Details

Je keuze wordt nu toegevoegd aan de winkelwagen.

Cross circuit

In deze tienweekse cursus wordt in circuit vorm gewerkt aan alle spiergroepen van het lichaam. Met een grote variatie aan oefeningen worden kracht, conditie, lichaamsbeheersing en flexibiliteit getraind. Door de opzet en de aard van de oefeningen is de cursus een uitstekende voorbereiding of aanvulling op de Cross Challenge of zogenaamde Cross Fit trainingen. De cursus heeft namelijk raakvlakken met deze trainingsvormen maar totale uitputting of meerder dagen spierpijn is in de cursus Cross Circuit niet het doel.

 

De les begint met een uitgebreide warming up en mobiliteitsoefeningen. Vervolgens worden de verschillende oefeningen van het circuit doorgenomen en indien nodig technische aanwijzingen gegeven. Daarna start het circuit waarbij elke minuut of 30 sec wordt gewisseld van station en alle spiergroepen zullen worden aangesproken. Tijdens de training wordt een beroep gedaan op alle energiesystemen van het lichaam waardoor het metabolisme tot ver na de training extra geactiveerd blijft. Na het intensieve circuit wordt afgesloten met een blok tiltechniek uit het gewichtheffen en enkele basale gymnastische elementen. 

 

De extra aandacht voor techniek en uitvoering in deze cursus zorgt voor een betere algehele motorische behendigheid en een positief effect op de cognitieve vaardigheden. Door dit leerelement zal ook het zelfvertrouwen een boost krijgen.

 

Locatie

Kratistos ligt direct naast Olympos; het is de ruimte in de P+R (parkeergarage), naast de bushalte.

 

Inschrijven
Voor deelname aan deze cursus heb je een OlymPas nodig; deze dient de gehele cursusduur geldig te zijn. Daarnaast wordt er een kleine extra vergoeding gevraagd in verband met de beperkte groepsgrootte. Inschrijven kan vanaf twee weken voor de start van de cursus via de tabel onderaan deze pagina, of bij de sportdesk. 

 

Cursusperiodes

Deze tienweekse cursus wordt aangeboden in periode 1 t/m 4. Klik hier voor de data.

 

Ga ook naar:
Kratistos
Kratistos

Uppsalalaan 7
3584 CT Utrecht

 

T. (030) 253 4471
E. info@olympos.nl

Dag Tijd Periode Niveau Docent Tarief A B C en X  
  
ma
19:00 - 20:15
Periode 1
Alle niveaus
Pieter Schaafsma
€ 10,- € 20,- € 20,- Vanaf 26 aug
  
ma
20:15 - 21:30
Periode 1
Alle niveaus
Pieter Schaafsma
€ 10,- € 20,- € 20,- Vanaf 26 aug
Bel de sportdesk via
(030) 253 4471
© Olympos 2019
design by flow