Bedrijfsfitness

Bedrijfsfitness: extra voordelig sporten met de OlymPas

Medewerkers van de Universiteit Utrecht kunnen - naast de korting (tarief B) die voor hen sowieso al geldt voor sporten bij Olympos met de OlymPas - nóg voordeliger bij Olympos sporten als ze gebruikmaken van de universitaire Regeling Bedrijfsfitness. Zie voor het uitgebreide sportaanbod van de OlymPas en een rekenvoorbeeld van de kostenbesparing hieronder.

 

Tarief OlymPas voor medewerkers van de Universiteit Utrecht (kortingstarief B)

OlymPas  Categorie B
Jaar € 270,00
Maand € 27,00

 

Nog meer voordeel via de Regeling Bedrijfsfitness

De Regeling Bedrijfsfitness valt onder het Keuzemodel Arbeidsvoorwaarden van de universiteit. Dat wil zeggen dat UU-medewerkers 'bronnen' (zoals verlof, salaris, vakantiegeld, eindejaarsuitkering) belastingvrij kunnen inwisselen voor sporten (zie hieronder). Hiervoor geldt géén maximumbedrag. Meer informatie over de Regeling Bedrijfsfitness, de voorwaarden en het declaratieformulier vind je op

de pagina Regeling Bedrijfsfitness op het intranet.

Wat is het voordeel?

Het Keuzemodel Arbeidsvoorwaarden houdt in dat een UU-medewerker een 'bron' (zoals salaris, eindejaarsuitkering etc.) belastingvrij kan inzetten voor een bepaald 'doel', waaronder dus ook sporten bij Olympos met de OlymPas. 

 

Wat is het voordeel? Je schaft de OlymPas aan voor een jaar (voor UU-medewerkers geldt kortingstarief B, dat is € 270,00) als 'doel' en zet daar vakantiegeld of eindejaarsuitkering ad € 270,00 (= 'bron') voor in. De UU betaalt je dan netto € 270,00 en verlaagt het brutoloon met dit bedrag. Je betaalt dus minder loon/inkomstenbelasting en dat is je voordeel. De hoogte van dit voordeel is afhankelijk van de hoogte van het (bijzonder) belastingtarief en is dus afhankelijk van de hoogte van het inkomen. Bij een modaal inkomen is de hoogte van het bijzonder tarief ong. 42%. Dus bij aanschaf van de OlymPas voor een jaar is het voordeel in dat geval (42% van € 270,00 =) € 113,40. 

Je betaalt dan voor de OlymPas en een heel jaar all-in sporten en deelnemen aan het brede sportaanbod maar € 270,00 - € 113,40 = € 156,60! Dat komt in dit voorbeeld dus neer op (omgerekend) € 13,05 per maand en (omgerekend) € 3,01 per week

 

Aanbod OlymPas: toegang tot vrijwel het gehele sportaanbod van Olympos

Met de OlymPas kun je flexibel en binnen ruime openingstijden zonder bijbetaling deelnemen aan:

Meer informatie over de OlymPas en roosters, vind je hier.

 

De OlymPas aanschaffen

De OlymPas aanschaffen kan bij de sportdesk van Olympos of online via deze website (klik daarvoor hier en scroll naar de verkooptabel onder aan de pagina).  De OlymPas maandkaart aanschaffen kan alleen bij de sportdesk. Als je gebruik wil maken van de Regeling Bedrijfsfitness, bewaar dan je kassabon (sportdesk) of de bevestigingsmail die je krijgt na aanschaf via de website goed. Kijk voor meer informatie over de voorwaarden hoe bij de universiteit te declareren, op het intranet van de universiteit. Voor meer informatie over wat je moet meenemen als je je OlymPas aanschaft bij de sportdesk en/of je OlymPas bij de sportdesk laat aanmaken, klik hier.

Bel de sportdesk via
(030) 253 4471
© Olympos 2019
design by flow