Details

Je keuze wordt nu toegevoegd aan de winkelwagen.

Olympisch Gewichtheffen

Wil jij sterker worden? Dan is de cursus gewichtheffen echt iets voor jou! Sinds een aantal jaar stijgt de populariteit van gewichtheffen explosief, zowel bij vrouwen als bij mannen. De gewichthefbewegingen zijn niet meer weg te denken bij (sportgerichte) krachttrainingen en als onderdeel van menige crossfitness workouts. Deze cursus sluit aan bij allerlei trainingsdoelen, van fitter en sterker worden in het algemeen tot verbetering van wedstrijdsportprestaties.

 

Gewichtheffen is een Olympische sport die bestaat uit twee onderdelen: de Snatch, waarbij de halter in een keer boven het hoofd getrokken wordt, en de Clean & Jerk, waarbij de halter eerst voorgeslagen wordt op de schouders alvorens boven het hoofd gestoten te worden. 
Deze cursus leert jou in acht weken de basis van de Snatch en de Clean & Jerk. Ook werk je aan kracht ter ondersteuning van deze bewegingen met oefeningen als squats, deadlifts en de overhead press.

De cursus is bedoeld voor iedereen die ervaring wil opdoen met de gewichthefsport. Je hoeft nog geen ervaring met haltertraining te hebben om mee te doen.

 

Omdat gewichtheffen een technische sport is zijn er twee instructeurs aanwezig om de cursus te begeleiden. In combinatie met de kleine groepsgrootte zorgt dit ervoor dat jij altijd meer dan voldoende aandacht krijgt zodat je je techniek optimaal kan ontwikkelen. Deze instructeurs zijn beiden actief bij Studenten Krachtsportvereniging Obelix en willen jou graag aansteken met hun passie voor het gewichtheffen!

 

Wanneer?

Deze cursus wordt aangeboden in periode B (vanaf donderdag 18 oktober) en duurt 5 weken. 

 

Let op: Om je te kunnen inschrijven heb je een OlymPas nodig die minstens geldig is tot en met de laatste week van de cursus. Daarnaast dien je tijdens de gehele cursusperiode te beschikken over een geldig Kratistos-abonnement, op basis waarvan je ook vrij kunt trainen in Krartistos. Zonder dit abonnement is deelname aan de cursus niet toegestaan. 

 

Om een Kratistos-abonnement te kunnen aanschaffen, dien je enige vaardigheid in krachtsport te hebben. Je vaardigheid moet getoetst zijn door een instructeur tijdens een kennismakingsles of een cursus krachttraining voor beginners (gemengd of vrouwen).

Kratistos
Kratistos

Uppsalalaan 7
3584 CT Utrecht

 

T. (030) 253 4471
E. info@olympos.nl

Dag Tijd Periode Niveau Docent Tarief A B C en X  
Geen aanbod

Kennismakingsles 

Maak kennis met Kratistos, de nieuwe krachtsportruimte van Sportcentrum Olympos.

Tijdens de kennismaking krijg je een rondleiding in Kratistos waarbij uitleg wordt gegeven over de verschillende trainingsmogelijkheden en de gedragsregels in de ruimte. Vervolgens ga je met de instructeur enkele halteroefeningen doornemen en krijg je een half uur een proeftraining “Cross Challenge”. Tevens krijg je een advies over de mogelijk te volgen cursussen in Kratistos. Heb je genoeg kennis en ervaring met haltertraining dan ben je na het volgen van de kennismaking gerechtigd om vrij te trainen in de krachtsportruimte en wordt dit vermeld op je OlymPas.

 

Gratis inschrijven

Je kunt gratis deelnemen aan een kennismakingles, ook als je geen OlymPas hebt!  Je moet je wel even inschrijven (ga naar de rode tabel onderaan deze pagina). 

 

Locatie

Kratistos ligt direct naast Olympos; het is de ruimte onderin de P+R (parkeergarage), naast de bushalte.

