Details

Je keuze wordt nu toegevoegd aan de winkelwagen.

Tennis

De tennistrainingen worden gegeven op de all weather-tennisbanen van Olympos. Om tot een efficiëntere indeling en baanbezetting te komen, verzorgen TC de Uithof en Olympos samen de tennistrainingen. Als je ingedeeld wordt op een tennistraining, krijg je 1x in de week op een vaste dag en tijd les. Bij de indeling wordt rekening gehouden met de verschillende niveaus.

Niveaus

 • Basistraining tennis: voor beginners. Deze training is voor de allereerste kennismaking met tennis. Je leert basistechnieken als forehand, backhand, opslag, volley en smash en de eerste wedstrijdtactiek voor zowel enkel- als dubbelspel. Van de basistraining krijg je als OlymPashouder 1 keer de eerste 10 weken gratis en hoef je alleen voor de resterende 6 weken te betalen. Indien je de basistraining wilt volgen, moet je op het inschrijfformulier bij de vraag naar speelsterkte "beginner"  invullen.
 • Tennistraining: voor gevorderden van elk niveau. Je beheerst de basisslagen en/of je hebt eerder tenniscursussen gevolgd. Je leert speciale slagen en combinaties. Ook leer je meer uitgebreide wedstrijdtactieken.


Aangeboden in

 • De trainingsperiode in het najaar is van 16 september 2019 tot en met 19 januari 2020 en bestaat uit 16 lessen (1 les per week). De lessen duren 60 minuten en worden gegeven op twee tennisbanen met groepen van maximaal 9 personen.
 • De trainingsperiode is het voorjaar is van 10 februari 2020 tot en met 7 juni 2020 en bestaat uit 16 lessen (1 les per week). De lessen duren 60 minuten en worden gegeven op twee tennisbanen met groepen van maximaal 9 personen.
 • De trainingsperiode in de zomer is van 29 juni 2020 tot en met 6 september 2020 en bestaat uit 10 lessen (1 les per week). De lessen duren 60 minuten en worden gegeven op twee tennisbanen met groepen van maximaal 9 personen.

 

Start inschrijving en indeling najaarstrainingen
De inschrijving voor de najararstraining start maandag 12 augustus 2019 en sluit zondag 1 september 2019 om 23.59 uur, hierna wordt de indeling gemaakt. Je wordt pas ingedeeld als je betaald hebt voor de tenniscursus. Let op, dit dient te gebeuren vóór 1 september 23.59 uur.

 

Bij een overschot aan inschrijvingen kan het gebeuren dat je niet geplaatst kan worden in een trainingsgroep. Word je niet geplaatst, dan geeft dat geen recht op restitutie van de kosten van de OlymPas; je kunt de pas immers voor heel veel andere sporten gebruiken. Hoe groter je beschikbaarheid, des te groter is de kans dat je wordt geplaatst. Echter, zorg dat je beschikbaarheid klopt. 

 

Inschrijven

 

Kosten
Om je voor een tennistraining te kunnen inschrijven, dien je in het bezit te zijn van een OlymPas die minimaal gedurende de gehele periode van de tennistrainingen geldig is.

 

De Basistraining tennis kan door OlymPashouders 1 keer worden gevolgd tegen betaling van slechts € 28,60. Wil je twee keer per week trainen, dan betaal je nog eens € 76,20 voor de gehele trainingsperiode.

 

Voor het deelnemen aan een tennistraining voor gevorderden in het najaar betaal je een aanvullende bijdrage van € 76,20 per gehele trainingsperiode (=16 weken). Wil je twee keer per week trainen, dan betaal je nog eens € 76,20.

 

Contact
Voor vragen of opmerkingen over de trainingen of de indeling kan je terecht bij teco@tcdeuithof.nl.

 

Opmerkingen:

 •  Neem je eigen racket mee.
Sportcentrum Olympos
Sportcentrum Olympos

Uppsalalaan 3

3584 CT Utrecht

 

T. (030) 253 4471

E. info@olympos.nl

 

Dag Tijd Periode Niveau Docent Tarief A B C en X  
Geen aanbod

Tennis vrij sporten

Met een OlymPas kun je het hele jaar door vrij tennissen op vastgestelde uren. De kaart wordt afgehangen voor een tijdsduur van 45 minuten per keer. Er geldt een aantal regels voor het gebruik van de tennisbanen (zie het informatiebord bij de banen).


OlymPas aanschaffen

Voor tennis vrij sporten heb je een OlymPas nodig. De OlymPas kun je bij de sportdesk of online (klik daarvoor hier) aanschaffen, betaling geschiedt via Ideal. Met de OlymPas kun je gebruikmaken van bijna het volledige sportaanbod van Olympos. Klik hier voor een overzicht van alle sporten waar je met je OlymPas aan kunt deelnemen. 


Opmerkingen:
 • Neem je eigen racket en ballen mee!
 • Je kunt eventueel ook een racket huren à € 5,00 per racket, inclusief een borg (sportkaart).
 • Indien het racket kapot geretourneerd komt, wordt een boetebedrag van € 10,- in rekening gebracht.
 • Je kunt ook grips of ballen kopen bij de sportdesk. Informeer naar het actuele aanbod en de tarieven.
 • Introducés meebrengen mag. Je koopt dan vooraf voor € 10,00 een OlymPas dagkaart bij de sportdesk.

