Details

Je keuze wordt nu toegevoegd aan de winkelwagen.

Squash

Squash is een leuke, intensieve en uitdagende racketsport. Studenten Squashvereniging Beat It biedt samen met Sportcentrum Olympos cursussen aan in blokken van 10 weken (10 maal 1 uur). 

Niveaus

 • Beginners: Je leert de basistechniek van het squashen, zoals de forehand, backhand, service, drop en volley, en de juiste racket- en looptechnieken voor je eerste wedstrijd. Als je nog nooit of maar een enkele keer hebt gespeeld is beginnersniveau het juiste niveau om mee te beginnen. De beginnerstraining kan je als OlymPashouder 1 keer gratis volgen; je dient wel vooraf een borg te betalen. Indien je deze training wilt volgen, moet je op het inschrijfformulier bij de vraag naar niveau "beginner" kiezen. 
 
 • Gevorderde beginners: Hier ga je verder op het verbeteren van de basisslagen als forehand, backhand, volley. Daarnaast ga je meer wedstrijdsituaties oefenen om geleerde technieken toe te passen. Als je al enkele keren in je vrije tijd hebt gesquasht is dit het juiste niveau voor jou. 
 
 • Halfgevorderden: Als je de basistechnieken van squash redelijk beheerst en/of al langere tijd met vrienden squasht kun je aan de slag op halfgevorderdenniveau. Je leert meer technieken als de lob en boast en gaat meer uitdagende spelsituaties oefenen. 
 
 • Gevorderden: Voor de meest ervaren squashers die wellicht al wedstrijden in competitieverband of bij de bond hebben gespeeld is er het gevorderdenniveau. Je leert hier de technieken te perfectioneren en het tempo van de rally te beïnvloeden. 


Bij alle trainingen zal er aandacht zijn voor zowel de techniek en tactiek, als voor conditie en explosiviteit. 


Aanbod en kosten

De kosten van de training bedragen € 37 per periode. Voor leden van US Beat It geldt een korting van 20%, zij betalen € 29,80. Lid worden van US Beat It kan via www.usbeatit.nl/lid/. Neem je voor de eerste keer deel aan een squashcursus voor beginners, dan betaal je de kosten als borg. Wanneer je minimaal acht lessen van deze cursus gevolgd hebt, krijg je de borg aan het eind van de periode terug. Ook heb je om deel te kunnen nemen een geldige OlymPas nodig (die tenminste geldig is voor de duur van de cursus). Heb je nog geen OlymPas? Schaf hem aan via de website (OlymPas jaarkaart, klik hier) of bij de sportdesk (1 of meer maanden). 

 

Inschrijving
Schrijf je voor de training in op de website van US Beat It. Bekijk hier het rooster. Om deel te nemen aan deze cursus heb je een geldige OlymPas nodig. Als er meer inschrijvingen zijn dan trainingsplekken zal er een loting plaatsvinden. Word je niet ingeloot, dan geeft dat geen recht op restitutie van de kosten van de OlymPas; je kunt de pas immers voor heel veel andere sporten gebruiken. Meer informatie over voorwaarden en plaatsing staat in het trainingsreglement

 

Cursusperiodes

Deze cursus wordt in de volgende periodes aangeboden (klik voor het rooster hier): 
Periode 1: maandag 10 september 2018 t/m zondag 18 november 2018

Start inschrijving maandag 20 augustus 2018, sluiting inschrijving zondag 2 september 2018

Periode 2: maandag 19 november 2018 t/m zondag 10 februari 2019

Start inschrijving maandag 29 oktober 2018, sluiting inschrijving zondag 11 november 2018

Periode 3: maandag 11 februari 2019 t/m zondag 21 april 2019

Start inschrijiving maandag 21 januari 20196, sluiting inschrijving zondag 3 februari 2019

Periode 4: maandag 22 april 2019 t/m zondag 30 juni 2019

Start inschrijving maandag 1 april 2019, sluiting inschrijving zondag 14 april 2019

 

Opmerkingen
Kledingadvies:
 • Eigen squashracket (of huren via de sportdesk)
 • Schone sportschoenen met niet afgevende zool.
 • Luchtige sportkleding, korte mouwen en korte broek of rokje (evt. jasje/sweater bij warming-up)
 • Waterbidon    

Meer informatie
Als je vragen hebt, neem dan contact op via secretaris@usbeatit.nl.
Sportcentrum Olympos
Sportcentrum Olympos

Uppsalalaan 3

3584 CT Utrecht

 

T. (030) 253 4471

E. info@olympos.nl

 

Dag Tijd Periode Niveau Docent Tarief A B C en X  
Geen aanbod

Squash vrij sporten

Met een OlymPas kun je per dag drie kwartier squashen, ook 's avonds. Reserveren van een squashbaan kan uitsluitend met een OlymPas, vanaf één week van tevoren bij de sportdesk of telefonisch via tel. (030) 253 4471.

