Drytoolen

Drytoolen is ijsklimmen zonder ijs. Je klimt met ijsbijlen en stijgijzers routes die anders onbeklimbaar zouden zijn. De klimtechnieken zijn nog complexer dan bij het ijsklimmen. Drytoolen is een goede oefening voor het ijsklimmen en is vooral erg leuk om te doen! 

Drytoolen op Kalymnos gebeurt op dezelfde manier waarop er bij Worldcups ijsklimmen wordt geklommen. Wij zijn dé nieuwe trainingslocatie van het Nederlands ijsklimteam. De drytool wand is uniek in Nederland, zo uniek zelfs dat er in februari het eerste NK ijsklimmen georganiseerd gaat worden in samenwerking met de NKBV.

Zelfstandig drytoolen op Kalymnos kan als je voldoet aan onderstaande voorwaarden (bekijk voor uitgebreide informatie de drytoolvoorwaarden):

  • minimaal klimvaardigheidsbewijs Indoor Voorklimmen
  • eigen uitrusting (helm, handschoenen, ijsbijlen, monopoint stijgijzers). Deze items zijn te huur.
  • je gaat akkoord met de aanvullende drytoolvoorwaarden. (Voor een snelle aanmelding kun je deze vast printen en ondertekenen).
  • je zekert met een halfautomaat, een Gri-Gri is te huur bij de sportdesk.
 

Wil je het een keer proberen, schrijf je in voor een workshop. Kijk hier voor de data.

Let op:
Bij ieder bezoek meld je je vooraf bij de sportdesk van het sportcentrum. Check voordat je komt drytoolen even deze website of er workshops of evenementen gepland staan. Aangezien er maximaal twee klimmers tegelijkertijd kunnen drytoolen is het tijdens workshops en evenementen niet mogelijk om zelfstandig te drytoolen.

Bel de sportdesk via
(030) 253 4471
© Olympos 2018
design by flow