 

Aanbod krachtsport

Lijkt krachtsport je leuk en overweeg je een cursus volgen? Lees hieronder meer over het krachtsportaanbod van Olympos in Kratistos (voor zowel beginners als half-gevorderden):

Kratistos
Kratistos

Uppsalalaan 7
3584 CT Utrecht

 

T. (030) 253 4471
E. info@olympos.nl

Dag Tijd Periode Niveau Docent Tarief A B C en X  
  
vr
19:30 - 20:30
14 december
Alle niveaus
William van Tiggele
€ 0,- € 0,- € 0,- Voeg toe  
  
di
18:00 - 19:00
18 december
Alle niveaus
William van Tiggele
€ 0,- € 0,- € 0,- Voeg toe  
  
vr
19:30 - 20:30
21 december
Alle niveaus
William van Tiggele
€ 0,- € 0,- € 0,- Voeg toe  
  
di
18:00 - 19:00
08 januari
Alle niveaus
William van Tiggele
€ 0,- € 0,- € 0,- Vanaf 24 dec
  
vr
19:30 - 20:30
11 januari
Alle niveaus
William van Tiggele
€ 0,- € 0,- € 0,- Vanaf 24 dec

Krachttraining voor beginners

Wil je gevarieerder trainen met meer uitdaging en betere resultaten, maar heb je geen ervaring met krachttraining? Dan is deze cursus iets voor jou. Er kan gekozen worden uit een cursus specifiek voor vrouwen of een cursus voor mannen en vrouwen gemengd.

 

In een kleine groep onder begeleiding van een ervaren en gediplomeerd instructeur leer je de beginselen van krachttraining in brede zin. Naast het trainen met halters komen ook kettlebells, slamballs en trainen met eigen lichaamsgewicht aan bod. Er wordt met name aandacht besteed aan de juiste techniek bij de uitvoering van de oefeningen. Tevens wordt uitleg gegeven over de basisprincipes van een trainingsprogramma en wordt ingegaan op verantwoorde trainingsopbouw en belastbaarheid.

 

Er zitten vele voordelen aan krachttraining:

  • Versterking spieren en pezen en botten
  • Betere lichaamshouding
  • Verminderde kans op blessures
  • Sportprestaties nemen toe
  • Verbetering van stofwisseling en optimalisering van vetverbranding.

 

Bovendien zijn vele variaties mogelijk waardoor het uitdagend blijft.

 

Na het volgen van de cursus kun je met vertrouwen zelfstandig aan de slag (vrij trainen) in krachtsportruimte Kratistos (onder de parkeergarage, direct naast Olympos en klimwand Kalymnos) en heb je voldoende ervaring om mee te doen aan de cursussen Cross Challenge of Cross Circuit.

 

Locatie

Kratistos ligt direct naast Olympos; het is de ruimte in de P+R (parkeergarage), naast de bushalte.

 

Inschrijven
Deze cursus duurt vijf weken/lessen. Deelname is gratis met OlymPas; je OlymPas dient de gehele cursusduur geldig te zijn. Inschrijven kan vanaf twee weken voor de start van de cursusperiode via de tabel onderaan deze pagina, of bij de sportdesk.

 

Cursusperiodes

Deze cursus wordt aangeboden in de volgende cursusperiodes (check voor dag en tijd de rode tabel onderaan de pagina):

Periode A: maandag 10 september 2018 t/m zondag 14 oktober 2018

Periode B: maandag 15 oktober 2018 t/m zondag 18 november 2018
Periode C: maandag 19 november 2018 t/m zondag 23 december 2018

Periode D: maandag 7 januari 2019 t/m zondag 10 februari 2019
Periode E: maandag 11 februari 2019 t/m zondag 17 maart 2019

Periode F: maandag 18 maart 2019 t/m zondag 21 april 2019
Periode G: maandag 22 april 2019 t/m zondag 26 mei 2019

Periode H: maandag 27 mei 2019 t/m zondag 30 juni 2019

Periode I: maandag 1 juli 2019 t/m zondag 4 augustus 2019

Periode J: maandag 5 augustus 2019 t/m zondag 8 september 2019

Kratistos
Kratistos

Uppsalalaan 7
3584 CT Utrecht

 

