× COVID-veiligheidsvoorschriften: In lijn met de maatregelen van de nationale overheid, en om verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan, zijn op Olympos speciale veiligheidsregels van toepassing. Neem kennis van de regels vóór je naar Olympos komt (lees ze hier). Ga naar deze pagina om het actuele sportaanbod te bekijken.  
× Currently available sports programmes: In line with the government measures and in order to combat the spread of the Coronavirus, Olympos offers a limited sports programmes. Go to this page to check which sports programmes are currently available.
× Currently available sports programmes: In line with the government measures and in order to combat the spread of the Coronavirus, Olympos offers an adjusted (oudoor) sports programme. Go to this page to check which sports programmes are currently available.

Details

Je keuze wordt nu toegevoegd aan de winkelwagen.

Krachttraining voor beginners (gemengd, voor vrouwen, of voor medewerkers)

Wil je gevarieerder trainen met meer uitdaging en betere resultaten, maar heb je geen ervaring met krachttraining? Dan is deze cursus iets voor jou. Er kan gekozen worden uit een cursus specifiek voor vrouwen, een cursus voor mannen en vrouwen gemengd, of een cursus alleen voor medewerkers (dus geen studenten).

In een kleine groep onder begeleiding van een ervaren en gediplomeerd instructeur leer je de beginselen van krachttraining in brede zin. Naast het trainen met halters komen ook kettlebells, slamballs en trainen met eigen lichaamsgewicht aan bod. Er wordt met name aandacht besteed aan de juiste techniek bij de uitvoering van de oefeningen. Tevens wordt uitleg gegeven over de basisprincipes van een trainingsprogramma en wordt ingegaan op verantwoorde trainingsopbouw en belastbaarheid.

 

Er zitten veel voordelen aan krachttraining:

  • Versterking spieren en pezen en botten
  • Optimalisering van vetverbranding en verbetering van stofwisseling 
  • Betere lichaamshouding
  • Verminderde kans op blessures
  • Sportprestaties nemen toe

 

Bovendien zijn vele variaties mogelijk waardoor het uitdagend blijft.

 

Na het volgen van de cursus kun je met vertrouwen zelfstandig aan de slag (vrij trainen) in Kratistos (gratis met OlymPas) en heb je voldoende ervaring om eventueel ook mee te doen aan de cursussen Cross Challenge of Cross Circuit.

 

Inschrijven

Deze cursus duurt vijf weken/lessen. Voor deelname aan deze cursus heb je een OlymPas nodig; deze dient de gehele cursusduur geldig te zijn. Daarnaast wordt er een kleine extra vergoeding gevraagd in verband met de beperkte groepsgrootte. Inschrijven kan vanaf twee weken voor de start van de cursusperiode via de tabel onderaan deze pagina, of bij de sportdesk.

 

Locatie

Kratistos ligt direct naast Olympos; het is de ruimte in de P+R (parkeergarage), naast de bushalte en klimwand Kalymnos.

 

Cursusperiodes

Deze vijfweekse cursus wordt aangeboden in periode A t/m J.

Voor het rooster (dag/tijd) in de huidige of eerstvolgende periode, zie de rode tabel hieronder.

 

Ga ook naar:
Kratistos
Kratistos

Uppsalalaan 7
3584 CT Utrecht

 

T. (030) 253 4471
E. info@olympos.nl

Dag Tijd Periode Niveau Docent Tarief A B C en X  
Geen aanbod
Bel de sportdesk via
(030) 253 4471
© Olympos 2021
design by flow