Drytoolen

Drytoolen is ijsklimmen zonder ijs. Je klimt met ijsbijlen en stijgijzers routes die anders onbeklimbaar zouden zijn. De klimtechnieken zijn nog complexer dan bij het ijsklimmen. Drytoolen is een goede oefening voor het ijsklimmen en is vooral erg leuk om te doen! 

Drytoolen op Kalymnos gebeurt op dezelfde manier waarop er bij Worldcups ijsklimmen wordt geklommen. Wij zijn dé trainingslocatie van het Nederlands ijsklimteam. De drytool wand is uniek in Nederland, zo uniek zelfs dat er jaarlijks het  NK ijsklimmen georganiseerd gaat worden in samenwerking met de NKBV.

Zelfstandig drytoolen op Kalymnos kan als je voldoet aan onderstaande voorwaarden (bekijk voor uitgebreide informatie de drytoolvoorwaarden):

 • minimaal klimvaardigheidsbewijs Indoor Voorklimmen
 • eigen uitrusting (helm, handschoenen, ijsbijlen, monopoint stijgijzers). Deze items zijn te huur.
 • je gaat akkoord met de aanvullende drytoolvoorwaarden. (Voor een snelle aanmelding kun je deze vast printen en ondertekenen).
 • je zekert met een halfautomaat, een Gri-Gri is te huur bij de sportdesk.

 

Ben je van plan regelmatig te gaan komen drytoolen check dan of een abonnement voordeliger is voor jou.

 

Wil je het een keer proberen, schrijf je in voor een workshop. Kijk op de site van de NKBV (www.bergsportreizen.nl/drytoolen/workshop).

 

Dit seizoen worden er ook wekelijkse trainingen georganiseerd in samenwerking met het Nederlands IJsklimteam, het grootste deel van de trainingen worden gegeven door Marianne van der Steen.

 • Vrijdagavond is er van 19:00 tot 21:00 een wedstrijdtraining. Kun je aardig drytoolen en heb je ambitie om mee te doen met NK dan is deze training voor jou! Twijfel je? Kom gewoon een keer meetrainen, er is geen ingangsniveau! Een beetje ambitie is wel vereist.
 • Zaterdagmiddag van 14:30 tot 17:00 is er een open training. Heb je een Drytoolworkshop gevolgd (of heb je gelijkwaardige ervaring) kom dan vooral meetrainen. Je krijgt tips en tricks om beter en netter te gaan drytoolen.

Voor beide training wordt naast de reguliere entree (te voldoen bij de sportdesk, bij aanmelding) wordt een kleine vergoeding gevraagd voor de trainerskosten van € 5,00 per keer (of 10x voor € 45,-). Deze reken je contant of via een tikkie af bij de trainer.

 

NIEUW:

In de periode van 27 oktober tot 15 maart 2019 wordt er een extra houtstrook geplaatst op de verticale wand, hiermee wordt het drytoolen toegankelijker en is er extra drytoolcapaciteit!


Let op:
Bij ieder bezoek meld je je vooraf bij de sportdesk van het sportcentrum. Check voordat je komt drytoolen even deze website of er workshops of evenementen gepland staan. Aangezien er maximaal twee klimmers tegelijkertijd kunnen drytoolen is het tijdens workshops en evenementen niet mogelijk om zelfstandig te drytoolen.

 

Evenementen agenda:

 • 10-16 december wand A gesloten ivm de voorbereidingen voor het NK ijsklimmen.
 • 15 december NK IJSKLIMMEN - klimwand de hele dag gesloten, zie voor meer info https://nkbv.nl/actueel/events/petzl-nk-ijsklimmen-2018.html
 • 19 jan 2019 10:30-13:00 NKBV Workshop, afwisselend wand B (liggende sportklimplaat), Wand A en D (Drytoolwanden) in gebruik
 • 11 feb 2019 19:30-22:00 NKBV Workshop, afwisselend wand B (liggende sportklimplaat), Wand A en D (Drytoolwanden) in gebruik
 • 09 mar 10:30-13:00  NKBV Workshop, afwisselend wand B (liggende sportklimplaat), Wand A en D (Drytoolwanden) in gebruik

Bel de sportdesk via
(030) 253 4471
© Olympos 2019
design by flow