Klimmuur Kalymnos

Kalymnos


Klimmuur Kalymnos

Olympos heeft een spectaculaire hoge buitenklimwand op een unieke locatie, namelijk tegen de nieuwe parkeervoorziening P+R Utrcht Science Park aan en pal naast Olympos. Kalymnos, genoemd naar het beroemde Griekse klimeiland Kalymnos, is niet alleen uniek voor wat de locatie betreft; ook het ontwerp, de constructie en de hoogte zijn bijzonder. Kalymnos bestaat uit twee betonnen wanden waarvan de hoogste 30,8 meter de lucht in gaat en daarmee de hoogste wand van midden Nederland is. De hoge wand maakt halverwege een knik en heeft dan een 8 graden hellingshoek. De lage wand (14,2 m) staat in een hoek van 15 graden. De wanden zijn van beide kanten te beklimmen.

In totaal zijn er 20 touwlijnen mogelijk en minimaal 50 verschillende klimroutes. Deze routes worden regelmatig aangepast zodat er gevarieerd kan worden geklommen. 


Klimmen bij Olympos

Wil je lekker in de buitenlucht klimmen? Dat kan bij Olympos op verschillende manieren. Als ervaren klimmer kun je zelfstandig vrij klimmen of een gevorderde klimcursus volgen. Als beginnend klimmer kun je meedoen aan een klimkennismakingsles of kun je een beginnerscursus klimmen (toprope) volgen. Daarna kun je verder gaan met de cursus Klimmen techniek. Ook is het mogelijk om groepsactiviteiten op Kalymnos (een clinic als team/afdelingsuitje) te organiseren of deze (gedeeltelijk) af te huren.

 

Openingstijden Kalymnos

De klimwand is gedurende het hele jaar geopend op onderstaande tijden (tijdens feestdagen en in de zomervakantie gelden afwijkende openingstijden):

 

Maandag t/m vrijdag van 07.00 - 22.30 uur

Zaterdag en zondag van 09.00 - 18.00 uur

 

Wegens speciale klimactiviteiten kan (een deel) van de klimwand gesloten zijn. Dit zal dan zo spoedig mogelijk aangegeven worden op de Facebookpagina van Kalymnos.

 

Aanbod klimmen:

Bel de sportdesk via
(030) 253 4471
© Olympos 2023
design by flow