Survivalrun

Ben jij een doorzetter en op zoek naar een uitdaging? Dan is survivalrun misschien wat voor jou! Doordat het bestaat uit een combinatie van hardlopen en het nemen van verschillende hindernissen, is het een veelzijdige vorm van duursport. De cursusgroep bestaat uit maximaal 20 deelnemers en wordt gegeven op de trainingsbaan op het terrein van Olympos. In de lessen leer je wat de sport inhoudt en de basistechnieken. Dat betekent hardlopen, krachttraining en survivalruntechnieken onder de knie krijgen. De training wordt vijf weken lang, één keer per week gegeven en duurt ongeveer 1,5 uur.

Programma 
Les 1: Inleiding in survivalrun en oefenen met techniek 
Les 2: Basistechnieken II
Les 3: Algemene en specifieke survival krachtoefeningen
Les 4: Conditie- en intervaltraining met loopscholing
Les 5: Wedstrijdtechnieken en een mini-survivalrun 

De eerste twee lessen wordt de basistechniek uitgelegd. Het is dan verplicht om ten minste één van deze lessen aanwezig te zijn. De derde les wordt meer de nadruk gelegd op kracht. De vierde les focust zich meer op conditie en het hardloopgedeelte van de sport. De vijfde les komt techniek weer terug en wordt er geoefend op wat meer specifieke hindernissen en technieken met als ultieme test een mini-survivalrun op het einde.

Locatie
De cursus wordt gegeven op de survivalbaan. Loop tussen de tennisbanen en hockeyvelden door en ga direct na het tweede hockeyveld rechts over het tegelpad. Ga aan het einde links door het open stuk in de haag om bij de survivalbaan te komen. 


Kledingadvies 

  • Sportschoenen die vies mogen worden, liefst met profiel. 
  • Sportkleding die vies mag worden. 
  • Lange, liefst strakke, sportbroek. 
  • Lange sokken.
  • Bidon water voor tussendoor.


Utrechtse Studenten Survival Vereniging ‘Simius Hircus’
Simius Hircus is de eerste Utrechtse Studenten Survival Vereniging en bestaat sinds 2012. Met de vereniging organiseren we regelmatig activiteiten voor onze leden. Sommigen zijn survival gerelateerd zoals de bouwdagen, het lopen van runs en uitwisselingen met andere sportverenigingen. Anderen zijn vooral voor de gezelligheid zoals borrels, een kroegentocht en een weekend weg. De niveaus liggen erg uit elkaar. Een aantal mensen lopen wedstrijden en anderen survivalen op recreatief niveau. Tijdens de training kan iedereen op zijn eigen niveau trainen, en wordt er gewerkt aan de verschillende technieken die nodig zijn om een survival run te lopen.
De contributie is 35 euro per half jaar. Voor vragen en meer informatie kijk op www.survivalutrecht.nl of mail naar info@survivalutrecht.nl

Lees meerVerberg
Dag
Tijd
Periode
Niveau
Docent
Locatie
A
B
C en X
Geen aanbod

 U.S.S.V. Simius Hircus

Sinds september 2012 beschikt ook Utrecht over een survivalrunvereniging met een eigen trainingsbaan. Onder de naam U.S.S.V. Simius Hircus is de vereniging begonnen met het promoten van, en het geven van trainingen in de survivalrun voor de Utrechtse student. Op de trainingslocatie bij Sportcentrum Olympos wordt in groepsverband getraind als voorbereiding op de beruchte survivalruns. Ook hebben we sinds 2014 een eigen survivalrun over de Uithof.

Survivalrun is een van de hardst groeiende sporten van Nederland. De survivalrun is een veelzijdige vorm van duursport en bestaat uit de combinatie van hardlopen en het nemen van hindernissen. Niet alleen conditie, maar ook techniek, kracht, duur en souplesse maken een uitdagende en gevarieerde sport van survivalrun. Naast de hindernissen die je moet volbrengen sta je in een constante ‘strijd tegen de elementen van de natuur’. Daarbij speelt niet alleen de toestand van het terrein waarover het parcours is uitgezet, maar ook de weersomstandigheden, een belangrijke rol.

Tweemaal in de week is het mogelijk om samen te trainen. Op dinsdag en donderdag wordt er van 19.00 - 21.00 uur een training verzorgd door ervaren trainers. De eerste vier trainingen van elke maand zijn instroomtrainingen, waarbij vrijblijvend meegetraind kan worden en onder begeleiding van beginnerstrainers basistechnieken aangeleerd worden. Hierna kan lidmaatschap overwogen worden. Bij onze survivalrunvereniging zit je niet vast aan verplichtingen, maar geniet je wel van gezamenlijke gezelligheid. Naast de vaste borrel op de eerste dinsdag en de derde donderdag van de maand vinden er regelmatig survivalrun-gerelateerde activiteiten plaats en wordt er deelgenomen aan survivalruns door heel Nederland.

 

Contributie

€ 35,00 per half jaar

 

Meer informatie

Heb je interesse om lid te worden of lijkt het je leuk om een keer mee te doen? Kom dan gerust een keer langs op een van de trainingsmomenten, kijk voor meer informatie op www.survivalutrecht.nl, of mail naar info@survivalutrecht.nl.

Lees meerVerberg