Details

Je keuze wordt nu toegevoegd aan de winkelwagen.

YOU.FO – ‘easy to play, hard to master’

YOU.FO is een nieuw sportspel van Nederlandse bodem en is gebaseerd op het werpen en vangen van een aerodynamische ring met een speciaal ontworpen stick. Het spelen van YOU.FO vergt concentratie, kracht, flexibiliteit en samenwerking. Alhoewel de basisbeginselen snel onder de knie zijn te krijgen, blijft het uitdagend je vaardigheden te verbeteren. YOU.FO is een veelzijdige sport die één op één gespeeld kan worden of in teams, in het park, op sportvelden of op het strand. De competitievariant speel je 5 tegen 5 op een veld van 50x40m, waarbij het doel is om een teamgenoot aan te spelen in de ‘scoring zone’. In de zomer van 2015 werd de eerste YOU.FO Cup gehouden in Lignano Sabbiadoro (Italië), die werd gewonnen door team InnoSportNl. Voor meer informatie kijk je op www.you.fo.

De cursus
Tijdens de cursus zul je allereerst de basistechnieken leren; het werpen (verschillende technieken), vangen, en het snel oppakken van de ring van de grond. In tweetallen en meertallen leer je op een dynamische en intensieve manier hoe YOU.FO te spelen. Verderop in de cursus besteden we aandacht aan tactiek en techniek (iemand vrijspelen, effectief ‘claimen’ van de ring, etc.). Aan het eind van de cursus word je klaargestoomd voor daadwerkelijke YOU.FO wedstrijden (5 vs 5) tegen andere (universitaire) YOU.FO-teams.

Waarom YOU.FO?
De veelzijdige YOU.FO trainingen zorgen ervoor dat je op een leuke en intensieve manier sport beleefd. YOU.FO is ‘easy to play, hard to master’, waarmee wordt bedoeld dat je binnen de kortste keren de basistechnieken onder controle hebt, echter om een ‘master’ te worden dien je wekelijks een leercurve te maken. De speciale techniek van het werpen en vangen van de ring zorgt voor een full body workout, die dankzij de veelzijdige oefenstof, zowel leuk, intensief, als uitdagend is.

In de zomer van 2017 (11 t/m 18 juni) zal de tweede internationale YOU.FO Cup plaatsvinden in Riga (Letland), tijdens de CSIT World Sport Games (WSG). Dus, mocht je dus talent hebben.. dan is dit je kans om wereldkampioen te worden in werelds nieuwste sport YOU.FO!

Opmerkingen:
  • Kleding: Makkelijk zittende sportkleding. Sportschoenen geschikt voor (kunst)gras. 

 

Ga ook naar:

Sportcentrum Olympos
Sportcentrum Olympos

Uppsalalaan 3

3584 CT Utrecht


T. (030) 253 4471

E. info@olympos.nl


Dag Tijd Periode Niveau Docent Tarief A B C en X  
Geen aanbod
Bel de sportdesk via
(030) 253 4471
© Olympos 2018
design by flow