 

Olympos tennisladder

Vind je het leuk om af en toe een wedstrijd te spelen op je eigen niveau? Met je geldige Olympas kun je ook gratis deelnemen aan de Olympos tennisladder (interne competitie). Lees hier meer.

Sportcentrum Olympos
Sportcentrum Olympos

Uppsalalaan 3

3584 CT Utrecht

 

T. (030) 253 4471

E. info@olympos.nl

 

Duur Tarief A B C en X  

Tennisladder

sportconnexions

Olympos clubladder

Elke 2 weken een leuke wedstrijd

Speel mee op de Olympos tennisladder en wij regelen leuke wedstrijden op jouw niveau. Jij bepaalt hoe vaak en op welke dagen je speelt. Je wisselt van positie als je wint van iemand die hoger staat. 

meld je aan

Of download de gratis app: 'clubladder' van SportconneXions.

App StoreGoogle play

Hoe werkt het?
De eerste wedstrijd word je ingedeeld op basis van het speelniveau dat je hebt opgegeven. Je ontvangt aan het begin van de ronde een email met wedstrijdgegevens, en hebt dan 2 weken om de uitslag te registreren. Je kunt rondes overslaan en wedstrijden doorschuiven naar de volgende ronde. Bekijk hier de volledige reglementen.

 

Gratis met OlymPas

Deelname aan de Olympos tennisladder is gratis met OlymPas! Nog meer tennissen? Met je OlymPas kun je ook gratis onbeperkt vrij tennissen op de banen van Olympos. En natuurlijk kun je óók gratis deelnemen aan nog heel veel andere sporten uit het brede aanbod met je OlymPas! Klik hier om het volledige sportaanbod van de OlymPas te bekijken

Duur Tarief A B C  
 • kra

TC de Uithof

TC de Uithof is met ongeveer 550 leden de grootste studententennisvereniging van Utrecht én Nederland. TC de Uithof biedt naast de vele tennisactiviteiten zoals trainingen, voor- & najaarscompetitie, het open toernooi en de clubkampioenschappen, interne competitie en toernooien, ook veel gezelligheid. Jaarlijkse hoogtepunten zijn het introductieweekend, themafeesten, ledenweekend, gala, wintersport, uitwisselingen met andere Nederlandse studentensportverenigingen en het bezoeken van de Davis Cup en Roland Garros. Verder heeft TC de Uithof elke donderdag een clubavond, waarvan elke eerste donderdag van de maand om 21.00 uur een borrel in de stamkroeg, café de Rex. 


Niveaus

Zowel beginnende als gevorderde tennissers kunnen bij TC de Uithof terecht. Trainingen worden gegeven op alle niveaus. Er spelen competitieteams op vrijdag, zaterdag en zondag. En voor de beste spelers van de vereniging is een selectie opgericht waarin hard en op hoog niveau wordt getraind. Momenteel komt het eerste team van TC de Uithof uit in de tweede klasse gemengd op zondag.

Het tennisseizoen loopt het hele jaar door met diverse activiteiten zoals de wintercompetitie, de KNLTB voor- en najaarscompetitie en conditietrainingen.

 
Contributie

€ 45,00 (exclusief tennismogelijkheden, zoals training en competitie).

 

OlymPas

Om te kunnen tennissen moet je tevens een OlymPas aanschaffen. Deze kost € 135 voor studenten vallend onder tariefcategorie A.

Voor dit bedrag krijg je natuurlijk een heleboel terug, namelijk:

 • Toegang tot alle activiteiten van TC de Uithof, zoals: de fun-toernooien en competitie. Maar ook tot een breed scala aan sociale activiteiten zoals de wintersport, het liftweekend, de maandelijkse borrel en nog vele andere feestjes.
 • Je kunt onbeperkt gebruik maken van de sportcapaciteiten op Sportcentrum Olympos. Niet alleen tennis maar ook fitness, squash, groepslessen Zumba etc. (Meer informatie over de mogelijkheden vind je hier).
 • € 7,50 korting op trainingen, waardoor de totale kosten per trainingsreeks (16 weken) slechts € 68,70 bedragen.
 • Als beginnend tennisser krijg je voor je eerste trainingsreeks zelfs 62,5% extra korting!

 

Meer informatie
Voor vragen en meer informatie: kijk op de website of stuur een mailtje naar secretaris@tcdeuithof.nl.

Lid worden?

Als je lid wil worden van een SSV, dan dien je:

 • Contributie te betalen aan de SSV van je keuze. Die contributie verschilt per vereniging.
 • Te beschikken over een voldoende lang geldige OlymPas of verenigingskaart. Val je in tariefcategorie A, dan is een OlymPas verplicht; val je in tariefcategorie B of C, dan kun je kiezen tussen de OlymPas en de verenigingskaart.
 • Je gratis bij Olympos te registreren als lid van de SSV.

 

De stappen 2 en 3 kun je online regelen. Ben je al lid van de vereniging, dan kan dat direct via de rode tabel hieronder. Ben je nog geen lid, klik dan eerst hier voor meer informatie en welke stappen je verder dient te doorlopen.

Sportcentrum Olympos
Sportcentrum Olympos

Uppsalalaan 3

3584 CT Utrecht

 

T. (030) 253 4471

E. info@olympos.nl

 

Duur Tarief A B C en X  
  
Registratie 19-20 heel jaar € 0,- € 0,- € 0,- Voeg toe  
Bel de sportdesk via
(030) 253 4471
© Olympos 2019
design by flow