OlymPas aanschaffen

Voor squash vrij sporten heb je een OlymPas nodig. De OlymPas kun je bij de sportdesk of online (klik daarvoor hier) aanschaffen, betaling geschiedt via Ideal. Met de OlymPas kun je gebruikmaken van bijna het volledige sportaanbod van Olympos. Klik hier voor een overzicht van alle sporten waar je met je OlymPas aan kunt deelnemen. 

 

NIEUW: Squashladder

Sportcentrum Olympos introduceert een handige manier om met je mobiel of computer te 'connecten' met andere squashspelers. Kijk wie er wanneer beschikbaar is en voeg je eigen profiel toe. Doe ook mee met de Olympos laddercompetitie (ook gratis met OlymPas!) en speel elke twee weken een wedstrijd op jouw niveau.

Bekijk hier de speciale pagina voor meer informatie over de squashladder en voor gratis aanmelden.
 

Opmerkingen:

 • Neem je eigen racket en bal mee!
 • Let op: de squashbanen mogen alleen betreden worden met daarvoor geschikte (en schone) indoorschoenen. 
 • Je kunt eventueel ook een racket huren à € 5,00 per racket, inclusief een borg (sportkaart).
 • Indien het racket kapot geretourneerd komt, wordt een boetebedrag van € 10,00 in rekening gebracht.
 • Je kunt ook verschillende squashmaterialen kopen bij de sportdesk. Informeer naar de kosten en het aanbod.
 • Introducés meebrengen mag. Je koopt dan vooraf voor € 10,00 een OlymPas dagkaart bij  de sportdesk.
Sportcentrum Olympos
Sportcentrum Olympos

Uppsalalaan 3

3584 CT Utrecht

 

T. (030) 253 4471

E. info@olympos.nl

 

Duur Tarief A B C en X  

Squashladder

Sportcentrum Olympos introduceert een handige manier om met je mobiel of computer te 'connecten' met andere squashspelers. Kijk wie er wanneer beschikbaar is en voeg je eigen profiel toe. 

 

Doe ook mee met de Olympos laddercompetitie en speel elke twee weken een wedstrijd op jouw niveau. 
 

Aanmelden

Aanmelden is GRATIS als je een geldige OlymPas hebt en kan via www.sportconnexions.com/olympos of download de gratis app voor iPhone en Android (zoek op squashladder).

 

Hoe werkt het?

Elke twee weken start een nieuwe speelronde en ontvang je per e-mail een uitnodiging voor een wedstrijd. Je speelt met iemand van jouw niveau met wie je de vorige drie rondes niet hebt gespeeld. Een suggestie voor de dag wordt gebaseerd op de beschikbaarheid van beide spelers.

Aan het einde van de ronde worden de wedstrijden verwerkt:

 • Je wisselt van ladderpositie als je wint van iemand die boven je staat.
 • Je wordt van de ladder afgehaald als je 2 x op rij niet speelt.

Bekijk hier het volledige reglement en de puntentelling.

Duur Tarief A B C  
 • kra

US Beat It

Als lid van US Beat It staat je een gezellig, sportief jaar te wachten! Je kunt wekelijks op de clubavonden op Olympos terecht (op de donderdag), waar je een balletje kan slaan met andere squashers en na afloop lekker kan napraten en borrelen in het sportcafé. Ook biedt Beat It trainingen aan voor alle niveaus, onder begeleiding van zeer ervaren trainers. Daarnaast heb je de mogelijkheid om mee te spelen met zowel de interne als de externe competitie op verschillende spelniveaus. 

 

Sportieve en gezellige activiteiten

Gedurende het jaar vindt er een aantal toernooien plaats en zit het programma boordevol met allerlei sportieve en gezellige activiteiten, zoals een simpele kroegentocht, een spannend liftweekend, een uitdagende racketlon en een fantastisch ledenweekend. Dus ben je READY voor een fanatiek, supergezellig, sportief jaar?! Kom squashen bij Beat It!!


Contributie (exclusief OlymPas)
€ 25,00

Meer informatie

Website: www.usbeatit.nl

E-mail: secretaris@usbeatit.nl

Lid worden?

Als je lid wil worden van een SSV, dan dien je:

 • Contributie te betalen aan de SSV van je keuze. Die contributie verschilt per vereniging.
 • Te beschikken over een voldoende lang geldige OlymPas of verenigingskaart. Val je in tariefcategorie A, dan is een OlymPas verplicht; val je in tariefcategorie B of C, dan kun je kiezen tussen de OlymPas en de verenigingskaart.
 • Je gratis bij Olympos te registreren als lid van de SSV.

 

De stappen 2 en 3 kun je online regelen. Ben je al lid van de vereniging, dan kan dat direct via de rode tabel hieronder. Ben je nog geen lid, klik dan eerst hier voor meer informatie en welke stappen je verder dient te doorlopen.

Sportcentrum Olympos
Sportcentrum Olympos

Uppsalalaan 3

3584 CT Utrecht

 

T. (030) 253 4471

E. info@olympos.nl

 

Duur Tarief A B C en X  
  
Registratie 18-19 heel jaar € 0,- € 0,- € 0,- Voeg toe  
Bel de sportdesk via
(030) 253 4471
© Olympos 2018
design by flow