× COVID-veiligheidsvoorschriften: In lijn met de maatregelen van de nationale overheid, en om verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan, zijn op Olympos speciale veiligheidsregels van toepassing. Neem kennis van de regels vóór je naar Olympos komt (lees ze hier). Ga naar deze pagina om het actuele sportaanbod te bekijken.  
× Currently available sports programmes: In line with the government measures and in order to combat the spread of the Coronavirus, Olympos offers a limited sports programmes. Go to this page to check which sports programmes are currently available.
 

USP Looptraining beginners

USP Looptraining beginners

Trainer:  Rafael Bouts
Doel: 5 km non-stop kunnen hardlopen

De training

 

In de trainingen hardlopen beginners ligt de focus met name op het aanleren van een goede hardlooptechniek en het geleidelijk uitbouwen van de belastbaarheid. Een goede techniek en geleidelijke opbouw zijn belangrijk om de kans op blessures te verkleinen; bij beginnende hardlopers is dit namelijk de grootste bottleneck bij het behalen van een gesteld doel. Ook de gezelligheid bij het gezamenlijk trainen en het nastreven van een sportief doel is van niet te onderschatten waarde bij deze hardlooptraining.

 

De training bestaat in de regel uit een rustige warming-up waarin ook ruimte is voor het delen van ervaringen met de andere lopers, gevolgd door kracht-, coördinatie- en looptechniekoefeningen. De kern van de training bestaat uit het hardlopen zelf in verschillende trainingsvormen. Hierbij zal de trainer zowel individueel als groepsgewijs aandachtspunten en tips meegeven wat betreft houding en techniek. De training wordt afgesloten met een rustige cooling-down, ruimte voor vragen aan de trainer en een trainingsopdracht voor de komende week.

 

Zowel echte beginners als lopers die al wat ervaring hebben zijn welkom bij deze training.

 

Wanneer? 

Deze hardlooptraining voor beginners wordt wekelijks op donderdag van 17.15 tot 18.45 uur aangeboden in periodes van 10 trainingen/weken (periode 1 t/m 4). Elke periode is er een nieuw instroommoment en kun je inschrijven (als er nog plek is). Je kunt de periodes los van elkaar volgen. 

 

 

Kosten en inschrijven

Inschrijven voor deze trainingen kan via de rode tabel onderaan de pagina looptrainingen. Deelnemen aan de trainingen is GRATIS met een OlymPas.

 

Bel de sportdesk via
(030) 253 4471
© Olympos 2023
design by flow