T. (030) 253 4471
E. info@olympos.nl

Dag Tijd Periode Niveau Docent Tarief A B C en X  
  
di
16:30 - 17:30
18/19-D
Vrouwen
William van Tiggele
€ 0,- € 0,- € 0,- Vanaf 24 dec
  
wo
16:30 - 17:30
18/19-D
Gemengd
William van Tiggele
€ 0,- € 0,- € 0,- Vanaf 24 dec
  
wo
18:00 - 19:00
18/19-D
Vrouwen
William van Tiggele
€ 0,- € 0,- € 0,- Vanaf 24 dec
  
do
18:00 - 19:00
18/19-D
Vrouwen
Brigitte Sukel
€ 0,- € 0,- € 0,- Vanaf 24 dec
  
vr
18:00 - 19:00
18/19-D
Gemengd
William van Tiggele
€ 0,- € 0,- € 0,- Vanaf 24 dec

Abonnement Kratistos: krachttraining, vrij trainen in Kratistos 

Indien je ervaring hebt met vrije gewichten en de kennismakingsles of de cursus Krachttraining voor beginners hebt gevolgd is het mogelijk op de hieronder aangegeven tijden zelfstandig te trainen. Om in Kratistos vrij te mogen sporten heb je een geldige OlymPas én een Kratistos-abonnement (zie voor tarieven onderaan) nodig; bovendien heb je een speciale sticker op je OlymPas nodig. Deze sticker krijg je als je aan een de cursus Krachttraining voor beginners (gemengd of voor vrouwen) met goed gevolg hebt deelgenomen of als tijdens een kennismakingsles is gebleken dat je veilig en verantwoord met halters kunt trainen. Op onderstaande tijden is er altijd een instructeur of toezichthouder aanwezig om eventuele vragen te beantwoorden of hulp te bieden.

 

Tijden vrij sporten in Kratistos
Maandag 12.30 – 22.00 uur
Dinsdag 12.30 – 20.30 uur
Woensdag 12.30 – 20.30 uur
Donderdag 12.30 – 20.30 uur
Vrijdag 12.30 – 20.30 uur

Zaterdag 10.30 - 14.30 uur

 

Free weights
De trainingsmogelijkheden in de krachtsportruimte zijn zeer divers. Zo zijn er uitgebreide mogelijkheden voor haltertraining, zoals powerliften en gewichtheffen. In de ruimte bevinden zich onder andere 2 gewichthefplatforms, 6 squatstations, bijna 1.000 kg aan bumperplates, 14 “spring steel” halters (zowel dames als heren versies) en 2 bankdruktoestellen. Daarnaast zijn er dumbbells van 1 t/m 40 kg, kettlebells 8 t/m 28 kg een aantal verstelbare bankjes en een plate loaded leg press.

 

Gymnastics
Ook voor het trainen met eigen lichaamsgewicht (calisthenics ) zijn meerder faciliteiten aanwezig. Naast de ruimte voor grondoefeningen is er een vrije muur voor handstandoefeningen en een calisthenicsrek met lage, hoge rekstok en dip bars. Tevens is er een cross maxx rig met monkeybars, ringen, pull up stangen en extra wing.

 

Conditie
Conditioneel kan er getraind worden op de aanwezige Watt bikes, Concept roeiergometers en S-drive loopbanden. De laatste is ook heel geschikt voor intensieve weerstandstraining.

 

Explosief
Voor explosieve trainingen, zowel duwen als trekken, is de TANK een zeer effectieve machine. Sprongoefeningen kunnen uitgevoerd worden op de soft-plyoboxes en gooien kan met de slamballs en wallballs.

 

Kratistos-abonnement

Het Kratistos-abonnement is alleen te koop bij de sportdesk. Je kunt het kopen voor één of meerdere maanden of voor een jaar, nadat je aan een van de beginnerscursussen Free weights of Krachttraining voor vrouwen (met goed gevolg) hebt deelgenomen of als tijdens een kennismakingsles is gebleken dat je veilig en verantwoord met halters kunt trainen. Je OlymPas moet minstens tot en met de einddatum van de gekozen termijn geldig zijn. Na aanschaf van je Kratistos-abonnement krijg je bij de sportdesk een abonnementsticker; hierop wordt de einddatum van je abonnement vermeld. 

