× COVID-veiligheidsvoorschriften: In lijn met de maatregelen van de nationale overheid, en om verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan, zijn op Olympos speciale veiligheidsregels van toepassing. Neem kennis van de regels vóór je naar Olympos komt (lees ze hier). Ga naar deze pagina om het actuele sportaanbod te bekijken.  
× Currently available sports programmes: In line with the government measures and in order to combat the spread of the Coronavirus, Olympos offers a limited sports programmes. Go to this page to check which sports programmes are currently available.
× Currently available sports programmes: In line with the government measures and in order to combat the spread of the Coronavirus, Olympos offers an adjusted (oudoor) sports programme. Go to this page to check which sports programmes are currently available.

Details

Je keuze wordt nu toegevoegd aan de winkelwagen.

Suppen

Stand Up Paddling (SUP) is razend populair en de snelst groeiende watersport van dit moment. Logisch, want suppen is leuk en ontspannend, makkelijk te leren en een complete training voor het lichaam. Met SUPpen sta je op een grote surfplank en met een lange peddel in de hand trotseer je het water. Het is een uitdagende balansoefening waarbij je continu buik, billen en benen aanspant. 

 

Tijdens de cursus gaan we het water op om diverse technieken te leren, waarbij je ontspannen op het board leert staan, maar ook merkt dat je met suppen een intensieve workout kunt hebben. Met paddle boarden gebruik je 95% van je spieren. Zonder dat je het door hebt, heb je een geweldige workout. Het is ook nog eens ontspannend, want je bent lekker op het water en in de mooie natuur. 
Na het volgen van de cursus heb je veel SUPervaring. Je kunt zelfstandig het water op en hebt meer kennis van het suppen en de regels op het water. 

 

Deze cursus bestaat uit 3 lessen van 1,5 uur, waarbij techniek, houding, veiligheid en materiaalgebruik centraal staan. Tijdens de laatste les wordt er een officieel examen afgenomen. Bij een goed resultaat ontvang je je SUP-certificaat.

 

NIEUW: SUPcursus voor gevorderden

Ben je na het volgen van de basiscursus zo enthousiast geworden dat je verder wilt gaan met het suppen, dan is de vervolg- / gevorderdencursus een superleuke manier om je techniek verder uit te bouwen. Ook dit is een cursus van drie lessen, waarin we aan de slag gaan met het verbeteren van je techniek en snelheid. De eerste les is gericht op het uitbouwen van de techniek en de tweede les komen het bochten draaien, de stuurtechniek en snelheid aanbod. De cursus wordt de derde les afgesloten met een wat langere tocht. 

 

We gebruiken de SUP-boards van het merk Mistral type IMOD 12'6. Deze boards zijn geschikt voor zowel een ontspannen sup-tour als voor suppen op wedstrijdniveau.

 

Veiligheidsvoorschriften COVID-19

Let op: i.v.m. COVID-19 gelden momenteel aangepaste regels. Klik daarvoor hier. Lees de regels goed door en neem ze in acht. 

 

Inschrijven

Inschrijven voor de cursus kan bij de rode tabel onderaan de pagina. 

 

Cursusperiodes

De drieweekse cursus wordt aangeboden in periode 1A en 1B.

Voor het rooster (dag/tijd) in de huidige of eerstvolgende periode, zie de rode tabel hieronder. 

 

Locatie

Links in de graskant voor Stayokay Bunnik (Rhijnauwenselaan 14, 3981 HH Bunnik); de SUP-route gaat langs een van de mooiste wandelroutes van Nederland: het jaagpad langs de Kromme Rijn. 

 

Kledingadvies

Draag het liefst lichtgewicht, sneldrogende en soepelzittende kleding. Aan de voeten bij voorkeur waterschoenen of (oude) sportschoenen die nat mogen worden. Op blote voeten mag, maar kan kwetsbaar zijn, bijvoorbeeld als je in het water valt en op iets scherps gaat staan.

 

OlymPas

Om je te kunnen inschrijven heb je een OlymPas nodig (voor minimaal de duur van de cursus). Daarnaast wordt er een extra vergoeding gevraagd in verband met de beperkte groepsgrootte. Heb je geen (geldige) pas, dan kun je de OlymPas tegelijkertijd met je inschrijving online aanschaffen (betaling via iDeal); je kunt dan kiezen voor OlymPas een of twee maanden, of voor een pas van een jaar (relatief voordelig). Met je OlymPas kun je onbeperkt en flexibel deelnemen aan het brede aanbod van Olympos.

 

Vragen?

Heb je nog vragen? Mail dan naar: sup@olympos.nl.

 

Clinic SUPPEN
Een clinic suppen op de Kromme Rijn is erg leuk om met collega’s of vrienden te doen! Tijdens de 2 uur durende clinic maak je eerst kennis met het suppen en het SUP board om daarna te genieten van een gezellige en ontspannen tour door de mooie omgeving van de Landgoederen Amelisweerd en Rhijnauwen. De SUP-route loopt langs het jaagpad, een van de mooiste wandelroutes van Nederland. Tarief € 39,50 p.p. voor 2 uur incl. drankje (max. 9 personen, minimaal 6). Meer info of aanmelden kan via sup@olympos.nl.

Stayokay Bunnik
Stayokay Bunnik

Rhijnauwenselaan 14
3981 HH Bunnik

 

T. (030) 253 4471

E. info@olympos.nl

Dag Tijd Periode Niveau Docent Tarief A B C en X  
Geen aanbod
Bel de sportdesk via
(030) 253 4471
© Olympos 2021
design by flow