× COVID-veiligheidsvoorschriften: In lijn met de maatregelen van de nationale overheid, en om verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan, zijn op Olympos speciale veiligheidsregels van toepassing. Neem kennis van de regels vóór je naar Olympos komt (lees ze hier). Ga naar deze pagina om het actuele sportaanbod te bekijken.  

 

Drytoolen

Drytoolen is ijsklimmen zonder ijs. Je klimt met ijsbijlen en stijgijzers routes die anders onbeklimbaar zouden zijn. De klimtechnieken zijn nog complexer dan bij het ijsklimmen. Drytoolen is een goede oefening voor het ijsklimmen en is vooral erg leuk om te doen! 

Drytoolen op Kalymnos gebeurt op dezelfde manier waarop er bij Worldcups ijsklimmen wordt geklommen. Wij zijn dé trainingslocatie van het Nederlands ijsklimteam. De drytool wand is uniek in Nederland, zo uniek zelfs dat er jaarlijks het  NK ijsklimmen georganiseerd gaat worden in samenwerking met de NKBV.

Zelfstandig drytoolen op Kalymnos kan als je voldoet aan onderstaande voorwaarden (bekijk voor uitgebreide informatie de drytoolvoorwaarden):

 • minimaal klimvaardigheidsbewijs Indoor Voorklimmen
 • eigen uitrusting (helm, handschoenen, ijsbijlen, monopoint stijgijzers). Deze items zijn te huur.
 • je gaat akkoord met de aanvullende drytoolvoorwaarden. (Voor een snelle aanmelding kun je deze vast printen en ondertekenen).
 • je zekert met een halfautomaat, een Gri-Gri is te huur bij de sportdesk.

 

Ben je van plan regelmatig te gaan komen drytoolen check dan of een abonnement voordeliger is voor jou.

 

Wil je het een keer proberen, schrijf je in voor een workshop. Kijk op de site van de NKBV (www.bergsportreizen.nl/drytoolen/workshop).

 

Er wordt nog gekeken of de wekelijkse trainingen die vorig jaar geïntroduceerd zijn dit jaar een vervolg krijgen.

 

NIEUW:

In de periode van 26 oktober tot 11 maart 2020 wordt er een extra houtstrook geplaatst op de verticale wand, hiermee wordt het drytoolen toegankelijker en is er extra drytoolcapaciteit!


Let op:
Bij ieder bezoek meld je je vooraf bij de sportdesk van het sportcentrum. Check voordat je komt drytoolen even deze website of er workshops of evenementen gepland staan. Aangezien er maximaal twee klimmers tegelijkertijd kunnen drytoolen is het tijdens workshops en evenementen niet mogelijk om zelfstandig te drytoolen.

 

Evenementen agenda:

 • 27 nov 2021 10:30-13:00 NKBV Workshop, afwisselend wand B (liggende sportklimplaat), Wand A en D (Drytoolwanden) in gebruik
 • 8-13 december wand A gesloten ivm de voorbereidingen voor het NK ijsklimmen.
 • 11 december EU Cup IJSKLIMMEN - klimwand de hele dag gesloten. 
 • 15 jan 2022 10:30-13:00 NKBV Workshop, afwisselend wand B (liggende sportklimplaat), Wand A en D (Drytoolwanden) in gebruik
 • 24 jan 2022 19:30-22:00 NKBV Workshop, afwisselend wand B (liggende sportklimplaat), Wand A en D (Drytoolwanden) in gebruik
 • 29 jan 2022 10:30-13:00 NKBV Workshop, afwisselend wand B (liggende sportklimplaat), Wand A en D (Drytoolwanden) in gebruik
 • 5 feb 2022 10:30-13:00  NKBV Workshop, afwisselend wand B (liggende sportklimplaat), Wand A en D (Drytoolwanden) in gebruik

Bel de sportdesk via
(030) 253 4471
© Olympos 2023
design by flow