Olympisch Gewichtheffen

Wil jij sterker worden? Dan is de cursus gewichtheffen echt iets voor jou! Sinds een aantal jaar stijgt de populariteit van gewichtheffen explosief, zowel bij vrouwen als bij mannen. De gewichthefbewegingen zijn niet meer weg te denken bij (sportgerichte) krachttrainingen en als onderdeel van menige crossfitness workouts. Deze cursus sluit aan bij allerlei trainingsdoelen, van fitter en sterker worden in het algemeen tot verbetering van wedstrijdsportprestaties.

Gewichtheffen is een Olympische sport die bestaat uit twee onderdelen: de Snatch, waarbij de halter in een keer boven het hoofd getrokken wordt, en de Clean & Jerk, waarbij de halter eerst voorgeslagen wordt op de schouders alvorens boven het hoofd gestoten te worden.

Beginners
De cursus voor beginners leert jou in 10 weken de basis van de Snatch en de Clean & Jerk. Je gaat werken aan je mobiliteit om de gewenste bewegingen te kunnen maken. Daarnaast werk je aan kracht ter ondersteuning van deze bewegingen met oefeningen als squats, deadlifts en de overhead press.
De beginnerscursus is bedoeld voor iedereen die ervaring wil opdoen met de gewichthefsport en iedereen die beperkte ervaring heeft en zich verder wil verbeteren in techniek en/of kracht.

Gevorderden
Ben je al langere tijd bezig met gewichtheffen maar wil je meer progressie boeken je techniek verbeteren, kies dan voor de cursus voor gevorderden! Samen met onze enthousiaste en ervaren trainer werk je in een kleine groep aan jouw specifieke doelen. In 10 weken zal je techniek worden aangescherpt en ga je opbouwen naar zwaardere gewichten. In deze cursus zullen de atleten echt aan de bak moeten en wordt een bepaald basis niveau verwacht, deze cursus is daarom niet geschikt voort beginners.

Trainer
Onze enthousiaste en gedreven trainer is Hakim de Koning. Hakim is sinds kort Nederlands recordhouder in de Clean & Jerk in zijn gewichtsklasse. Hij traint bijna dagelijks in Kratistos en zijn volgende doel is om zich te kwalificeren voor Europese kampioenschappen. Hakim stopt veel tijd in training/kennis opdoen en is enthousiast om dit met anderen te delen en ze te helpen zichzelf te verbeteren.

Lees meerVerberg
Dag
Tijd
Periode
Niveau
Docent
Locatie
A
B
C en X
do
18:30 - 19:30
[CURSUSDUUR.23/24-I]
Beginners
Hakim
Kratistos
€ 5,90
€ 11,80
€ 11,80