Squash

Squash is een leuke, intensieve en uitdagende racketsport. Studenten Squashvereniging Beat It biedt samen met Sportcentrum Olympos cursussen aan in blokken van 10 weken (10 maal 1 uur). Vanwege afwezigheid van de squashtrainer wordt in oktober een blok van 5 weken aangeboden.

Niveaus

 • Beginners: Je leert de basistechniek van het squashen, zoals de forehand, backhand, service, drop en volley, en de juiste racket- en looptechnieken voor je eerste wedstrijd. Als je nog nooit of maar een enkele keer hebt gespeeld is beginnersniveau het juiste niveau om mee te beginnen. De beginnerstraining kan je als OlymPashouder 1 keer gratis volgen; je dient wel vooraf een borg te betalen. Indien je deze training wilt volgen, moet je op het inschrijfformulier bij de vraag naar niveau "beginner" kiezen. 
 • Gevorderde beginners: Hier ga je verder op het verbeteren van de basisslagen als forehand, backhand, volley. Daarnaast ga je meer wedstrijdsituaties oefenen om geleerde technieken toe te passen. Als je al enkele keren in je vrije tijd hebt gesquasht is dit het juiste niveau voor jou. 
 • Halfgevorderden: Als je de basistechnieken van squash redelijk beheerst en/of al langere tijd met vrienden squasht kun je aan de slag op halfgevorderdenniveau. Je leert meer technieken als de lob en boast en gaat meer uitdagende spelsituaties oefenen. 
 • Gevorderden: Voor de meest ervaren squashers die wellicht al wedstrijden in competitieverband of bij de bond hebben gespeeld is er het gevorderdenniveau. Je leert hier de technieken te perfectioneren en het tempo van de rally te beïnvloeden. 


Bij alle trainingen zal er aandacht zijn voor zowel de techniek en tactiek, als voor conditie en explosiviteit.


Kledingadvies / benodigdheden

 • Eigen squashracket (of huren via de sportdesk)
 • Schone sportschoenen met niet afgevende zool.
 • Luchtige sportkleding, korte mouwen en korte broek of rokje (evt. jasje/sweater bij warming-up)
 • Flesje water / bidon    


Aanbod en kosten
De kosten van de training bedragen € 45,80 per periode van 10 weken. Neem je voor de eerste keer deel aan een squashcursus voor beginners, dan betaal je ook € 45,80. Wanneer je minimaal acht lessen van deze cursus gevolgd hebt, krijg je aan het eind van de periode € 34 terug. De cursus kost dan slechts € 11,80.

Inschrijving
Schrijf je voor de training in op de website van US Beat It. Bekijk hier het rooster. Om deel te nemen aan deze cursus heb je een geldige OlymPas nodig. Als er meer inschrijvingen zijn dan trainingsplekken zal er een loting plaatsvinden. Word je niet ingeloot, dan geeft dat geen recht op restitutie van de kosten van de OlymPas; je kunt de pas immers voor heel veel andere sporten gebruiken. Meer informatie over voorwaarden en plaatsing staat in het trainingsreglement
 
Cursusperiodes
Deze cursus wordt in de volgende periodes aangeboden (klik voor het rooster hier): 

Periode A: maandag 16 oktober t/m zondag 19 november 2023
Start inschrijving maandag 11 september 2023, sluiting zondag 1 oktober 2023

Periode 2: maandag 20 november 2023 t/m zondag 11 februari 2024
Start inschrijving maandag 16 oktober 2023, sluiting zondag 5 november 2023

Periode 3: maandag 12 februari t/m zondag 21 april 2024
Start inschrijving maandag 8 januari 2024, sluiting zondag 28 januari 2024

Periode 4: maandag 22 april t/m zondag 30 juni 2024
Start inschrijving maandag 18 maart 2024, sluiting zondag 7 april 2024

Meer informatie
Als je vragen hebt, neem dan contact op via secretaris@usbeatit.nl.

Lees meerVerberg

Squash vrij sporten

Kom vrij squashen op Olympos! Tevoren online reserveren is verplicht: om een baan en timeslot te reserveren heb je een geldige OlymPas nodig. Heb je die niet? Bij het boeken van een timeslot wordt je automatisch een OlymPas dagkaart, maandkaart of jaarkaart aangeboden (betaling via Ideal). 

Let op:

 • Meld je bij aankomst op Olympos altijd eerst bij de sportdesk, voordat je naar de squashbaan gaat.
 • Iedere deelnemer moet voor het betreden van de squashbaan haar/zijn OlymPas afhangen naast de ingang van de baan.
 • De squashbanen mogen alleen betreden worden met daarvoor geschikte (en schone) indoorschoenen. 
 • Neem je eigen racket en balletjes mee. Het is beperkt mogelijk om sportmaterialen bij Olympos te lenen of huren.

