× COVID-veiligheidsvoorschriften: In lijn met de maatregelen van de nationale overheid, en om verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan, zijn op Olympos speciale veiligheidsregels van toepassing. Neem kennis van de regels vóór je naar Olympos komt (lees ze hier). Ga naar deze pagina om het actuele sportaanbod te bekijken.  
× Currently available sports programmes: In line with the government measures and in order to combat the spread of the Coronavirus, Olympos offers a limited sports programmes. Go to this page to check which sports programmes are currently available.
 

Mindfulness

Mindfulness training (studenten)

De officiële 8-weekse mindfulness training
 
• Wil jij graag gezond omgaan met studiedruk?
• Sneller stress signaleren en er wat aan doen?
• Bewuster leven en niet geleefd worden?
• Minder piekeren en meer genieten?
• Ontspannen je perfectionisme of faalangst onder ogen zien?
• Je grenzen leren kennen en aangeven?

Mindfulness kan je hierbij helpen en je kunt hier niet vroeg genoeg mee beginnen.
 
Tijdens deze 8-weekse MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction) training leer je in om met de aandacht minder ‘in het hoofd te zitten’ en meer in het ‘nu’ te leven. Door mindful te zijn, kun je valkuilen en patronen herkennen die niet fijn voor je zijn. Ook kun je makkelijker loslaten en meer genieten van het nu, je krijgt meer oog voor mooie en fijne momenten en je gaat je prettiger voelen. Je staat steviger en gaat efficiënter studeren en werken. Er is en wordt veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar deze training. Belangrijke uitkomsten van onderzoek naar de effecten van de mindfulness training zijn: verminderde stressklachten, minder piekeren, angst, somberheid en beter kunnen omgaan met werk/studiedruk, spanning en beter slapen.
 

Opzet training

• 8 weken
• gratis kennismakingsgesprek vooraf
• lessen van 2 uur
• handleiding en audiobestanden
 

Data en locatie

Maandag 17.00 – 19.00 uur, Nieuwegracht 77, Utrecht
Data: 21, 28 januari, 4, 11, 18, 25 februari, 4 en 11 maart.
 

Kosten training mindfulness

Voor studenten € 350,00 inclusief btw. Let op: veel zorgverzekeraars vergoeden de training (ook zonder verwijzing huisarts in aantal gevallen). Bij vergoeding door zorgverzekeraars wordt altijd de eis gesteld dat de training door een categorie 1 trainer van het VMBN wordt gegeven en dat is het geval.
 

Over Janet van Essen

Janet van Essen is mindfulnesstrainer (in de hoogste categorie 1) bij Trainingsbureau voor Mindfulness en gespecialiseerd in workshops en trainingen voor studenten en young professionals over thema’s als werkdruk, stress, communicatie en mindful leven.
 
Aanmelden en/of meer info: www.trainingsbureauvoormindfulness.nl.
Bel de sportdesk via
(030) 253 4471
© Olympos 2024
design by flow