× COVID-veiligheidsvoorschriften: In lijn met de maatregelen van de nationale overheid, en om verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan, zijn op Olympos speciale veiligheidsregels van toepassing. Neem kennis van de regels vóór je naar Olympos komt (lees ze hier). Ga naar deze pagina om het actuele sportaanbod te bekijken.  
× Currently available sports programmes: In line with the government measures and in order to combat the spread of the Coronavirus, Olympos offers a limited sports programmes. Go to this page to check which sports programmes are currently available.
 

USP Looptraining 5 & 10 km

USP Looptraining 5 & 10 km 

Trainer: Kjeld van Hees
Doel: optimaal presteren op 5 of 10 km 

De training
In deze hardlooptraining zal de focus met name liggen op het verbeteren van de hardlooptechniek en daarmee de efficiëntie, om zodoende de hardloopsnelheid te vergroten. 

Per individu zal een doel gesteld worden wat betreft afstand en snelheid en daar zal door middel van verschillende trainingsvormen gericht aan gewerkt worden. Het uiteindelijke doel is om zo fit en gemotiveerd mogelijk aan de start van de gestelde afstand te staan om daar een zo goed mogelijke prestatie neer te zetten.

De training zal in de regel bestaan uit een korte warming-up gevolgd door enkele algemene kracht- en coördinatie-oefeningen en enkele specifieke techniekoefeningen voor het hardlopen en de toepassing hiervan. Daarna volgt de kern van de training, bestaande uit een uitgebreid hardloopprogramma in de vorm van tempo’s over verschillende afstanden. Tempohardheid en tempogevoel spelen hierbij een belangrijke rol evenals behoud van techniek en vorm (houding). Er wordt afgesloten met een cooling-down, ruimte voor vragen en een trainingsopdracht voor de rest van de week.

 

Wanneer? 

Deze USP looptraining voor de 5 en 10 km wordt wekelijks op maandag 18.00 tot 19.30 uur aangeboden in periodes van 10 trainingen/weken (periode 1 t/m 4). Elke periode is er een nieuw instroommoment en kun je inschrijven (als er nog plek is). Je kunt de periodes los van elkaar volgen.

 

Kosten en inschrijven

Inschrijven kan via de rode tabel onderaan de pagina looptrainingen. Deelnemen aan de trainingen is GRATIS met een OlymPas.

 

Bel de sportdesk via
(030) 253 4471
© Olympos 2024
design by flow