 

Het is NIET toegestaan om te komen squashen zonder een persoonlijke online reservering vooraf, ook al heb je wél een geldige OlymPas en sta je met iemand op de baan die wél een plek op de betreffende baan heeft gereserveerd. Jij en je medespeler dienen allebei online te reserveren.

Gebruiksregels
Als je deelneemt aan het sportaanbod van Olympos, dien je je aan de gebruiksregels te houden. 


Reserveren squash vrij spelen
Check voor de beschikbare timeslots de reserveringstabel.  

Ook gratis met OlymPas:  Squashladder

Wil je af en toe een leuke wedstrijd spelen op je eigen niveau? Doe ook mee met de Olympos squashladdercompetitie (ook gratis met OlymPas!). Met je mobiel of computer kun je eenvoudig te 'connecten' met andere squashspelers. Kijk wie er wanneer beschikbaar is en voeg je eigen profiel toe. Bekijk hier de speciale pagina voor meer informatie over de squashladder en voor gratis aanmelden.

Lees meerVerberg

Squashladder

Vind je het leuk om af en toe een wedstriojd te spelen? Doe dan ook mee met de Olympos laddercompetitie en speel elke twee weken een wedstrijd op jouw niveau. Via de squashladder kun je met je mobiel of computer eenvoudig 'connecten' met andere squashspelers. Kijk wie er wanneer beschikbaar is en voeg je eigen profiel toe. 

Aanmelden

Aanmelden is GRATIS als je een geldige OlymPas hebt en kan via www.sportconnexions.com/olympos of download de gratis app voor iPhone en Android (zoek op squashladder).

Hoe werkt het?

Elke twee weken start een nieuwe speelronde en ontvang je per e-mail een uitnodiging voor een wedstrijd. Je speelt met iemand van jouw niveau met wie je de vorige drie rondes niet hebt gespeeld. Een suggestie voor de dag wordt gebaseerd op de beschikbaarheid van beide spelers.

Aan het einde van de ronde worden de wedstrijden verwerkt:

 • Je wisselt van ladderpositie als je wint van iemand die boven je staat.
 • Je wordt van de ladder afgehaald als je 2 x op rij niet speelt.


Bekijk hier het volledige reglement en de puntentelling.

Vrij squashen

Met je OlymPas kun je ook onbeperkt vrij squashen op de banen van Olympos. Lees hier meer.  Daarnaast kun je natuurlijk ook nog aan veel andere sporten deelnemen met je OlymPas. Bekijk hier het complete sportaanbod van de OlymPas.

Lees meerVerberg

US Beat It

Als lid van US Beat It staat je een gezellig, sportief jaar te wachten! Je kunt wekelijks op de clubavonden op Olympos terecht (op de donderdag), waar je een balletje kan slaan met andere squashers en na afloop lekker kan napraten en borrelen in het sportcafé. Ook biedt Beat It trainingen aan voor alle niveaus, onder begeleiding van zeer ervaren trainers. Daarnaast heb je de mogelijkheid om mee te spelen met zowel de interne als de externe competitie op verschillende spelniveaus. 

 

Sportieve en gezellige activiteiten

Gedurende het jaar vindt er een aantal toernooien plaats en zit het programma boordevol met allerlei sportieve en gezellige activiteiten, zoals een simpele kroegentocht, een spannend liftweekend, een uitdagende racketlon en een fantastisch ledenweekend. Dus ben je READY voor een fanatiek, supergezellig, sportief jaar?! Kom squashen bij Beat It!!

 

Contributie (exclusief OlymPas)
€ 25,00

 

Meer informatie

Website: www.usbeatit.nl

E-mail: secretaris@usbeatit.nl

 

Lid worden?

Als je lid wil worden van een SSV, dan dien je:

 • Contributie te betalen aan de SSV van je keuze. Die contributie verschilt per vereniging.
 • Te beschikken over een voldoende lang geldige OlymPas of verenigingskaart. Val je in tariefcategorie A, dan is een OlymPas verplicht; val je in tariefcategorie B of C, dan kun je kiezen tussen de OlymPas en de verenigingskaart.
 • Je gratis bij Olympos te registreren als lid van de SSV.

 

De stappen 2 en 3 kun je online regelen. Ben je al lid van de vereniging, dan kan dat direct via de rode tabel hieronder. Ben je nog geen lid, klik dan eerst hier voor meer informatie en welke stappen je verder dient te doorlopen.

Lees meerVerberg
Duur
Tarief
A
B
C
 
Registratie tot en met 31 juli 2024
 
€ 0,-
€ 0,-
€ 0,-