Utrecht Marathon: zondag 19 mei 2024

De Utrecht Marathon supported by Utrecht Science Park gaat op 19 mei 2024 van start!
Op zondag 19 mei (in het Pinksterweekend) gaan er verschillende afstanden van start, voor alle typen lopers en afstanden. Start en finish zijn op het Utrecht Science Park. 
 
Afstanden voor iedereen

Met een uitgebreid programma waarbij alle afstanden starten en finishen op Utrecht Science Park, is er voor iedere loper een mooie uitdaging. De Marathon Utrecht bestaat uit de volgende onderdelen:
 
Individueel:

  • Utrecht Marathon, supported by Utrecht Science Park (42.195 km)
  • Utrecht Halve Marathon (21.1 km)
  • GenDx ¼ Marathon (10.55 km)
  • Mini Marathon (± 1.5 km)

Teams:

  • Business Run Kwart en Halve Marathon
  • StudentenBokaal TeamRun

 
Inschrijving is open! 

De inschrijving voor alle onderdelen van de Utrecht Marathon is gestart! Inschrijven is mogelijk via de website van de Utrecht Marathon
 
Let op: medewerkers van de Universiteit Utrecht, UMC Utrecht en Olympos kunnen gratis inschrijven (tot een bepaald maximum aantal deelnemers). Check hiervoor het intranet of andere interne kanalen van de eigen organisatie!
 
Hardlooptrainingen (gratis met OlymPas)

Goed voorbereid aan de start staan en een snelle tijd neerzetten? Schrijf je dan ook in voor een van de hardlooptrainingen van Olympos. Je kunt kiezen uit de training voor beginners, voor de 5 -10 km, en 10+ km (halve/hele marathon).
Deelname (inschrijving) is gratis met OlymPas.
 
Eén keer in de week trainen onder begeleiding van een professionele trainer zorgt ervoor dat je verantwoord en snel vooruit gaat, je techniek verbetert en je grenzen verlegt.
 
De trainer geeft je wekelijks feedback. Lopen in een groep is bovendien heel motiverend én gezellig. Je loopt in de mooie omgeving van het Utrecht Science Park. Er is nu ook een cursus in de binnenstad (woensdag)!  
 
Periodes van 10 weken
De hardlooptrainingen worden doorlopend aangeboden in cursusperiodes van 10 weken/lessen. De cursusperiodes sluiten op elkaar aan; je dient je wel voor elke cursusperiode van 10 weken opnieuw in te schrijven. Zo krijgen ook nieuwe sporters steeds een kans om deel te nemen. 
 
Je kunt je op elk moment inschrijven en deelnemen, ook later, als de cursus al gestart is. Je OlymPas moet bij inschrijving ten minste geldig zijn t/m het einde van de dan lopende cursusperiode. Je kunt kiezen voor een OlymPas voor een paar maanden, of voor een jaar (relatief voordelig).  
 
Periodes hardlooptrainingen
Periode 3: Week van maandag 12 februari t/m zondag 21 april 2024 -   Inschrijven kan vanaf maandag 29 januari, later inschrijven/instromen is mogelijk (mits de cursus niet vol is).
Periode 4: Week van maandag 22 april t/m zondag 30 juni 2024 -  Inschrijven kan vanaf maandag 8 april, later inschrijven/instromen is mogelijk (mits de cursus niet vol is).
 
Inschrijven hardlooptrainingen
Klik hier voor meer informatie over de hardlooptrainingen of om je direct in te schrijven.
 
OlymPas: breed sportaanbod en tarieven
Klik hier voor een overzicht van het sportaanbod waar je met een OlymPas aan kunt deelnemen. 
Studenten en medewerkers van (partner)organisaties kunnen de OlymPas met korting aanschaffen. Weten welk tarief voor jou geldt? Klik hier voor een overzicht van de tarieven van de OlymPas.