 

Cursus Cross challenge en Cross circuit

Met een Kratistos-abonnement en OlymPas kun je niet alleen vrij trainen in Kratistos, maar kun je je óók inschrijven voor de cursus Cross challenge en/of de cursus Cross circuit

 

Tarieven Kratistos-abonnement

Categorie  Jaar Maand
Tariefcategorie A* € 99 € 9,90
Tariefcategorie B* € 199 € 19,90
Tariefcategorie X*  € 199 € 19,90
Tariefcategorie C* € 199 € 19,90

 

* Klik hier om te zien welke tariefcategorie (A, B, C of X) voor jou van toepassing is en hier om te zien wat je bij het ophalen van je OlymPas moet tonen bij de sportdesk.

Kratistos
Kratistos

Uppsalalaan 7
3584 CT Utrecht

 

T. (030) 253 4471
E. info@olympos.nl

Duur Tarief A B C en X  
  • kra

SKVU Obelix

SKVU Obelix is de Utrechtse krachtsportvereniging voor en door studenten. Elke week wordt er fanatiek en gezellig samen getraind. Verschillende sporten en verschillende mensen, maar allen delen ze de passie voor krachtsport. Onze leden zijn actief in powerliften, gewichtheffen, calisthenics, strongman, bodybuilding en fitness. 
Overdag is er in meerdere trainingsblokken ruimte om vrij te trainen. ‘s Avonds verzorgen we verschillende soorten lessen van hoge kwaliteit; onze powerliftcoaching wordt bijvoorbeeld verzorgd door Nederlands kampioene (Classic -84) Iris Kensenhuis. 
Door het jaar heen organiseren we meerdere vrijblijvende evenementen zoals ons jaarlijkse Bulkfest, maandelijkse borrels en meerdere BBQs. Naast al deze gezelligheid bieden wij veel professionele ondersteuning in de verschillende krachtsportdisciplines met behulp van o.a. trainingsschema's, wedstrijdbegeleiding en voedingsadvies. 


Locatie
Obelix traint intern bij Olympos, zowel in de fitnessruimte als in het nieuwe Kratistos. 

Activiteiten
Obelix biedt jou de mogelijkheid om je volledig te ontwikkelen als krachtatleet. Naast gezamenlijke trainingen met coaching verzorgt Obelix ook cursussen en seminars over onder andere voeding, supplementen en trainingsprogrammering. Obelix organiseert maandelijks een borrel en in de zomer zijn er veel barbecues. Verder proberen we jaarlijks een trip naar het buitenland te organiseren, waar getraind wordt onder leiding van een professionele coach. Ten slotte is er voor wedstrijdkrachtatleten de mogelijkheid om gebruik te maken van wedstrijdcoaching en reist vaak een groepje supporters mee naar verschillende wedstrijden. 

Contributie (exclusief OlymPas)
€ 90,00 per jaar

Meer informatie
Secretaris: Janna de Vos – info@skvu.nl, tel.: 06 1458 1972
Website: www.skvu.nl

 

Lid worden?

Als je lid wil worden van een SSV, dan dien je:

  • Contributie te betalen aan de SSV van je keuze. Die contributie verschilt per vereniging.
  • Te beschikken over een voldoende lang geldige OlymPas of verenigingskaart. Val je in tariefcategorie A, dan is een OlymPas verplicht; val je in tariefcategorie B of C, dan kun je kiezen tussen de OlymPas en de verenigingskaart.
  • Je gratis bij Olympos te registreren als lid van de SSV.

 

De stappen 2 en 3 kun je online regelen. Ben je al lid van de vereniging, dan kan dat direct via de rode tabel hieronder. Ben je nog geen lid, klik dan eerst hier voor meer informatie en welke stappen je verder dient te doorlopen.

Kratistos
Kratistos

Uppsalalaan 7
3584 CT Utrecht

 

T. (030) 253 4471
E. info@olympos.nl

Duur Tarief A B C en X  
  
Registratie 18-19 heel jaar € 0,- € 0,- € 0,- Voeg toe  
Bel de sportdesk via
(030) 253 4471
© Olympos 2018
design by flow