanbod en tarieven
Bel de sportdesk via
(030) 253 4471
© Olympos 2023
design by flow